hasrat nak naik BELON .. tak kesampaian~


hua .. nak naik BELON panas kat putrajaya punyalah berkobar2 .. tiket dh abesh da .. huh .. pagi2 lagi dh siap ni nk ke sana (even lewat skit .. :P ) .. so utk mengubat kekecewaan nak naik belon .. jalan la area putrajaya buat photoshoot .. okla kan dr balik gitu saje .. ;) .. gmbr2 bnyk kat kamera org .. ni pun ada la skit2 dr kamera aku .. ;)


hua .. nak naik .. nak naik...

gmbr yg tak brp nk ready


tmpt ni ditutup .. baru je nak dok atas tu


comelkan diorg ni??


santai


candid





poyo je .. :D


iejat : bila mau angkat itu kamera daa??? ... ermm

- TAG dr Erma@Kak Esah -

1.Who tagged you?
ermalina@kakEsah

2. Do you like tags?
depends..

3. If you can have a dream to come true, what would it be?
mesti mau~

4. What is your current mood?
sad :,(

5. What will you do if your crush says he/she adores you too?
oh... melompat lebih tinggi (just imagine je .. bkn btul2..haha)

6. Will you fall in love with your bestfriend?
erm .... O_o

7. Which will you prefer, loving someone or being loved by someone?
Being loved by someone .. (^_^)

8. What is your favourite food?
Char Kue Tiaw & smua masakan mak .. nyum2

9. If the person you dislike is right in front of you, what will you do?
say Hai to her/him .. hahaha .. dok diam sudah la ..

10. What do you pray each day for your loved ones?
smoga mereka dipanjangkan umur,dikurniakan kesihatan yg baik ..smoga Allah memelihara mereka seperti mereka memelihara aku .. (doa utk ibu bapa .. mereka yg aku cinta)

11. What takes you down the fastest?
bila Sepi..

12. How would you see yourself in ten years time?
can't see la :P .. but i wish .. i'm happy with my own family ;)

13. What is the reason that could make you so tensed up?
kerja dirumah .. :P

14. What kind of person do you think the person who tagged you is?
aku rs dia pendiam .. budak baik dan sopan .. dan dia sgt suka kat band HUJAN ;D

15. Would you rather be single and rich or married but poor?
tukar boleh tak?? married and rich... boleh kan???! ;D

16.Would you sacrifice for your loved ones?
anything .. but depends .. asalkan tak menyalahi hukum Islam ;)

17. What's the character must have in your partner?
Loving, caring and joking.. and .. Not SMOKING .. ;D

18. If you fall in love with two people simultaneusly, who would you like to pick?
erm .. solat istikharah la jawabnye .. hanya DIA lebih mengetahui ;)

19. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing that someone has done?
erm .. akan sedaya upaya cuba .. insyaAllah

20.Do you prefer being single or having a relationship?
single AND having a relationship .. heheheheh

21. What is your most embrassing moment?
takde kot .. :P


22. Who are the 5 person that you would like to tag?
erm ... takmau la .. sape rajin nk buat .. buatlah .. boleh kan??

- FAMILY first -

aku rajin menyelongkar inbox yahoo arini .. penuh dgn fwd email .. aku tertarik dgn tajuk email ni .. dan bila aku baca .. smpi akhirnye .. tak tersedar air mata yg mengalir .. uhhh .. terasa jgak .. kadang2 berkasar dgn keluarga sndri .. utk peringatan diri sendiri .. yup .. family first ;)



"RENUNGKANLAH"

Aku terlanggar seorang asing semasa berjalan,"Oh maafkan saya, saya tak perasan"

Katanya "Maafkan saya juga,Saya tak nampak saudara"

Kami amat bersopan dan saling menghormati,Kami saling melambai sambil berlalu pergi,

Tetapi di rumah lain pula ceritanya,
Bagaimana kita melayan orang tersayang, tua dan muda,

Lewat petang, tika memasak makan malam,
Anak lelaki kecilku berdiri di dapur secara diam-diam,

Bila berpaling aku hampir melanggarnya jatuh,
Jerkahku, "Jangan buat kacau di sini, pergi main jauh-jauh"

Dia berlalu pergi, hatinya hancur luluh dan beku,
Aku tak sedar, bertapa kasarnya kata-kataku,

Sedangku berbaring di katil mendengar muzik,
Terdengar suara halus datang membisik,

"Bila bersama orang tak dikenali,
Begitu bersopan dan merendah diri,
Tetapi ahli keluarga tersayang, sering dimarah dan dicaci",

"Cubalah kau pergi lihat di lantai dapur,
Kan kau temui bunga-bungaan berterabur",
"Itu adalah bunga-bunga dibawanya untuk kamu,
Dia memetiknya sendiri, kuning, biru dan unggu",

"Dia berdiri senyap agar jadi kejutan buat kamu,
Kamu tak pernah sedar airmatanya yang datang bertamu",

Pada tika ini, aku merasa amat kecil sekali,
Airmataku mencurah ibarat air di kali,

Senyap-senyap ku kebiliknya, dan melutut di katil,
"Bangunlah, anakku, bangunlah si kecil"
"Apakah bunga-bunga ini dipetik untuk mak?".
Dia tersenyum, "Adik terjumpanya belakang rumah di semak"

"Adik memetiknya kerana ia cantik seperti ibu,ibu tentu su ka terutama yang unggu".
"Maafkan ibu, atas sikap ibu hari ini,Ibu tak harus menjerkah kamu, sebegini".

Katanya,"Oh, ibu, itu tak mengapa,Saya tetap sayang ibu melebihi segala".
Bisikku, "Anakku, ibu pun sayang kamu,dan ibu suka bunga itu, terutama yang unggu"



FAMILY


Adakah kamu sedar, sekiranya kita mati hari ini,
syarikat tempat kita berkerja akan senang-senang mendapat pengganti,
dalam hanya beberapa hari?

Tetapi keluarga yang kita tinggalkan,akan merasa kehilangan kita sepanjang hayat.
Dan sedarlah, sekiranya kita menghabiskan masa kita kepada kerja,
Melebihi keluarga kita, adalah merupakan suatu pelaburan yang tidak bijak.
Bukankah begitu?

Jadi apakah maksud yang tersirat?
Tahukah anda makna "FAMILY"?

FAMILY = (F)ATHER (A)ND (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU


serabut+terkilan

aduh .. apa la yg aku fikirkan sejak 2 menjak ni .. sangat2 terkilan bila tiket teater yg aku beli burn begitu saje .. sepatutnye aku tgk ari khamis .. tp mati2 aku ingt 19hb tu hari JUMAAT ... sangat2 terkilan .. terduduk dan terus menangis ... keje pun takleh nk fokus skrg ni ... ;'(

sangat sedey .. tapi nak buat camne kan .. bukan rezeki aku (ayat utk penyedap ati sendri .. )

Hoftm Bigjam 2009



antara geng am krew + jawa rangers yg ada

bergambar bersama 'fafau'

bosan menunggu .. kita bergmbo dulu..


nikit : "bilik tak cukup .. kongsi2 dulu ye"

Qis : "ish .. bnyk pulak mesej masuk time busy ni"

ada namaku di situ .. cuba zoom in .. :P



hoorey!!


posing kat bilik aida

eh .. misha omar la .. er .. kak Mimi..kitorg nak bergmbo dgn kak Misha buleh??haha




sebelum bertolak ke Danga Bay



Aku : "ala ..Qis .. rendahkan diri skit leh tak?? .. "

Qis : " dh rendahlah ni kak .. kasut ni tinggi sgt.. "


kami : "aida ..cpt2 .. sebelum pintu lif bukak"

aida : "ready ..ish .. camne nak amik ni??"



menunggu ketibaan fafau utk masuk bergmbr bersama


tadaaa .... peace!!

(along FF tukang amik gmbo mintak upah ..korang dh bayo blum??)



FF : "apo den nak lukis ni yo??


with am krew zon .. haha



blur pun blur lah .. haha



muka penat pun .. still sweet jer senyuman anne .. kene paksa la ni..haha





sengal dgn 'ulat-ulat' gonggok dalam PC nih

huh .. sengal btol .. baru je nak transfer gambar2 dr kad memori kamera digital ke laptop .. tetiba je laptop jadi semacam .. tak kuar apa2 .. then folder tu tetiba hidden .. tgk2 nk Ctrl+Alt+Del pun tak boleh ... nak Run utk ke cmd pun tak boleh .. nak gi ke Folder Options pun takde ... adeh .. sengal2 ... baru je nak burn gmbar2 yg dh bersarang lama kat dlm kad memori tu ... ish .. mana nk carik solution ni??? AVG Free tak detect apa2 .. nk pakai Malwarebytes' Anti-Malware kat laptop adik aku ni takde (dlu pernah jadik kat laptop akak aku .. bila guna Malware ni .. boleh la nak gi ke Run & sbgnyer .. skrg ni laptop tu sedang dibaiki .. sbb takleh On langsung .. ) ...

last2 aku gi tny kat huda (dia mmg tau bab2 virus, worm & trojan yg membinasakan pc/laptop ni) .. dia cadangkan guna Kapersky .. lps dload software ni ... kiranye nk install la kat laptop adik .. skali ... ada AVG daaa .. Kapersky takleh skali dgn AVG .. nnt diorg 'bergaduh besar' .. nk remove tak leh jugak .. sbb 'virus' or 'ulat' yg melanda laptop ni telah meng'hidden'kan folder and software tertentu .. hampeh betul!! ..

balik lunch .. aku bwk laptop tu ke ofis .. terus install secara online ....huh .. settle ... giler bnyk virus ... dlm pendrive aku pun ada .. mmg ulat2 gonggok ni buat aku sengal semacam ..

iejat : nama ulat gonggok durjana itu adalah Worm.WIn32.Auto It.i . Nama dh la tak sedap .. worm ni biasanye akan auto run .. 'dia' akan copy mana2 folder yg ada dlm PC/laptop/ pendrive kita .. then akan hiddenkan folder asal. kiranye bila kita double click utk bukak folder yg kita sangka betul tu .. 'dia' akan kuarkan 'anak2' dia .. jahatnyer ulat gonggok!! uhhh ..

langsaikan TAG

huhu .. ni nk langsaikan TAG aizuemi lagi .. lama btul nk abiskan 'homework' ni .. walaupun ianya bukan satu kemestian .. have fun apa bila buat mende2 mcm ni .. menghilangkan rasa bosan .. smbil menggumbirakan hati kita dan kawan2 .. ye dok??



1. Anda rasa anda hot?
tak .. sejuk jer rasa .. dok dkt dgn aircond .. :P

2. Upload gambar kegemaran anda.

3. Kenapa anda suka gambar ini?

gembira sgt masa ni ...peluang bercuti bersama2 .. even slalu gaduh2 / xpuas ati .. namanye adik beradik .. 'sedangkan lidah lagi tergigit.. inikan pula adik beradik' ;)


4. Bila kali terakhir makan pizza?
lps cuti CNY kot .. lady boss banjer .. pizza hut delivery to office


5. Lagu terakhir yang anda dengar?
Yuna - Dan sebenarnye .. (aku kan nk cukupkan smpi 10juta kali .. ahaks)


6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
dok mengaduh kesakitan pinggang lps angkat barang turun naik tangga .. adeh~



7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
angah / kak ngah ... (tp tak suka org panggil 'mak ngah' ) .. hahaha



8. Tag lagi 6 orang :



1. akak 2. aida 3. umie 4. kak muzlia 5. Lyn 6. kak wanie//*Soalan seterusnya ada kaitan dengan orang-orang yang anda tag…


9. Sapa No 1 pd anda?
My luvly sister .. even kdg2 tu .. bnyk kali gak gaduh2 / terasa ati .. emmmm

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
dengan husband dia lah .. Hafiz .. kembar kawan aku .. Oare .. hehe (muka diorg sama .. cam adik beradik )

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
budak kenit yg kdg2 sensitif.. jgn marah ha lin .. hehehe


12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?

senior masa Convent Peel Road. presiden Riz Angels.sgt minat jgak kat Mawi. tapi yg pasti .. teringt kat memori masa form 3 dlu .. hikhikhik .. dpt kad dr akak ni .. akak ni tak tau yg aku ni adik kawan dia ... hehehe .. ;)



13. Siapakah orang nombor 2?
aida arisya .. FUn Corner gak .. dan aku baru tau namanya sama dgn mak aku .. FARIDAH ..hehehhe


14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
kak wanie .. slmt pengantin baru in advance .. hikhikhik... smoga kekal bahagia hingga akhir hayat ... ampunn... jat tak dpt nk hadir dihari bahagia akak .. clash with best friend's wedding

iejat : huh .. masa nk siapkan soalan no. 8 tu payah jugak .. sbb ada yg dh kene TAG dek aizuemi .. oleh sbb aku tak bnyk sgt member yg melayan blogspot (or blog dia dh lama tak update .. ) .. aku letakkan jugak la utk ckupkan 6 org ... pada yg dh di TAG oleh org lain .. kira halal lah ek .. skali kan aje .. ;)

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.