[ Me ] - revolusi november ini!!



"Revolusi~! Revolusi~!Revolusi~! " - sing it .. loudly!


opss .. entry ni takde kaitan dengan HOTFM yg nak buat perubahan bermula November ni..tapi maybe secara kebetulan.. NOVEMBER!

sejak awal bulan July sudah difikirkan.
yelah .. terlalu banyak berfikir tanpa apa2 tindakan .. tak bagus juga kan?
menyedari yg aku tak boleh nak buat dua kerja dalam satu masa,
FOKUS kan kepada satu jer. (that's why if i'm driving, i can't do anything - like SMS, answer phone call etc .. tp kadang2 tu if terpaksa, buat jugak la ...tp mesti ter'lost' control..BAHAYA!)

then, last week, i met kak Yati .. kena basuh jugak la.then fikir punya fikir.. i decided to join them.. full time. what a fast decision i have made! huh.. bukan apa .. if tak decide masa tu, my license MATI! so .. kena decide nak buat part time or full time.part time?after work aku mesti ada kat umah.mengalahkan org dh kawin kan?hehe .. bkn apa, aku risau mak sorang2 kat umah.abah jarang2 ada kat umah (kerja katanya), akak pun kadang jer ada kat umah (but now ada kat umah la .. tunggu kaki dia ok).hurm .. itulah kan.utamakan keluarga.

yakin boleh~! uhh .. tp kadang2 ada timbul rasa gelisah+takut. bila dh positifkan diri mengatakan AKU BOLEH!, ada je SUARA sumBang yg mengatakan AKU TAK BOLEH! .. selalu je la nk suruh aku fikirkan perkara2 negatif.cet! pergi jauh2 la~!!


yup.saat ni memang aku perlukan sokongan semua terutama mak & famili.perubahan! selama hampir 5 tahun tanpa apa2 perubahan,now it's time to take a challenge.try my best .. tak rugi pun amik risiko ni..insyaAllah .. ALLAH tunjukkan jalan.yg penting .. aku kena la tetapkan hati~ jgn suka berubah. mind set pun kena lah selalu positif (i'll try .. biasala .. kadang2 tu terfikir gak perkara2 negatif)

fuhh ... 1,2,3 .. lepaskan segalanya~!!
if they think & believe  u can .. why don't u believe urself Hazniza??? 

pict from this site


pagi tadi dengar lagu ERTI HIDUP - by Dayang Nurfaizah .. dengar lirik dia .. meremang bulu roma .. terus bangun dan siap2 gi keje (awal pulak arini sampai pejabat)







7 comments:

Okie dOkie said... [Reply to comment]
October 27, 2010 at 6:14 PM

yeah. you can DO IT kak.
ganbatte. :)

Rita Razif said... [Reply to comment]
October 28, 2010 at 9:21 AM

let me guess.. iejat nk quit current job n jd full time agent?

it's great iejat!! kdg2.. biler kita nk kn sst.. kita kena korbankn sst.. mana taw peluang lbh baik menanti kt dpn kn? juz taking the chance.. insyaAllah

p/s : how i wish i could do the same.. uhuks

Hazniza Zin said... [Reply to comment]
October 28, 2010 at 11:23 AM

eita : ya~! 10 markah!! hehehe .. itulah kan .. tp berdebar jer rasa ... yelah ...taktau lagi suasana kerja baru camne..

hurm .. boleh jer if eita nak .. tunggu masa yg eita rasa sesuai la ye. ;)

Hazniza Zin said... [Reply to comment]
October 28, 2010 at 11:23 AM

eita : ya~! 10 markah!! hehehe .. itulah kan .. tp berdebar jer rasa ... yelah ...taktau lagi suasana kerja baru camne..

hurm .. boleh jer if eita nak .. tunggu masa yg eita rasa sesuai la ye. ;)

Hazniza Zin said... [Reply to comment]
October 28, 2010 at 4:33 PM
This comment has been removed by the author.

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.