Selamat pagi dari puncak genting... Sejuk...

Assalamualaikum...
Hye...uhh..awal pagi kat atas ni sgtlah sejuk.jam pun baru pkul 6.00pagi. Almaklumlah, aku bila kat tempat yg tak biasa tidur, bbrp kali akan terjaga. Setiap 2jam or sejam.. Lepas tu terus je la mandi.teringat pulak nak posting kat blog yg dh lama aku tinggalkan ni.huhu..

Buat apa di genting?owh.. Aku ada conference... Aktiviti yg every year prudential akan buat. 'Top Achievers' Congress. Quality Agent, weslth planner seluruh Malaysia dtg. Meriah giler la...dr ke muda2 hingga ke tua... Dr leader smpi la ke yg baru jadi agent. Penuh satu Arena of Stars tu.makin ramai,makin meriah...saingannya mesti ramaikan?Yup..tp tak mrnjadi masalah,rakyat Malaysia pun makin bertmbah..

Hari hari last kat sini.so nk amik segala ilmu yg ada.tahun ni have to buktikan sesuatu pd diri aku sendiri,pada family dan org2 tersayang.. InsyaAllah...ada rezeki aku dlm bidang ni. Mana taknya, hampir 5 tahun bekerja dgn comany swasta, hampir 5 tahun mencari kerja kerajaan (atas desakan parents), akhirnya keje ini yg aku rasa happy nk buat...

Doakan aku ye kawan2.

Ok.see you.gtg. Nk breakfast...

Rindu posting...

Perghhhhh....lama giler kot tak post apa2pun dlm blog aku ni...lama ditinggalkan...dh bersarang dh.. Yelah,bila dh terlibat dengan keje sepenuh masa sebagai agent or perancang kewangan, ibarat bekerja sendiri.. Keluar pagi, balik malam. Terasa dh macam bekerja seminggu 8hari.. Terasa jugakla perubahannya... Mmg penat sket, tp seronok.sbb boleh jumpa dgn ramai org.. Mcm2 karenah, mcm2 hal..tp happy dpt tangani dgn sabar..

Yup...rindu posting, rindu nk bc blog kawan2.. So posting hari ni khas buat kawan2 blog ku.... Saya rindu kamu!!!!.. Weeeeeee......

[ ME ] - always think positive .. and SMILE~!!






dulu .. aku selalu fikirkan masalah .. sampaikan satu hari tu bad mood jer .. smua kerja serba tak kena. sangat2 down ... masalah..masalah...masalah .. pernah jugak smpi seminggu bad mood aje. pastu selalu fikir negative side .. fikir apa org akan kata, orang tu tak suka aku la, orang tu pandang pelik la .. (padahal itu smua mainan perasaan sendiri jer) .. last2 .. down. sebenarnya diri sendiri yg buat down.

and .. bila dh bertukar bidang kerja,suasana pun dh lain..bila terfikirkan sesuatu yg negative je, cpt2 exchange ..mula2 susah jugak la nk otomatik tukar mind mcm tu jer .. yelah .. dh terbiasa .. asyik2  negative jer kan. kat sini aku blajar utk fikir scr positive. dan alhamdulillah .. dapat jugak praktikkan. tapi, biasalah, kadang2 tu terbabas jugak..aku manusia biasa.kadang2 tak lepas dr melakukan kesalahan kan?

so, if ada antara kita yg sedih, memikirkan masalah saje .. apa kata kita tukar. daripada memikirkan MASALAH, apa kata kita fikirkan PENYELESAIAN .. drpd PROBLEM, kita fikirkan SOLUTION~!! .. jadinya, secara tidak langsung, kita memikirkan cara2 nak solve problem kita tu .. dan secara tak langsung jugak .. dapat tak kita kurang kan masalah kita???? ha .. so, think the positive side~!!

objection .. masa mula2 aku tak selesa dgn objection yg org beri. edar flyers malu2 sbb takut kena reject. nak buat phone call pun suara antara dengar dengan tak sebab takut org tu kata "saya tak minat~!!" .. tapi lama2 mende tu bila dah biasa, rejection & objection dah xde apa dah (kadang2 ada jugak ter'down'), dulu agak terasa hati & tersentap jugak la bila diorg tak mau amik flyers dari aku. tapi sekarang, alhamdulillah, aku boleh tersenyum dan cakap "terima kasih" kalau orang tu tak amik flyers aku. alhamdulillah~!! fikir jer secara positif - "maybe dia tgh rushing, balik nnt dia ambil lah" ..


jadinya .. berfikiranlah positif ..dan ..SENYUM~!!



sumber gambar : cari dari encik google

[ fun corner ] - jom like fanpage RealFafau ..

huhu .. kesian fafau .. fanpage asalnya dulu kena hack .. dan sampai skrg takleh nk bukak balik .. mula2 fikir maybe kesalahan teknikal, tapi ada jugak aku terfikir, ada pendengki kot.yelah, dh nk ekat ABBPH ni ..ada je la akal org nk hack sana sini.ish .. sape lah pendengki yg suke2 nk hack page fafau ni? tak suka tgk fanpage fafau yg nk dekat sejuta tu ke??? ish ..

tapi takpelah .. sejak bertukar bidang kerja ni, aku selalu berfikiran positif .. so maybe ada hikmahnyer ...



jadinya .. marilah kita sama2 meramaikan fanpage fafau kat sini REALFAFAU

[ Tazkirah ] - 14 Februari or 15 Februari

huh .. pastinya sekarang ni dah meriah lah shopping complex .. dgn promosi sana sini sempena 14 Feb. coklat, bunga, bentuk 'love' , couple tshirt ... uhh ..istimewa sangat ke 14 Feb????

teringat dulu masa sekolah menengah, tapi masa tu sekolah semua pompuan, sibuk jual bunga dgn coklat.ntah buat apa diorg neh. tp yg best bila dpt coklat ar..dpt bunga buat apa ...tapi itu dulu, zaman skolah,zaman takde tahu sgt ilmu2 agama, zaman main2 or zaman budak2 ...skrg ni dah tau ..still nak sambut ke 14 Februari tu? (sengaja tak mau taip nama hari tu .. buat apa disebut2 , takde paedahnyer~!).

bukan takde hari lain nak tunjukkan kasih sayang kepada yg tersayang.huh ..nnt dikatanya aku ni kuno,tak ikut zaman,tak open minded.tapi baca dan selidik dulu kisah disebalik kenapa mereka menyambut 14 Feb dgn begitu gah sekali. tiap2 tahun, nampak meriah. Anak2 muda skrg apa nak kisah. cuma tau berseronok saja. tapi mungkin juga mereka tak tau ..or buat2 tak tau?atau malas nak amik tau? sebab yg mereka mau hanya 'SERONOK' ... 'FUN' .. uhh ..pekejadahnya!! .. smpikan ada anak muda yg tanpa segan silu bercium molot depan KLCC!!! ye ..aku tgk video tu kat youtube. memalukan!! huh, orang yg lalu lalang buat dek je?guard kat KLCC tengok jer?guard yg seberang jalan tgk dari jauh je???takde tindakan??huh..geram~!!


14 Feb dgn 15 Feb mana lagi penting untuk kita raikan?? ayuh kawan2 ... lupakan 14 Feb .. sama2 raikan 15 Februari ini ... ulangtahun kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w kita .. Rasulullah s.a.w yg amat kita kasihi. Jadi marilah kita sama2 berselawat...ke atas Nabi Muhammad. hayati pengorbanannya, contohi akhlak2 mulianya ... lupa kan 14 Feb buat tahun dan seterusnya~ ayuh!!


Kepada semua ... :selamat menyambut Maulidurrasul 2011


promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.