gmbr Bday Fafau

uh .. lama btul .. baru dpt update psl bday fafau .. dh nak abis bulan February ni ...takpelah .. aku letak aje la gmbr2 yg ada kat kamera aku nih .. tak bnyk mana .. sbb aku dpt pgg kamera org .. kamera sndri dilupakan .. hahahhaa ... syok sndri lak :P ... takpe .. sikit masa lagi dpt la aku rembat kamera cam tu .. ;)


cupcakes ..still in plastic bag

see the 'U' ..agak cacat skit sbb dh tergolek dok dlm box ..

ini utk kami .. hehe .. comel2 belaka ..

cute bear .. bear yg besar is Fafau .. yg kecik2 tu .. FUN CORNER ;D


masing2 amek pas kat pondok pengawal


aksi2 fun corner

zue sibuk dgn 'senapang'nyer


with jaja .. siyes .. aku tak pndai nk amik gmbr sendiri .. senget!!


er .. kak long on phone dgn adeed ke??sebelah2 je ma .. mau tepon ka??

bergmbar sblm mulakan misi

pasang lilin .. er .. ada 29 lilin smuanye .. ke terlebih?? :P


bedtime stories from fafau .. :P



Iejat : blog ni patutnye dh kuar before bulan March .. tp sbb kesengalan streamyx .. aku terpksa post arini ...




TAG dari aizuemi

tetiba aku tersangat rajin nk balas TAG si aizuemi ni ..

The challenge is :

-GO to your photos folder in your computer
-GO to the 6th Folder of your photos (yg ni aku berusaha adakan 6 folder dlu)
-GO to the 6th photos in that folder(seb baik ada bnyk gmbr dlm folder ni)
-Put the picture on your blog & description of it
.-Invite 6 friends to join the challenge
-Link them in your blog & let they know they have been challenged.


....ingtkan nk bls masa baca tu jgak .. tp ada masalah dgn folder picture kat PC ofis ni .. bila dicarik2 .. inilah hasilnyer :


antara pelakon2 Impak Maksima The Musical .. masa ni dh abis dh .. sessi otograp ..kuar2 je aku terus turun .. mau amik gmbr Zulhuzaimi jer..hakhakhak .. nak amik gmbr bersama mcm malas nk beratur .. sbb if nk beratur .. kene beli poster utk diorg sign2 .. takmolah .. poster dia agak mahal .... teater ni , mulanye takde la nak pi tengok sangat.. tapi alang2 akak aku dh beli tiket .. erm .. not bad... aku suka part tarian dia je .. and yg paling menyerlah is - zul & dina & adib (fabulous cat) .. yg diorg kata gempak kete drift leh naik atas tu .. aku tak heran sgt..sbb mmg pentas IB tu tersangatlah luas .. bunyi deruman kete tu yg buat diorg teruja kot .. erm...

so .. kawan2 yg aku mau TAG ialah (yg dh kene .. takleh la kan??kene cukup 6 org gak ke???) :

1. kak LEO
2. kak pipicomel
4. CEED (aku tau dia bz .. tp aku nk tag jugak ..hahahhaa)
5. umie
6. KH (dia ni lagi lah teramat bz .. haha .. TAG jugak)

amkrew vs jawa rangers

21february 2009 - tarikh telematch antara geng amkrew dgn jawa rangers .. mula sedar pkul 5pagi ..uhh .. awal lagi.. tiap stgh jam aku terjaga .. smpi la ke 6.15pg .. terus ke bilik air.. baju dh ready.. lps solat subuh .. mkn pun tak smpat ..rembat je roti....vroomm .. (camtu ke bunyi kete???) .. jln tak brp nk sesak . ...erm .. dh nmpk khemah (ala2 cam khemah kenduri kawin) merah putih...rs cam agak lmbt,tp aku yg awal.takpe.register dlu.sign T.O.C..tetiba Deqone kat blkg.borak2 jap.nmpk dayah+kak yana.so gi tukar baju kat 'toilet canggih' ..1st time masuk toilet neh.. kagum giler .. toilet ada aircond + button mcm lif .. haha .. jakun2 ..

nmpk ketibaan FF .. muka sembab bgn pagi .. dak2 Fun Corner yg lain pun ada ..pkul 9 baru start.maskot Upin&Ipin dgn Fathiah pun ada .. aerobik dulu .. dlm sempit2 tu aku ber'aerobik'.. time nk depakan tgn .. pang .. terkene org sblh ... :P


"opss .. sori ye bang" .. "takpe2 .. " ..


bermulalah acara .. acara pertama - Stepping Stone.. adeh ..aku plak jadi org 1st ..menggeletar lutut .. huh .. berat sungguh batu ni .. tp sbnrnye .. kaki yg berat.. opss .. kaki jejak lantai .. ingtkan takde org nmpk .. patah balik .. patutnye marshal yg angkat batu2 tu .. aku dgn selamba angkat sndri batu2 tu .. sblh tgn beb .. berlagak giler .. (pdhal berat nk mam.. ).. kecewa2 .. tp kecewa tu aku tebus utk 2nd nyer .. bila dh dpt carayer .. aku terusss... buat tak pandang org dh .. haha .. akhirnyer smpi ... then sorak utk member2 yg lain plak ..



jawa rangers menang ... even ada rs skit tak puas hati (diorg ada yg injured kasi org lain ganti..kitorg injured2 pun belasah main)..takpe2.. nxt game ade .. Belon Air/Beracun .. aku dok ..blkg aku FF .. tunggu punya tunggu .. xsmpi2 .. bnyk pecah kat dpn ..FF terus ke dpn .. panggil aku dok dpn dgn Jaja .. tak jadik gak .. so aku dok dpn skali ganti aida..aida dok baling dgn FBI ..pergh .. time ni mmg menguji aku skit la .. kekuatan kaki dan sambut kena betul2 .. agak tensen bila tgk muka FBI .. bila muka dia semacam jer .. aku tau mesti tak lps ..uh .. belum smpat aku tangkap belon tu .. dh pecah dulu ..basah lencun ar ...ada la 2,3 kali jatuh ..



aida : "amik nih "

zue : "rileks dlu kak ... ok..ok .. 1,2 .. lambung" ....

FBI : "pegang dulu .. pegang dulu .."



Jawa Rangers menang lagi.ish.. time dh kumpul belon2 air tu.. FF amik ksmpatan baling kat org ramai .. aku pun sama jadi jahat..baling kat org..tapi satu je ..hehehe .. Utk 3rd game - bowling kelapa .. dak lelaki je join .. kitorg dok tepi .. panas terik .. towel kunin jd penyelamat.uh .. masa sudden death tu .. FBI jatuhkan smua pin!! gembira kejap .. last2 AG dpt lak 2 kali balingan (1st baling 9pin jatuh) .. aduh .. thp ksbrn dh 70% ilang nih .. takpe ..dlm tak puas ati .. redha aje la .. utk 4th game - Ping Ping Basket.. tgk diorg main .. kitorg dok bisik buzz kat tepi .. and utk game tu kitorg menang ....


last game - Free The Prisoner .. aku dok sblh FF yg kene ikat .. tunduk je .. sbb dpt tau dr Seelan .. 1st game kitorg menang sbnrnye .. so result is seri .. dlm tertunduk2 smbil dlm hati berdoa .. tetiba tgk FF bangun melompat ... yeay!!!!!!!! .. aku pun bangun skali ar .. terlompat2 .. air kat tgn pun pecah .. gumbira tak terkata .. dlm2 keadaan kecewa+down tu .. akhirnyer ...uhhh ... so sweeeet .. melompat2 smua .. dgn FF & suraya skali .. kak lina pun .. haha .. aku peluk Jaja .. and nmpk FF .. aku mau salam .. tp dia bls dgn pelukan .. haha .. dia tau betapa kami kecewa ms bowling tadi .. sgt2 puas hati ... dan lagi puas hati .. .sbnrnye seelan + hotfm nk bawak smua ke JB .. means Jawa Rangers skali ... syukuuuurr alhamdulillah ... ;D






balik .. dgn baju basah dan lencun .. kami sama2 meraikan kejayaan dgn Lunch kat Kg Baru .. lapo beb!! ..hehehe .... dan mcm biasa xtvt Fun Corner .. bergmbr .. ;D



gmbr2 aku amik dr hotfm & Fafau Fun Corner . Ada bnyk lagi gmbr & video dlm kedua2 website tu .. so .. layaaannn~

bila dpt jd geng amkrew

aku mmg teringin nk ke JB .. dgr Bigjam nk diadakan di JB .. aku plan nk naik dgn PAK TAM .. so dh cukup korum .. bila dgr hotfm adakan bas utk pdgr ke JB .. aku cuba nasib .. gatal tgn gi register ..ada slogan la plak .. aku mmg fail bab2 slogan ni .. agak kerap gak la masuk utk menang CD .. tak pernahnye dpt ..so atas harapan yg tipis (5%),aku mendaftarkan diri ..

isnin (16.02.09) tu dpt call dr someone .. nombor cam kenal je kan .. erm .. hotfm rupenyer ..

hotfm : hello .. awak ni ....
aku : ye saya..
hotfm : awak terpilih utk masuk geng am krew ye sabtu ni.sblm tu nk confirmkan dlu.kita akan bertolak ke JB hari ahad dan balik pkul 12 hari isnin.awak boleh ke? (lebih kurang camtu la..)
aku : (dgn suara agak ketar n sedikit terkejut) ...er ..boleh2 .. sure .. (mcm confirm lepas je kan aku ke JB nih ... haha)
hotfm : ok .. bagi no. IC
aku : 900609-14-xxxx (...i'm still 19th ok ..hahaha)
hotfm : ok.datang ye.pakai baju putih.ada kat sana pkul 7.
aku : ok2 .. thank you.

wah ...suke2 jgak .. tp pikir2 ..ala .. takde ke geng lain yg aku kenal masuk .. sorg2 je ..erm..dan esoknye ..dpt tau yg ada 3org yg aku kenal masuk..dan scr kebtulan .. yg naik Pak TAM smuanye dpt masuk.. pelik tp itulah rezki namanye..

persiapan???huh .. maunye aku tak cuak.. 3,4 hari before telematch .. aku dh sakit2 bdn,tengkuk..kepala pun sakit.dgr lak kat radio .. ada geng amkrew yg gi gym tiap2 ari.. aku lak .. bkn gi gym .. gi makan+tito jer..uish ..cuak jgak..apa aku buat??aku bumping+sit up lebih dr biasa ...dan hasilnye ..uhh .. sakit tgn+ada something timbul ..urat besi mana lak timbul ni ... adeh~ .. sakit jgak .. risau sgt nih .. tp takmau gi klinik .. takut~

p/s : ada bbrp org dh gelakkan aku psl urat tersembul tu .. huh .. bkn takat diorg .. aku pun gelakkan diri sndri!! .. hahaha .. telematch nye penangan ..

i like this TAG

sedang aku kebosanan .. aku baca blog kawan .. uh .. aku terjmpa TAG ni .. so aku letak kat sini .. mcm best jer ... then, aku TAG kawan2 aku yg lain .. hehehehe
(MP3 aku penuh dgn lagu SITI .. so terima aje la kan.. hakhak)

Here are the rules:
1. Put your music on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS NO CHEATING!
4. Tag others. ( aku tag LEO , Ermalina , Pejal , Lin )
5. Better masukkan lebih daripada 20 buah lagu untuk menjawab semua soalan di bawah6. Try and have fun guys...


IF SOMEONE SAYS “IS THIS OKAY” YOU SAY?
Siti Nurhaliza - kumahu
( erm .. maksudnye .. 'ku juga mahu yg itu' ker??hahaha )

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
Opick feat amanda - alhamdulillah
( Alhamdulillah .. ciptaan Allah yg Maha Esa..terima seadanya )

HOW DO YOU FEEL TODAY?
sugar ray - someday
( erm .. oklah tu .. )

WHAT IS YOUR MOTTO?
blue elton john - sorry seems to be the hardest word
( cam salah jer .. :( )

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE?
Stacy -Rela
( haha .. giler.. rela berkorban harta dan nyawa .. utk agama tercinta .. buleh??)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
colbie caillat - bubbly
(heheh.. kene slalu riang ria maa.. )

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
westlife - soledad
( uhuuu ... in english is solitude .. ermm .. :( )

WHAT IS 2+2?
BSB - everybody
( pandainyer .. :D )

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
cinta ini - dato siti nurhaliza
( haha ..cam tau2 jer aku pernah bercinta sama kawan baik .. ish .. syyhhh~ :D :D )

WHAT DO YOU THINK OF A PERSON YOU LIKE?
Rabbani - Zikir Kifarah
( ... no word can describe this .. )

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
air supply - goodbye
( er ... goodbye??? )

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
siti nurhaliza - beradu di khayalan
( huh .. maksudnye apa disni ya??)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
the click 5 - jenny
( ish .. takkan la lagu ni...takmo2)

WHAT WILL YOU DANCE AT YOUR WEDDING?
atilia - terbang ke awan
( haha .. best2 .. aku nk Dania ada sama ;D )

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
noraniza idris feat siti nurhaliza - dondang dendang
( bukan think .. tp dah berjoget2 dah tu...hahahha )

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
i know i know - tegan and sara
( aku tau la apa~ hahaha )

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Siti Nurhaliza - Jalinan Cinta
( opss ..takde kene mengena la .. :P )

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Lagu Kita - aizat
( huh .. lagu best tu .. disaat kwn2 takde disisi .. aku nyanyi lagu kita sama2 )

WHAT’S THE WORST THING THAT COULD HAPPEN?
Craig Range - not gonna tell you twice
(bende teruk yg dh jadi .. takmau kuulang lagi)

WHAT MAKES YOU CRY?
azharina - rawan ( huaaa .... )

WHAT MAKES YOU LAUGH?
noraniza idris - periuk kera
( wakkakakkakakakkaa... maksudnyer .. kera ada periuk nk buat apa . .bkn leh masak2.. :P )

WHAT IS THE ONE THING YOU REGRET?
yuni shara - Sepi
(uuhhh ... nk nanges lak nih..)

HOW WILL YOU DIE?
maroon 5 - this love
(akan kutinggalkan kasih sayang yg ada .. gitulah kot )

WILL YOU EVER GET MARRIED?
noraniza idris - zapin pujangga
( er .. aku tak phm maksud lagu ni .. nnt aku carik lirik :P)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
nora - hanya satu
( ye .. hanya ada satu ANGAH utk mak&abah ;D )

DOES ANYONE LIKE YOU?
nsync - its gonna be me
(kalau org tak suka aku .. takpe..aku suka diri sndiri ..siapa lagi kan??)

WHAT SCARES YOU THE MOST?
elyana - Kalis rindu
( huaa .. takut takleh cover kot .. hakhakhak~ )

IF YOU COULD GO BACK IN TIME, WHAT WOULD YOU CHANGE?
marc anthony - my baby you
( erm... )

WHAT WOULD YOU SAY WHEN YOU MEET YOUR BOSS?
kaer - bukan kasihku
( "dia bukan kekasihku lagi bos" ...huaa .. )

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
alif - akan tiba
(huahuahua~)

Posisi tidur menurut Islam dan Sains

Diriwayatkan daripada Barra2 bin 'Azib r.a: Sesungguhnya Rasulullah s.a.w bersabda:

Maksudnya: "Apabila kamu hendak tidur di tempat pembaringan kamu hendaklah kamu berwuduk seperti wuduk untuk solat. Kemudian hendaklah kamu baring di lambung kanan kamu. (Hr Bukhari dan Muslim)

Hadis ini mengajar kepada umat Islam supaya baring pada lambung kanan. Adapun tidor dengan cara yang lain adalah seperti berikut:-

Tidur dengan meniarap

Dr Zafir al-Attar berkata:
"Seseorang yang tidur meniarap diatas perutnya selepas tempoh yang tertentu akan merasai kesusahan untuk bernafas kerana beratnya gumpalan belakang badan yang besar yang menghalang dada daripada meregang dan mengecut ketika menghembus dan menyedut nafas. Kedudukan seperti ini juga menyebabkan kesukaran pernafasan yang boleh mengganggu jantung dan otak. "
Pengkaji dari Australia telah menyatakan bahawa berlaku peningkatan kematian kanak-kanak kepada tiga kali ganda apabila mereka tidur meniarap dibandingkan jika mereka tidur di lambung kanan atau kiri.

Majalah 'Times' telah menyatakan bahawa kajian di Britain telah menunjukkan peningkatan kadar kematian mengejut kanak-kanak yang tidur meniarap.
Tidur meniarap adalah dilarang oleh Islam. Abu Hurairah r.a telah meriwayatkan hadis dari Rasulullah s.a.w . Baginda melihat seorang lelaki meniarap. Lalu baginda bersabda:
Maksudnya: "Sesungguhnya ini adalah cara baring yang dimurkai oleh Allah dan Rasulnya." (Hr Tirimizi dan Ahmad-hasan lighairihi)
Abu Umamah r.a berkata: Nabi s.a.w lalu dekat seorang lelaki yang tidur meniarap di Masjid. Lalu baginda memukulnya dengan kakinya dan berkata:
Maksudnya: "Bangunlah kamu dari tidur dan duduklah sesungguhnya ini adalah cara tidur ahli neraka jahannam." (Hr Ibnu Majah)


Tidur menelentang

Dr Zafir al-Attar berkata:
Tidur menelentang akan menyebabkan pernafasan dengan mulut kerana mulut akan terbuka ketika menelentang disebabkan mereganngya rahang bawah.
Sepatut dan seeloknya hidung yang bernafas kerana ia terdapat bulu2 dan hingus yang menyaring udara yang masuk dan banyaknya saluran darah yang disediakan untuk memanaskan udara.
Bernafas dengan mulut lebih menyebabkan seseorang itu terkena selsema di musim sejuk dan juga menyebabkan keringnya gusi yang akhirnya meneyebabkan radang.


Tidur mengiring ke kiri

Tidur mengiring ke kiri pun tidak elok kerana jantung ketika itu dihimpit oleh paru kanan yang mana ia lebih besar dari paru kiri. Ini akan memberi kesan pada tugas jantung dan mengurangkan kecergasan jantung lebih2 lagi kepada orang yang sudah tua.. Seperti mana perut yang penuh ketika itu akan menekan jantung.


Perbandingan diantara tidur mengiring ke kanan dan tidur mengiring ke ke kiri

Kajian yang telah menunjukkan bahawa makanan yang lalu daripada perut kepada usus berlangsung diantara 2.5 hingga 4.5 jam apabila orang yang tidur mengiring ke kanan. Manakala orang yang tidur mengiring ke kiri memerlukan masa di antara 5 hingga 8 jam bagi proses yang sama.


Tidur yang terbaik

Tidur yang terbaik adalah dengan kedudukan mengiring ke kanan kerana paru kiri lebih kecil daripada paru kanan. Ini menyebabkan jantung menanggung benda yang lebih ringan. Hati juga akan dalam kedudukan tetap stabil dan tidak tergantung. Perut akan bertenggek diatasnya dengan baik. Ini memudahkan untuk mengosongkan makanan dari perut selepas proses penghadaman.
Rujukan: Mausuah al-I'jazil Qurani Fil Ulum wat Tib wal Falak oleh Dr Nadiah Toyyarah, Musnad Imam Ahmad dan kamus.


Moga ada manfaat,

Wallahuaqlam.


~aku slalu tito tak tentu arah .. dan sejak 2 menjak ni .. tido beralaskan karpet nipis aje.. erm..

citer kelmarin dan semalam

uhh .. sabtu dan ahad yg lps , mkn tghari yg sgt besh .. bersama2 bekerjasama dgn mak .. sabtu ada ikan terubuk bakar.. sambal pencicahnye .. aku buat sndri .. perghhh .. hingga menjilat jari ...

ahad plak tetiba teringin mau masak Nasi Ayam (ni gara2 si aizuemi tlh membuatkanku terliur minggu lps ... hahahha) .. aku soh mak aku yg masak .. ayam plak aku yg buat... sebenarnye aku tak tau nk buat camne dgn ayam ni .. last2 aku taruk madu+kicap pekat.. goreng2 jadik itam skit .. tapi takdela hangus .. pergh ... layan Nasi Ayam smpi 2 pinggan ... erkkk .. ermm..sedap2 ..

ptgnyer .. aku gi melawat Pak anjang .. rupa2nye arwah ayah Siti tu dok dpn katil Pak Anjang jer.. so Mak Anjang citer la apa yg berlaku .. aku tgk gmbr SIti kat paper pun sedih ... takziahlah buat beliau sekeluarga ...


oh ya ... aku dh dapat balik HP ... hehe .. 6233 aku tu dh boleh sedar dh .. seb baik tak ilang apa2 .. dh dpt tu .. aku terus backup phone book dlm simcard .. ;D ;D.. yeay!!takyah beli baru ... leh beli mende lain ... :D

Filem Geng PEngembaraan Bermula - sangat BEST


awal2 lagi mmg aku tunggu2 filem ni ..aku slalu je tgk episod Upin dan Ipin ms bln puasa .. bila dpt tau filem terbitan Les Coparque ni kuar 12hb Feb .. aku terus gi booking tiket kat tenet ..mula2 aku tgk ..mcm tak ramai jer ..then bila masuk panggung .. penuh beb!!..bukan takat remaja2 .. mak bapak,budak2 lagi ramai ..aku gi dgn mak and kakak aku.. ada satu famili dok dpn aku .. anak2 dia kcik2 lagi ..rs2 dlm 5thn dan 3 tahun .. ayah dia siap warning "janji jgn bising2..jgn gaduh2 .. kalau tak ..kite balik" .. ni kes 1st time bwk anak2 masuk wayang .. tp aku tgk kan .. ayah dia yg terlebey xcited ..sbbnye ..ayahnye yg terlebih gelak!! ;D ;D

panggung wayang yg penuh dgn kanak2 ni .. tau2je la .. mesti ada 'sound effect' terlebey ... tp takpe .. aku suke .... rs cam dtg skali dgn diorg (sound effect camni better than sound effect yg tak sepatutnye .. phm2 je la ... )



aku suka permulaan filem ni .. logo corporat Les' Copaque .. huruf O digantikan dgn tempurung kelapa yg bwhnye ada seekor KATAK .. dan kemudian KATAK tu berada di atas tempurung kelapa .. ha... phm tak maksudnye??? lu pikirla sendri - kata NABIL.. ;D ;D



jln citer yg biasa bagi aku .. tp elemen2 dlm citer ni yg superb...dr suasana kampung,watak2 tmbhn spt ayam,itik dan lembu (lembu ksygn Rajoo- SAPY) ..elemen ke MALAYSIA an .. hehe...bagus sgt kalau citer ni leh bwk keLUAR.. dr permainan guli,Upih,Durian,suasana kampung... smuanye ada imej MALAYSIA .. dan smmgnye aku amat bangga biler tgk citer ni .. mmg aku TABIK HORMAT la kat krew2 Les' Copaque n sesape yg menjayakan filem animasi ni .. bravo!!!

scene yg paling aku ingt - Masa Upin ,Ipin dan Rajoo berhenti di tebing tinggi (atas upih) .. Upin n Ipin yg tak tau nk takut tu .. siap lompat2 .. "jatuh .. jatuh..jatuh" .. Rajoo plak berada dihujung "jgn Upin .. fikirkan masa depan!!" .. haha .. satu panggung pecah dgn gelak tawa!!

dan scene yg sama tp watak yg lain - Atok,Opah dgn ayah rajoo ..ditmpt yg sama masa last skali ..lawak2 ...

dan .... aku suka dgn oopet .. bhs dia tu .. aku rasa mcm bahasa France+Japan!! .. hahah .. "passi..passi..masamata.. .. mashta mashta"

BINTANG2 yg bertaburan kat langit .. aku bg kat filem ni.... syabas!!!

'dia' koma .. smpi skrg takde berita..

dh 2 hari 'dia' masuk ICU .. koma .. sbb tak sedarkan diri masa ahad lepas .. time aku nk kuar gi Sri Pentas ar (sambutan bday fafau) .. bengang jugak mula2 .. time aku nk guna la 'dia' mau tak sedarkan diri .. adeh .... berkali2 aku cuba sedarkan 'dia' ..

ahad mlm tu jugak aku amik kesempatan hantar dia ke 'klinik' .. huh .. ingtkan 'dia' takleh sedar sbb 'baju' dia yg tak sesuai .. bila dh tukar .. sama jgak .. (geram kat 'nurse' ah so tu .. dia leh kata taktau bila aku tanya kenapa .. sengal .. ish !!) .. tghari isnin aku try lak anto kat 'sepital' jauh skit dr umah .. huh .. 'doctor'nyer takde lak .. terpksalah tinggalkan 'dia' kat 'sepital' tu dlu ... aku amik resit (sbg bukti aku tinggalkan 'dia') ... huh .. dlm hati tgh risau ... brp lama 'doctor' amik masa nk rawat 'dia' ek??? ...

smpi ke hari ni (rabu 11.02.09) .. langsung takde berita dr 'doctor' .. mlm tadi aku ada call .. tp 'doctor' tu kate "saya belum check lagi maa... lu mau cepat ka?" ... erm .. "takpela .. you tgk2kan la dlu apa kene dgn saya punya HANDPHONE tu" ...

huaaaa ..... hphone aku tgh KOMA skrg ni .. 6233 ksygnku ... huaaa ..... cpt2 lah sedarkan diri yer ... bnyk contact number dlm tu .. susah mau carik tuuuu~

Doa seorang kekasih







cubalah faham~

susah sgt ke nk fhm aku??marah+bengang aku cuma sekejap ... jgn dibangkitkan lagi hal tadi .. aku tahu kemarahan aku td mcm melampau .. tp itu cuma td .. marah+bengangku dah reda .. jgn diulang .. jgn diungkit .. fahamilah aku .. hanya manusia biasa yg terpedaya dgn bisikan syaitan apabila manusia itu marah...

aku sedang berusaha mengawal sikap buruk ni..fahamilah aku ... sejak dr kecil aku hidup dgnmu .....tolongla~ T_T :,(


promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.