[Songs/Lyrics] - Di Mana - Feminin


Di Mana - Feminin

Sejuta Titisan Airmata
Telah ku Tangiskan Semalam
dan juga sejuta harapan Cinta
telah tiada kini kian pudar

ku sangka ku temui
Oh Cinta Sejati
Segalanya Tinggal Memori

Di Mana Ke Manakah Menghilangnya Cinta
Seketika Dulu Menyinar
Tiba-tiba Menyepi dan Pergi
Oh Di Mana Ke Manakah Menghilangnya Cinta

ku Sangka Sekali ku Bercinta
Adalah Untuk Selamanya
Tak Pernah Terfikir JaDi Begini
Terasa Terhiris PeDih Di Hati
Teman Menyakinkanku
Kan Temui Ganti
Namun Semuanya Tak Bererti
Masih ku Terasa Detik Romantis
Oh Kita Berdua
Berdansa Irama Balada
Kini Telah Tiada


[ Family ] - happy father's day, ABAH!!


Happy Father's Day to My ABAH~!!

hurm .. perasan tak?hari bapa cam tak berapa diraikan sgt?tak semeriah hari ibu.kan??aku baru tau/perasan esok hari ni adalah HARI BAPA.sedihnyer kan??huwa .... ye lah.. jarang2 sekali kami sekeluarga menyambut hari bapa/ hari ibu. paling meriah pun .. wish sesama sendiri..then ada kad.hadiah?ada jgak la..tp more to emak.abah??ktorg smpi tak tau nk bagi apa.tp pernah la bagi abah baju kemeja, perfume... pen .. hurm .. what else? (betapa susah nyer nk carik adiah utk lelaki kan??



makan eskrem coklat kat zoo negara.masa ni baru berusia 2 tahun.

huhu.aku manja dgn abah and mak waktu kecik.pernah dipanggil adik sbb jarak aku dgn shima 4 tahun.huhu.. mana lah tak manja.teringat masa kecik2, akulah yg teman abah gi main sepak takraw kat bwh.masa tu tinggal kat flat sri sabah lagi.duduk setia menunggu abah kat tepi court.then balik tu abah banjer eskrem.weee~!!

abah tengah lukis apa ntah.sibuk nak tau dak kecik ni.haish~
abah suka melukis.kdg2 teman abah melukis gak.haha..suka time kecik2 dlu. tapi skrg dh berubah.abah tak bnyk ckp pun.maybe aku pun dh besar.lain kot cara abah.hurm.


teringt bila nak hantar abah masuk bilik operation kat IJN.before abah sakit abah dh tunjuk awal2 kat mana slalu abah gi pasar,kat mana abah beli ayam.sbb nnt bila abah kat hospital,aku lah yg kene amik tugas abah.huh.. masa tunggu abah kat luar bilik operation..mcm2 perasaan.doa bnyk2.alhamdulillah .. abah selamat.masuk ICU.tgk abah still tak sedar.owh .. esoknya abah sedar.syukur... dan skrg .. alhamdulillah .. abah dh sihat.cuma .. hurm.. tabiat merokok dia je yg tak ubah2.makin menjadi.hurm..


apa2pun.angah sayang abah sgt2.even tak pernah nak tunjuk or tak pernah nk ckp depan2.

love you abah~!!




[ Article] - Selamatkan rumah ini....!!

tadi aku selak2 majalah Wanita edisi Jun 2010.dapat free (thx Mosk) masa lepak2 bersama Fun Corner kat Restoran AMber Shirinbano kat lrt cheras (promote restoran kak yana jap.hehe) .. terbaca lah kisah warga RTK (Rumah Titian Kaseh).. kisah nenek Sumarni..kisah remaja cacat saraf yg dh pun berusia 24tahun... sedih jugak.masing2 dah takde tempat mengadu.RTK tempat diorg berteduh bersama 84 penghuni yang lain.

selak ke depan .... terkejut dgn tajuk nye .. "Tolong Kami .. Selamatkan rumah ini!" .. rupa2nya rumah RTK ni sedang dlm rancangan utk dijual oleh pemiliknya dgn harga RM2.7juta!!! omak aiii ..

owh .. rumah ni terletak dikawasan tgh bandar.tempat elit.berhmpiran Tasik Titiwangsa.patutlah pun.hurm ..yelah .. mungkin pemiliknya pun memerlukan duit masa tu.. (fikir positif yer ..) ..owh .. tak semena2 aku teringt masa fun corner & fafau buat lawatan ke rumah org2 tua kat puchong. tapak masjid.alhamdulillah tapak tu mmg pemiliknya mewakafkan utk buat rumah kebajikan.cuma biasalah .. perbelanjaan harian tinggi.masih memerlukan bantuan dan sumbangan orang ramai.

berlainan pulak dgn RTK.jumlah penghuninya ramai.pelbagai.tidak khusus utk org2 tua saja,atau anak yatim saja.sewa sehari RM5ribu.and now rumah tu nak dijual pulak.buat masa skrg, dgn bantuan daripada pihak2 yg bermurah hati, baru terkumpul RM100ribu.RTK perlukan lebih dr RM2.3juta lagi...

gambar2 kat majalah ni ish .. tak sampai hati pulak.kat mana diorg nak tinggal if rumah ni dijual?takkan takde bantuan dari jabatan khidmat masyarakat?

terpanggil untuk membantu, jadinya diharap rakan2 yg membaca,adalah sudi kiranya untuk menghulurkan bantuan.


INFO RTK

Alamat : 62A-2, Lorong Maran, Jln Kuantan,Tasik Titiwangsa,KL
Penghuni : 86 org (80 anak yatim, 2 ibu tunggal, 14 OKU & 4 warga emas)
Telefon : 03-4025 5246 / 019-645 5769 (Mak Pah)
email : rumahtitiankaseh@yahoo.com.my

Sumbangan boleh disalurkan atas nama Persatuan Pengurusan Pusat Jagaan Titian Kaseh KUala Lumpur.
No. Akaun Maybank : 5640 6100 2172



sumber&credit to : Majalah Wanita edisi Jun 2010. halaman 160-162

[update] - owh .. sudah kuar buletin utama .. sudah keluar di akhbar2 utama. begitu kisahnye.hurm.apa2pun .. selamatkan lah dlu penghuni2 RTK ni. apa2 konflik atau kisah disebaliknya, selesaikan secara berhemah.

[ Me ] - just take it .. before its too late ..

cerita aku bukanlah sbb aku dh jadi part time agent insurans .. tapi dh mmg bnyk berlaku depan mata aku.kesedaran org2 sekarang utk memiliki insurans hayat masih kurang.

semalam, kakak aku gi check kaki dia yg slalu jer sakit.dh bbrp tahun dh, semalam baru nk pi check.sbbnye baru2 ni dia ada jatuh (ter accident kat sekolah).pastu takmau gi klinik.just urut2 camtu jer.gi jln2 smpi ke Perlis.balik umah saket lagi.ha.. smlm check dgn doktor pakar .. bad news~! ligamen apa ntah terputus.dia kene buat MRI, then doctor bg cuti 25hari.seb baik masa ni cuti sekolah.risau jgak la bila dpt sms dari dia smlm.dan mula tanya kat aku boleh claim ke tak? owh .. time ni lah aku bgtau segala apa yg aku tahu.mesti dpt surat laporan doktor.then, cpt2 call agent dia tu.. tp agent kakak tu mcm tak concern jer.just reply sms.maybe sibuk kot. (medical card kakak aku pun dh hampir2 rosak tak ganti2 smpi skrg.ish)

then mlm tu kakak aku ada ckp ..
"seb baik ada insurans Ngah.hurm..selama ni akak ada terpikir tiap2 bulan bayar utk insurans, tak dapat apa..cam rugi jer.tapi bila dh kena ni, baru terpikir.nasib baik kan?kalau tak,banyak tu akak kena bayar.hurm.."

yup.dulu aku pun ada fikir camtu.buat rugi je byr insurans tiap2 bulan,tp takde claim.bukan sakit pun.tapi bila mende2 camni dh berlaku, perkara yg sama jadi kat abah aku (sebulan before abah kena heart attack,ada agent insurans jumpa utk abah amik insurans,tp dh terlambat.mana lah abah tau dia nk kena sakit jantung kan?seb baik la DBKL tlg bayarkan sket..itupun lama jgak nk tggu utk operation.biasalah .. proses 'MENUNGGU' sbb duit didahulukan..) kebetulan kak yati (my agent) jumpa aku.mmg masa yg sesuai sgt.mmg skrg ni aku takde claim apa2 pun.tp rs mcm dh secure sket.alhamdulillah~

yup.ambillah tindakan skrg.jangan sampai masa kita sakit, kita dah tak layak untuk ambil mana2 insurans pun.


and pada yg dah ada insurans hayat sendiri..SYABAS!..anda telah mengambil langkah yg bijak utk masa depan sendiri dan juga utk yg tersayang. ;)


Oh ya.yup.memang betul.saya rasa Prudential BSN Takaful(PBTB) adalah produk terbaik buat masa ni.kad medikal yg terbaeklah! (i'm not satisfied with Etiqa, agent dia tak pernah call,and tetiba dpt tau dh berhenti.and now ..aku nk refer kat sape pun tak tau.at least,just sms yg dia dh resign..uhh~)


promote lagi ;D :
sape2 yg nak tau pelan PBTB, just call me ya. ;) ..

email me  nama, D.O.B, smoking status , budget & no tepon  kat >  hazniza.prubsn@gmail.com. saya buat quotation FREE utk anda. ;)


iejat : mula2 cam segan2 je nk post psl insurans.skrg ni tak lagi.misi saya : Lets Save Life.

[Songs/Lyrics] - Bila Cinta - Gio (Ost Lagenda Budak Setan)

 Bila Cinta - Gio (Ost Lagenda Budak Setan)


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
 

kusebut namamu
disetiap doaku
bangkitkan setiap 
kenangan tentangmu
yangku dapat 
hanyalah bayangmu

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

 

Uuu…

 Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

.....
Dalam harapan ...uuuu


owh .. ada juga versi perempuan jugak. nak lagu tu? 

Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan (Full Version).mp3
Bila Cinta - Fili [Lagenda Budak Setan OST] mp3                                  









(4shared.com)




[ Film / Theater ] - Lagenda Budak Setan



amacam?sudah menonton filem ini?sambutan agak hangat.dgr2nya .. penuh panggung!

promo selama 20minit kat Astro Prima bbrp hari yg lepas membuatkan aku nak sangat tengok filem ni.pada mulanya .. aku terpinga2 bila Astro Prima siarkan permulaan filem ni. "aik .. ni bukan filem ke?nape kuar kat TV?" .. Che Jah tertipu nok~!! promo rupanyer~ hahahha ..

ingt2 lupa jalan cerita ni dlm novel.yg pasti,antara novel yg terkenal zaman skolah.aku tak beli.pinjam.dr kawan ke kawan.sape punya aku dh lupa.hahaha.sharing is caring kan? ilmu tu kan bagus dikongsi2 (ilmu??huwahaha) ..

tergoda dgn LBS, ptg sabtu tu aku gi tgk dgn kawan2.diorg 'menculik' aku dr satu majlis.uhuhuhu..

uish.sesak TGV KLCC.panggung penuh.smpi seat dpn.ok.sedia menghayati cerita ....
jangkaan meleset la.... cerita best ..cinematography terbaik... tapi .. ish ..ada mende yg spoil.part2 patutnye sedey,jd gelak disbbkan hal skit je.hurm.

takpela.filem yg boleh la nk menonton.layan jiwang2 kan.aku sgt2 tabik kat Que Haidar.. dia sangat2 terbaek lah!! mantap lakonan.dan part dia nanges ms last tu..aku pun nak nanges.kesian kat dia. Lisa as AYU - pelat R jelas kedengaran.tp takpelah kan..dia cantik.pelat pun .. pelat lah~ heheh ..teruk dibelasah Azmi (Que)..kalau dia nanges betul2 masa ckp dgn Farah dia kena kawen dgn Azmi tu lagi ok kot.

pada siapa2 yg belum menonton LBS, pegilah.boleh la.support industri filem negara.
even aku rs Novel lagi best dr filem.hurm.ini pendapat aku tau.lain org,lain cerita. ;)


AKU SUKA :
1. camera angle .. apa org filem kata .. sinematografi ek?memang terbaik!
2. tempat2 yg diorg shooting.aku nak sgt tau kat mana tmpt pokok nan sebatang di atas bukit yg hijau tu.tggu smpi abis..takde tnjuk pun.hurm..sape tau katne tmpt tu?
3. lagu dia!! BILA CINTA. sedih.lagu dia mmg boleh buat nanges~!!
4. Que Haidar! dia memang pelakon yg bagus!! terbaek lah~!!
5. pelat R Lisa dlm citer ni.tak tau lah disengajakan atau Lisa mmg pelat R.hehehe.
6. Katherina dlm citer ni.hehe .. so sweet.cantik.Fazura lah.sape lagi. ;D

PELIK BILA :
1. konon cerita ni zaman takde handphone (Ayu tak tau mak dia sakit, smpi Azmi dtg utk jemput Ayu balik)..tapi Kasyah pakai kamera Canon 400D auto (dlu mana ada slr auto), laptop farah warna pink (baru lagi tu) .. pelik tak???
2. baju yg Ayu pakai ms kat taman (waktu Kasyah nk bg cincin kat Ayu) sama dgn baju yg Ayu pakai lepas dia dh berubah wajah.

KELAKAR :
1. mungkin yg bukabn pengguna SLR tak gelak.tp aku gelak dan terkejut.haha.. Kasyah .. waktu dia tiup2 lense kamera.giler tiup mcm tu.mana boleh!!pantang tau!huahaha.
2. mak Ayu peluk Kasyah ms kat hospital.huahaha .. amik kesempatan tau. :D
3. pelat R Ayu buat kitorg gelak skit.mula2 tak perasan.pastu ..lama2..hahahha.

TAK SUKA :
1. owh .. pelakon yg ganti AYU (ayu berubah wajah) .. er.. nape pilih dia ye?bukan apa .. mcm .. tak brp best nk tgk la.huhu...
2. ke'blur'an AYU lepas kepala terhantuk pasu bunga.haiya .. geram. Ayu hilang ingatan.. bukannyer blur tahap maksima.adoi~

EDIT :
owh ... ada kawan2 aku komen.skrip sgt hampeh!menghancusskan bahasa melayu.mulanya aku tak perasan (sbb asyik gelak or asyik dgn keayuan AYU ...or asyik dgn keindahan alam ciptaan Allah..)
cth skrip :    1. "owh..awak nk apply utk jawatan kosong yg belum diisi tu ye?"
                   2.  masa ayu minum air yg ade cicak kot: ade seswatu dlm salur pernafasan aku.

 aku tgk tgk balek ke utk gelak skali lagi??huahahhaha~





HARAPAN (huwawawa) : uhh .. best kan dapat kekasih hati macam Kasyah.cinta sampai akhir hayat. masalahnya, ada lagi ke lelaki mcm tu???

Edit : HARAPAN utk filem Katherina (kalau ada la..) - tlg buat skrip baik2.guna ajela bahasa melayu yg sebetulnya.kita kan ramai penulis skrip yg bagus2. hurm.. karya yg bagus .. tak sepatutnya dihancuskan dgn filem yg ... uh .. tak tau nk kata apa.

[ Weddings ] - Selamat Pengantin Baru~!!


Selamat Pengantin Baru - Wann

Selamat pengantin baru
Selamat berbahagia
Selamat ke anak cucu
Selamat sejahtera

Semoga berpanjangan
Semoga berkekalan
Semoga satu tujuan
Semoga aman

Hidup mestilah kukuh
Sabar paling perlu
Cinta setiap hari
Senyum mesti selalu...


saya nak kawen~!! hahaha .. tetiba jer. :P .. bulan ni ada lah bulan org2 kawen.sbb cuti skola.dan ada beberapa kawan aku yg kawen bulan ni.semua berebut bulan JUNE~! aduh .. kalaulah aku boleh klon kan diri sndiri, boleh gi smua weddng kawan2 .. yg kat KEdah, yg kat PD, yg kat JB, yg kat KL... tapi apakan daya..

jadinya .. saya nak ucapkan TAHNIAH kepada Nur Zuraiha@Zue@Aizuemi, Nurul HUda@Che Hud , Azril Naim@Semi@Aril , Saliza Zainora, dan Nasri  bersama pasangan masing2 .. semoga perkahwinan kalian kekal bahagia hingga akhir hayat.Amin~

 peace~!! (sumber gmbr : blog zue )

aku cuma dapat menghadirkan diri ke majlis perkahwinan Zue yg berlangsung di Serdang sabtu lepas.sempat juga menjalankan tugas as photographer back up utk majlis pernikahan(Jumaat) & persandingan.opss..masa majlis persandingan .. saya 'diculik' utk menonton LBS..huahaha..i'm sorry pengantin.. ;D

dan semalam ..join bersama utk outdoor wedding photography di putrajaya.2 pengantin sekali.uhh .. memang best.dua2nya sporting. aksi spontan diorg lagi best.haha .. bila photographer dh kering idea .. pengantin yg bagi idea.good!! mmg best...

uhh .. nk cerita lagi.tp ada tugas menanti.citer & gmbr ms outdoor akan dikongsikan nanti.tunggu ya ..


> special thx to ZUe& fadzil dan Kak Yi&husband(lupa la nama dia.uhhh .. ), Ummi & Ayah .. serta family Zue smuanya. kenyang makan semalam.murah rezeki korang. ;D



owh ya.bulan June ni ada lagi kawan2 saya yg kawen. Eilmy, Muain, & Farouk. selamat pengantin baru juga buat kalian. ;)

Ya Allah .. selamatkan perjalanan mereka...jayakan misi mereka..




sebelum ke tempat kerja, sempat menonton buletin pagi tv3 .. kapal misi bantuan Gaza diserang setan2 Israel.aduh.. apalah salah mereka.sgt menakutkan.seragam serba hitam ala komando.tembakan.helikopter terbang dkt dgn kapal bantuan utk Gaza.geram sgt dgn setan2 Israel ni.dlm hati terus mendoakan keselamtan smua sukarelawan tu.

tak paham aku.apa yg setan2 Israwl ni nak pertahankan?bukannyer mereka diserang.sukarelawan tu hanyalah utk membantu rakyat Gaza yg setan2 Israel dh musnahkan kehidupan mereka!.. sangat kejam.uhh ..

berdoa.marilah berdoa kawan2.ramai2.itu paling kuat yg mampu kita lakukan disini.doa adalah senjata kita.insyaAllah .. DIA akan membantu kita...




sukarelawan2 yg ke sana adalah pejuang sejati.semoga mereka berjaya dlm misi ini dan semoga mereka selamat kembali ke pangkuan keluarga masing.AMIN.

UPDATE :
semua sukarelawan Malaysia selamat.telahpun smpi di Malaysia petang semalam.alhamdulillah.hurm.misi bantuan dr kapal terakhir jga tersekat.disekat setan Israel ketika kapal Rachel Corrie sudah dekat ke pelabuhan.uhh .. diharapkan satu dunia dpt mengecam Israel dan memberi tekanan secukupnya.merekalah pengganas sebenarnya~!!

[ Bisnes/ Info ] - alhamdulillah .. thanks to Fuel Saver~!

masa harga petrol naik sampai RM2.80, aku tercarik2 produk2 yg boleh jimatkan minyak.mcm2 ada kat intenet.try la satu produk ni.kene isi dlu before isi petrol.hurm.tak nmpk bnyk sgt perubahan.pulak tu, kene beli sampai 3 botol.kalau habis, kena beli lagi.hurm .. 3 botol rm99.mcm sama jer.tak jimat pun.then bila harga petrol kembali ke rm1.80 .. dh tak guna.

and now, dengarnya.. harga petrol akan naik lagi.ini apa yg bos aku cerita,paper sin chew daily (kot) ada keluarkan..harga petrol akan naik bulan JUNE ni.eh.. dh masuk bulan June.betul ke ni?

awak amik ni.pasang.gerenti jimat punyer~!!

ya.aku dah gunakan fuel saver ni.mulanya macam tak percaya.tapi atas desakan bos aku sendiri, suruh aku mencuba produk yg dia jual ni.cuba pakai utk 2 hari, if mmg menjimatkan, baru aku bayar kat dia.cepat2 aku gi pasang.kebetulan bengkel kereta kat sebelah office jer.upah mekanik tu RM5.harga Fuel Saver ni RM120.so total RM125.yg penting, mende ni life time warranty.

owh .. dahsat.selama ni aku naik bukit dgn kereta Iswata 1.2 (manual) mmg susah.lambat jer naik.bila dh pakai fuel saver ni, mmg terasa lain.gear 2 dh mcm gear 3.aku tekan minyak skit jer.then nk tau jimat ke tak, aku isi minyak rm20, then tulis metering yg tertera.and.. tak sangka.. congak2 ..sejauh 1 km, aku guna dlm 0.14sen jer minyak.selalunya ulang alik dr rumah ke tmpt keje, seminggu rm30..tp kali ni, seminggu pun RM20.tu pun ada lebih skit.jimat.mmg jimat.
>aku dh psgkan utk abah n kakak aku.diorg happy~!! ;D


untuk maklumat lebih lanjut, sila kunjungi IejatBiz

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.