Teratak Minang the musical

mlm tadi aku berkesempatan menonton preview utk teater muzikal teratak minang .. tiket/pas percuma ihsan dr Pak Ngah (hehe ..thx Pak Ngah!!) .. owh .. rupa2nyer Pak Mgah pun terlibat dlm teater ni .. konduktor muzik! ;D

kali ni terpksa keluar awal dr umah.sbb free seating ..so mesti la berebut nnt.nk dpt seat yg best.. kene dtg awal.pkul 8 jgak aku smpi.ramai~!! dan .. ramai jgak warga emas ..hurm .. masuk pun agak berebut.kesian kat nenek & atok kene himpit.aku yg berebut skali ni ..tak smpi ati nk potong line nenek kat dpn tu.

show bermula .. alamak aiii .. sepatah haram aku tak phm ckp org minang neh.aduh~!! huh .. masuk ebby yus .. aku phm la sikit2 sbb loghat org nogori ..pokat bonar..saat2 mcm ni lah aku perlukan subtitle .. tapi .. takde!!uhh~

aku tertarik dgn permulaan persembahan.tarian ala silat.main belasah je namanye.tp lebih kurang la.

keluar pulak 2 lagu minang yg mengingatkan zmn kecik2 aku .. "tak dum dum tananam jagung .. tagunda2 ....." .. mak slalu nyanyi lagu tu..hihihi..

set pentas mcm biasa je.takde yg special.. tapi aku tak puas hati dgn pergerakan / pertukaran set pentas yg aku kira lambat! mencacatkan perjalanan teater tu sendiri.lighting ok, tp sound tak brp nk best.aku duduk kat sblh kiri pntas, background sound lebih kuat dr suara pelakon.cukup menggangggu!


yg lain2 ok je.


lps abes, aku terus balik.takde lak nk tggu sessi autograph ..malas la.sok keje. (eleh .. kalau siti tu .. tggu aje kan??hahahhaha)

sayang semasa mereka masih ada




Al-Fatihah buat Allahyarham Din Beramboi ..

malam tadi smpi ke 4pagi aku tak dpt tido .. aku tak tau pun berita psl Allahyarham .. aku just tak boleh tido .. layan movie smpi ke 3 pagi.. bosan .. aku update status FB via mobile .. ternmpk status bbrp org rakan aku .. Din Beramboi disahkan meninggal dunia pkul 12.30 tgh mlm td .. berita yg mengejutkan ...

erm ... Din BEramboi .. simbolik & istimewa namanya. membesar dgn lawak2 nya .. ingt pd karekter kartun dlm sebuah majalah lawak dlu .. dgn selipar di tgn .. botol air .. gigi terkeluar .. rambut kerinting2 .. spek mata .. lawak arwah spontan .. ms arwah jadi DJ,aku jarang dgr celoteh arwah kat Era ... sbb kesetiaan pd radio lain :P .. tp yg aku pasti .. segmen Pagi Era rating agak tinggi sbb lawak2 arwah ..

on the way to office .. dgr luahan rasa pendengar yg dah kehilangan org tersayang kat Hotfm .. bagaimana diorg menyesal sbb tak dpt bersama mereka semasa mereka masih ada .. tak dapat nak mintak maaf, sering bergaduh, kurang luangkan masa bersama .. bila org itu telah tiada .. mereka menyesal,terkilan .. dan macam2 lagi .. lagu Salam Terakhir kedengaran .. uh ... lagu yg minggu lps terngiang2 dikepala aku.tak semena2 aku menangis bagai nak rak..dan .. nyaris2 nak berlanggar dgn kereta Waja yg melulu potong line .. uhh .. nasib baik ..

dan waktu tu jgak la aku teringt kat kata2 mak semalam bila aku nyatakan hasrat nak ke suatu tempat Ahad ni .. dia melarang... tapi aku tetap mau pergi .. dan ayat dia .. "nanti mak tinggal sorang .. " .. itu ayat yg terus aku ingat otw to office tadi .. dan ketika ini aku rasa ... baiklah.aku akur.sementara mak masih ada atau umurku masih ada .. luangkan masa .. walaupun kadang2 agak xberapa suka menghadapi bebelan & kesenstitifan mak yg menjadi2 .. takpelah .. tahan aje lah ..


sayang mak.sayang abah.sayang adik2 dan kakak2 .. sayang kawan2 aku.
dan scr tetiba aku carik polisi insurans PRUdential aku.. aku ltk kat dlm tmpt2 simpanan sijil kat bilik mak&abah... if anything happen to me kan .. at least boleh kurangkan beban mereka.











promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.