[ Me ] - suasana baru .....




huh .. still culture shock kot .. dah seminggu lebih kat office baru .. seakan kera sumbang jer .. biasa keje sorang2 .. dok layan pc sorg2 .. skrg kena dok kat meja org lain (takde meja sendiri) .. pc pun kena tunggu giliran ..

selalu pkul 8 relaks jer lagi ...sekarang pkul 7 dah kena ready .. paling lewat pkul 7.30 kuar rumah .. kalau lambat ..alamatnye .. 9.30 baru smpi sana .. parking free for sure dah penuh... huh.. betul2 kena ubah & merancang masa...

dan .. bila dh masuk office baru, mcm2 ragam .. ambil masa sket nak sesuaikan diri... i ni penyegan orgnye .. so nk mesra2 tu lambat sket..tp takpelah ..diorg semua kat sini friendly~ i like!

kat office dlu .. leh selamba jer buat air sendiri,makan sorang2 ...kat sini kalau buat air, buatlah bnyk2...diorg leh tumpang sekali. ;D (teringt dlu aku ada merungut .. asyik makan sorg2 jer ...hehe .. now .. ramai~)

sejak keje sini,balik umah tak menentu...makan pun tak menentu.. parking jauh2..naik turun tangga .. ish .. best neh .. dpt gak turunkan berat (turun kew??hahhahah)

konsep tolong menolong & sharing is caring ..mmg ada dlm office ni.semangat neh.kdg2 down .. tak tau nk buat apa...tgk2 yg lain buat keje ..kita pun buat keje yang sama.push diri sndri..

hopefully ... dapat bertahan lama ..semangat berterusan.InsyaAllah~

[ PRU ] - mula menyimpan untuk pergi HAJI / UMRAH

lagi 2,3 hari kita akan menyambut Hari Raya Aidiladha...
teringat pulak masa menghantar pakcik&makcik aku gi menunaikan haji tahun lepas.
terfikir2 bila pulak giliran aku nnt ..
masa tu terfikir jugak ..bila pulak aku nak cukup duit untuk hantar mak menunaikan haji.. ataupun sekurang2nya bersama2 dgn mak menunaikan Umrah.teringin kan?

tapi ..teringin2 .. duit dlm bank tu pun tak cukup2 lagi.
terbaca la ruangan dlm suratkhabar, pakcik tu kumpul duit gaji 10tahun.
ada yg kumpul sampai berbelas tahun, baru dapat gi haji.
ni..dengar2 nya .. kos haji pulak nak naik.
nak tak nak kena menyimpan dari sekarang neh ..


dan .. tak sangka pulak... baru2 ni prudential BSN takaful ada keluarkan satu pelan khusus utk kita muslimin dan muslimat.kemudahan menyimpan utk menunaikan fardhu haji/umrah ..alernatif lain selain menyimpan di Tabung Haji, yg dinamakan PruBSN Ummah.Memenuhi keperluan rohaniah,perlindungan dan simpanan. terasa nak bukak akaun sendiri la.hehe..kot2 lagi 3,4 tahun boleh la nak sampai ke Makkah. best3..


ha .. utk info lanjut, boleh tanya aku nnt. call or sms. nk terus tanya kat sini pun boleh.sharing is caring right?


iejat : benda yang baik mcm ni .. perlu disebar2kan.bagus untuk semua.nnt aku nak sebar2kan bila jumpa dgn orang nnt. ;)

[ Me ] - I am so grateful to be ...




Today is the beginning of my new life
I am starting over today
All good things are coming to me
I see beauty all around me
I live with passion and purpose
I take time to laugh & play every day
I am awake,energized and alive
I focus on all the good things in life
and give thanks for every one of them
I am at peace and one with everything
I feel the love,the joy and the abundance
I am free to be myself
I am manificence in human form
I am the perfection of life

I am so grateful to be .....
ME



>from the secret book.

[ Me ] - kursus seminggu




lama betul tak update blog kan??
huhu..bila bz .. blog pun bercuti la .. dah bersawang lah kot..

last week berkursus selama seminggu di UK.
bukan Ulu Kelang ..jauh sekali United Kingdom ..
hehehe .. kat UKay Perdana la ..
Prudential Training Akademi (PTA)

dulunya tmpt ni dijadikan kelab utk satu persatuan (tak ingt persatuan apa).
ala2 kelab darul ehsan la kot.
ada bilik2,swimming pool,bilik seminar,main squash,bilik tv .. lengkap lah segalanya.
pernah datang sini masa Quarterly Review utk Jadee Group.


owh...mmg penat tp best~!
kelas dari pagi ke malam.
pagi pkul 7 dh start utk exercise (tp tak guna gak .. sbb mknn kat sini sedap + bygkan .. 6 kali sehari makan!! terasa berat dh naik laaa.... hadoi~)

then kelas start dr pukul 9 smpi pukul 1. seb baik ada break pkul 10.30pg.
then after lunch 1hour,smbg kelas sampai pkul 6.30ptg. hurm .. pndai2 la kitorg yg Muslim ni carik masa nk solat Asar.yelah .. skrg ni Maghrib pkul 7. agak terkocoh2 jugak la...

malam plak start 8.30 .. smpi la pkul 11.00 .. then ada assignment lagi.sok pagi dia nak.adeh.tu yg kena siapkan dlu.1st assignmnt .. nk kena lengkapkan senarai nama,no.tepon. brp banyak??? 100!!! pergh .. seb baik aku dh buat seminggu before kursus.ada la dlm 200.then sape dpt buat, ada reward > markah utk group.. 2nd assignmnt pulak, kena dptkan 10appointment!! adeh ...mana la nk call org malam2 buta neh?last2 ..call je member2 yg ada.hehehhe...ada la 3,4 appointment yg betul2 nak jumpa.hehehhe...

malam2 last .. tgk video the secret.best ar video ni.meremang bulu tengkuk.terus terfikir nak beli satu.katanya ada jual kat MPH.hurm .. lps ni kena cpt2 carik.

sgt seronok bila berada dikalangan org2 yg positif.
dan bila berada dlm kumpulan mcm ni...terasa semngat lain macam.

owh .. ada part yg buat aku sedey.
trainer kami > Ms LV buat segmen sedey la pulak...
hurm .. walau apa pun jadi .. dahulukan famili .. jgn pentingkan duit sangat.
think .. why r u here..
and .. tak kisahla apa diorg nak ckp,
yang penting kita dh share apa yg kita tahu.

LET'S SAVE LIFE!!

last day : salam2 .. amik2 gmbar ..dan sijil!! yes!! semangat!!



gambar bnyk~ nnt2 dlu la yer.keje kat ofis lama tak settle lagi ni. (tp sempat pulak berblogging! hahahah)

[ Lagu ] - koleksi lagu duet




lagu duet apa yg korang suka?
hehe .. tetiba nk buat entri ni .. sbb baru2 ni dengar lagu duet yg lama xdengar tapi aku suka sangat - Doa Buat Kekasih : Ramli Sarip ft Khaty Ibrahim. lagu dan lirik yang best!

lagi?apa lagu duet yang aku suka ye?? hurm ...


1. One Sweet Day - Mariah Carey ft Boyz II Men
2. Dua Insan - Ezad& Iva (version baru)
3. Ke Pintu Syurga - KRU ft Elite
4. Cinta Ada - sheila majid, karen , Jac
5. Hati Kama - CT + Noraniza Idris



will update later

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.