30 Ramadhan



yeay!!happy bila smua ada kat rumah arini.ja'a balik smlm.shima plak petang td dia smpi.amik dia kat bukit jalil.dia dpt cuti.agaknya bagi can pd budak2 baru kot.hehe.then mcm biasa masak utk berbuka posa mlm tu.mlm terakhir.sadis plak rasanya bila ramadhan dah pun berakhir.dlm sedih2, aku puas sbb dpt menunaikan zakat fitrah utk diri sendiri buat pertama kalinya.selama ni takde kesadaran kot. :



huh.lauk penuh satu meja.sbb lauk bnyk sgt,aku kene amik nasi dlm kuantiti yg sikit.diet?takdelah.. nnt aku kenyang sgt. :P

usai berbuka posa,kemas2 .. terus ke atas utk solat maghrib.malam ni malam raya.kitorg dh settlekan kemas2.tinggal sikit2.daging dendeng,rendang,ketupat dah siap.daging dendeng tinggal nk tggu rempahan dia kering skit.so mak akan settlekan.aku,shima & akak bersiap2 utk gi Jalan TAR!!

uhh.jem!! inilah padahnya bwk kete ke jln Tunku Abd Rahman.ni mesti kes org2 KL gak ni.shopping last2 minit.cdgnye nak ke SOGO.bila jem camni, smpi2 je SOGO dh tutup.fees utk parking lak naik mendadak!! gile sekali masuk SEPULOH HENGGET!! nak x nak kene bayor gak la.tak berani parking tepi2.kene sondol x ke naya!..

org ramai.sesak.sesak nafas la gak.uh.. terasa cam nk pakai topeng.lemas lak jln kat sini.aku carik tudung + kasut.last2 tudung ke mana, kasut ke mana.aku & akak beli baju kurung sepsg RM25.murah!! .. shima takmau apa2.saje je ikut.dalam sejam stgh kat situ,kitorg balik.awal???uhh .. kira lewat dh ni.. sesak nafas dh! ..

smpi umah.uhh .. ngantuk.tp tetiba segar bila bukak tv .. tgk salam aidilfitri .. Fafau disitu. .. smpilah aku terlelap sndri~


Salam Aidilfitri



buat rakan-rakanku sekalian,




pada yg memandu,berhati2 dijalan raya,
pada yg memasak,berhati2 di dapur,
pada yg dikampung,jgn lupa kunjung-mengunjung,
pada yg dibandar, alhamdulillah kita bergerak dgn lancar,
pada yg main mercun & bunga api .. kalau nak ilang jari, mainlah lagi~



raikan kemeriahan Aidilfitri kali ini dengan penuh kesyukuran.

;)



jemput2 la datang ke rumah.bersama2 kunjung-mengunjung mengeratkan silaturrahim.

from KL to JB [Pictures]

setelah sekian lamanya..citer dah sudah .. tgk gmbr la pulak ek ;)



Day 1

ooooOO .. balik JB .. oooo


Owh .. Skudai .. smpi jugak aku di sini after 5 years


uhh .. aksi shima yg nk punggah beg

mak & abah tido .. aku?buat2 bz~ :P

sangat sedap tahu bakar ni.yummy~





Day 2









sempat lagi peace~


bosan tunggu shima settle dia nye taklimat,kitorg balik hotel dan aku jumpa kolam ikan ni






lewat petang baru kitorg balik ke KL.abah yg drive, so aku smpat snap gmbr ni.



KL to JB, JB to KL - Day 2





uhh.. tersedar pkul 5.00pg.. alarm kat hphone dh berbunyi2 td aku off kan.ada masa lebih kurang 1/2jam lagi.kejut smua utk sahur.seb baik mak ada bwk ketupat nasi,mkn dgn rendang tok & serunding. (haha .. belum raya lagi kitorg dh mkn rendang.best tak??) ..

after subuh,lepak2 sat.pastu baru mandi. 7.30pg dh kuar antar shima.uhh,JB mcm KL.sesak bukan main.bnyk kereta.smpi kat Wisma Persekutuan tu,guard tu kata pndaftaran kt banguna Tabung Haji pulak.so kenela kitorg jln kaki (takde parking,abah park jauh nun).ramai jgak bakal2 jururawat yg ada ni.bagus btul.then shima jmpa kwn2 dia.ada taklimat.so aku & mak chow dlu.kitorg balik hotel.lepak2 kat bilik jer.malas nak kuar.

11.45pg shima call.dh settle.nk ke hospital sultan ismail pulak.call member aku yg kat JB camne nk kesana.ok.dh jumpa.lps dh settle kat hospital,ke hostel pulak.seb baik dpt tmpt tinggal.tggu lama gak.pkul 2 baru naik hostel.uhh .. sorang satu bilik.siap ada bilik air lagi dlm bilik.aku & mak tlg2 shima uruskan bilik, sementara dia gi orientasi.pkul 2.30 baru kitorg bertolak ke KL. bubye adikku~ O_o


abah pecut tak hengat.160km/j jugak la.berkejar ke KLIA.ada sedara aku nk ke London,smbung blajar.smpi ayer keroh utk jamak.then aku smbg drive.takde la laju,ada la dlm 140km/j .. hehe..

smpi KLIA,jmpa sedara,buka posa kat Asian Cafe (just sandwiche ok.mknn kat sini sgt mahal!!) ..pkul 9 baru balik ke umah.uh.. letih!! .. terus ... ZZzzzZZZZZzzz



[ada gmbr - coming soon ;) ]




KL to JB, JB to KL - Day 1





lepas dpt tau akak tak boleh nk cuti utk sama2 hantar Shima, pagi Ahad (13/9) tu aku terus ke ofis.nak amik keje utk disiapkan waktu kat JB nnt.pkul 9 dh call Ms June (ladyboss aku daa~) .. uhh .. suara baru bangun.rs bersalah pulak sbb kaco dia pagi2 tu.tp terpaksa.masuk ofis,aduh,server tak ON lagi.kene tunggu dia dtg ofis pulak~ uhh ..

settle transfer file, aku terus bergegas balik.sbbnya .. abah dh tunggu kat umah.tunggu masa je nk bertolak.pkul 11 kitorg chow.aku drive. dh smpi tol baru aku teringt "alamak!! kamera tak bawak!!!" .. aduh~ ..

kete tak bnyk.half way,berhenti jap kat R&R Ayer Keroh.mulanya nk tukar driver dgn shima,tp hujan.so tak jadi.aku jugak yg drive.biasa aku bwk 120km/j ..then ada la laju skit.then tetiba aku melepas 2,3 accident.terus aku 'kayuh' pelan2.1 accident tu agak ngeri! .. kete tu 'merodok' pembahagi jln.remuk teruk.tgk mcm ada bungkusan plastik hitam.sah ada kematian!.ngeri2..

uhh .. dh smpi JB!!rindu aku kat JB .. bila nmpk sigboard SKUDAI,aku soh shima amik gmbr..dkt 5 tahun aku dok sini.dan dekat 4 tahun aku tinggalkan JB.. uhh~


carik tmpt shima nk dftar dlu.sok pagi senang.dh jmpa, terus check in kat Strait View Hotel (hotel ni la yg slalu kitorg duduk if kat JB) ..abah&mak lepak2 .. terus tito.aku?siapkan keje ofis.shima?dia tgk TV, pastu TV tgk dia!! ..


uhh ..tak sedar dh pkul 6!.. SMS member tny tmpt mkn yg best.tapi ... alih2 abah takmau jauh2.mkn kat sblh hotel tu je (nama tmpt aku tak ingt) .. mkn ala kadar.tmpt ni aku tau agak mahal.tp yg bestnyer .. abah order TAHU BAKAR!! uhhh .. my fav!! nyum2 .. kira tertunai jgak la hajat nk makan TAHU BAKAR sedap yg dh lama aku nak makan!! ALHAMDULILLAH~ ..

after mkn.terus ke hotel.tgk TV .. menunggu citer FATAMORGANA ... akhirnye .. FATAMORGANA ntah kemana .. sayup2 je aku tgk .. sebabnya .. mata aku dh terbukak tertutup .. dan .. terus aku tertido~ ..

huwa~ .. sedih tak dpt tgk citer Fatamorgana~ :(




akan berakhirnya Ramadhan .. :'(



cepatnye masa berlalu... sedar tak sedar dh hari ke-26 .. nape yg terasa sangat?pdhal aku masih banyak mende tak buat lagi.. masih terkedek2 kat juzuk 18 .. masih terkejar2 solat tarawih.. aduh.. sibuk btul dgn hal2 lain .. smpat ke?

p/s : duit raya tak sediakan lagi,kuih raya pun ala kadar.thn ni sambutan utk raya mmg ala kadar.mcm tak best nk smbut raya sbb pagi2 raya famili kitorg tak lengkap.Shima takde ... huwa~






Happy Birthday!!

Happy Birthday buat Shima (12 September) dan Abah (13 September)

Sayang kamu berdua.
muah3

;D



> kali ni tak dpt la nk sambut skali.. nak beli kek pun mcm tak smpat. bz bebenor dgn hal2 lain.uhh~



best moment ever!!

sangat2 terharu.. akanku tulis dlm diari 2009 - antara kenangan terindah aku. sungguh tidak menyangka akan adanya surprise spt itu.memang aku akui, seumur hidup tak pernah meraikan hari ulangtahun diri sendiri sehebat itu.dr kecil selalu sahaja raikan skali gus dgn abah & shima (yg jatuh pd 12 & 13hb) .. celebrate hanya makan kek kat umah..kalau jatuh bln puasa,mkn kat luar.kdg2 aku yg beli kek tu sndri utk kami (abah,shima & aku) ..simple mcm tu sudah memadai bg aku.

dan semalam .. smpikan tak terkata.kaku dan beku.terima kasih sgt kpd yg merancang ini smua.terharu smpi org lain yg nak nanges (hehehe~) ..sayang kat korang. ;D


owh .. gmbr2 dan lain2 citer akan aku upload.sgt kesuntukan masa sbb ada mslh dgn PC kat ofis ni.geram sungguh.internet kat umah plak dh lama tak boleh pakai.gara2 ... uh .. tggu kakak langsaikan hutang dia.cpt2 la skit dia bayar~

layan dlu gmbr ni :
(hasil snap dr Mai Azrinda.Thx Mai ;) )


buka puasa @ Penang Village


OMG .. kejutan utk aku ke ni?


weh.. cam nak nanges la~huaa~

hua~ ..kene buli~


muka fafau nakal tak hengat~

thx to all my fren @ fun corner.yeay!



promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.