- Siti Nurhaliza .. 14tahun -

1 April genaplah 14tahun pembabitan my fav singer dlm dunia seni .. dan kebetulan pulak ye .. sama dgn ulangtahun perkahwinan mak&abah (yg tak pernah kami raikan .. maybe nxt year .. insyaAllah~)

apa kene mengene dgn aku??haha .. mmg takde kene mengene scr mendalamnyer .. tp dh 14tahun jgak la aku minat sama itu Siti Nurhaliza .. sejak tahun 1996 .. lagu tuk 1st album dia yg berjaya kalahkan ZZ waktu tu - 'Jerat Percintaan' jadi siulan .. ms tu tak mampu lagi nk beli kaset dia .. then tahun 1997 .. lepas kumpul duit banjer sekolah .. dptla beli album dia yg kedua .. lagu yg best antaranya - 'Aku cinta padamu' , 'kesilapanku keegoanmu' , 'bisikan asmara' dan 'wajah kekasih' .. pergh .. mmg tiap kali balik kampung .. aku psg kaset ni .. smpi abah pun naik bosan .. hahahha ..



paling teringt .. ms kat skola .. ckup ramai kawan2 aku yg tak suka CT ni .. nape ntah .. mcm2 diorg ngata .. tp aku cool jer .. kipas susah mati (die hard fan :P ) ni .... dr gosip dia takmau bergmbar dgn lelaki,merokok .. sampailah ke kes Datuk K tu .. aku tetap minat dia .. theee~


pernah jmpa???eh .. tentulah pernah .. tp semuanya before dia kawin ... 1st jumpa masa majlis hari raya .. ms tu PakNgah jemput dia meraikan sekali majlis tu .. rsnye kat Matic kot .. tgh dia dok seronok2 tgk show ms tu .. aku ajak akak .. mau bergmbr dgn dia .. ms tu dia cam malu2 lagi .. gmbr tu ada lagi kot dlm simpanan .. tp dlu2 gmbr kan kat filem .. ada kot kat umah lama .. then .. 2nd jmpa masa dia perform kat Panggung DBKL .. abah yg mmg tau aku minat giler kat CT .. dpt pulak gi kat backstage .. huh .. dia still malu2 and segan2 (dan aku pun penyegan jugak) .. membisu tanpa bicara .. tp happy giler ar ms tu sbb dpt jmpa .. ;D .. and last time ms sebelum dia kawin .. show utk Zoom In bersama CT .. ms tu utk bbrp minggu je dia nk kawin dgn Datuk K (frust jgak la .. nape dia pilih Datuk K .. tp nk wat camne .. dah jodoh dia .. ) .. ms ni tak smpt pun nk bergmbr .. sbb dia balik terus ..


kalau nk dibandingkan suara CT dlu dan skrg .. bnyk btul beza ... dulu ada la jugak dengar sengau2 skit .. biasalah .. awal2 lagi .. then tgk lak pd fesyen dia ms mula2 .. mmg ala2 cam gadis desa .. skrg?? pergh .. takyah ckp la kan .. ada style lah!! ;D ..


konsert??smua konsert dia ... aku tak pernah pegi .. hahhaa .. bukan apa .. takde peluang pun .. tgh belajar waktu tu.. tahun ni .. insyaAllah .. kalau jadi dia buat konsert kat IB .. aku mau tgk .. and hopefully .. dia akan nyanyi lagu2 lama dia .... hope time tu aku ada la masa2 free nk tgk .. ada sape2 mau tengok tak??? :P



layan antara video2 CT yg aku amek kat youtube (thx to tukang2 upload ;) )

Jerat Percintaan - AJL 1997

video
ada nmpk anuar zain la dlm ni.. hik3


Aku Cinta Padamu - AJL 1998


video
teringt ms ni .. kumpulan A to Z .. suka btul bila CT tak menang AJL

Kau mawarku - Siti ft 2 by 2

video
tgk fesyen CT masa ni .. dulu dan sekarang berbeza .. ;)
(tak boleh blah ha Aznil .. kesian CT masa ni)





[internet sgt slow .. aku pelan2 kayuh utk upload video2 CT dlm nih .. ]

- i'm happy .. spent time with you -

happynyer rs bila dpt spent time dgn kak wa last week .. mmg tak planning awal langsung nk jenjalan dgn dia .. lama sangat2 tak jumpa .. since aku masuk U .. smpi la dia kawin pun aku tak dpt nk pi .. masing2 pun bz .. tp silap aku jgak .. jarang2 nak sms dia .. oleh sbb tertentu jgak aku dh lama tak sms or contact dia .. then bila dpt kuar hampir seharian dgn dia .. sangat seronok .. yelah .. selama ni tak dpt nk jadi adik dia yg baik .. smpikan mende paling sedey berlaku kat dia pun aku dpt tau setahun lepas tu ... so sad .. adik apa la aku ni kan .. terkilan pun ada ..erm .. nxt2 time .. kalau dipanjangkan umurku ... hope dpt spent time mcm ni lagi ..




happynyer!!!~

FUN CORNER bersama fafau @ Domino's pizza corner :P




hari isnin(20/4) .. seawal jam 6petang aku dh bergegas kuar dr ofis (tp sbnrnye 5.58ptg) .. terus berdesup ke MidValley .. spt yg diberitahu kak zai pd aku hari ahad (19/4) .. kemungkinanF.E ajak FUn Corner mkn2 kat Domino's Mid Valley .. dan akhirnye mmg jadiklah ... agak jem jalan masa tu .. almaklumlah .. time org balik keje .. smpi2 .. aku terus ke surau .. dok lepak sat kat situ .. terasa macam nk mandi jer ... uuhh .. bayang2kan mcm mandi la ...... :P



DOmino's ni dekat sgt dgn surau tu .. kuar2 je dh nmpk kelibat FUn Corner, Zul, Kak Mar ..Fafau nye mana???oh .. tu dia .. tgh dok rajin menulis apa ntah .. time nk slm dia .. dia mcm terkejut kot ...ahaha .. ye la .. dia tgh kusyuk menulis .. tetiba ada suara aku yg agak garau :P : "sori ye kak .. saya lmbt" ... Zul plak : "ha .. duduk2.. makan2 .." .. iyelah Zul .. he3 ..



uh .. diorg dah bbrp keping gak mkn pizza .. kira aku lmbt la ek??takpe .. rembat dlu mana2 pizza yg ada ... uh .. nape td cam lapo bonar .. tp mkn sekeping pizza je dh kenyang... takpe .. aku layan kamera kak zai jap .. klik sana sini .. try nk amik gmbr fafau menulis kad .. alih2 kene tegur .. opss ... hahaha ... tak jadi nk amek .. felicia dgn --- ..( alamak .. lupa la nama sorg lagi tu ).. smpi ... borak dgn felicia jap .. borak dgn org tu .. org ni .. smualah .. klik2 gambo ...then fafau settle tulis kad .. dia bg sorg2 kad tu .. seb baik la dia ingt nama aku kat forum .. hehehe.... then last2 tu F.E buat cabutan bertuah ... dan org yg paling bertuah itu adalah .. org yg berambut baru > Fahiszal .. (lps ni ramai ngorat ko pejal .. sbb nkkan adiah tu .. hahahha) .. dpt adiah best dr fafau .. dia beli kat London lagi .. uh ... best2 ..


pejal, muka+telinga ko sgt merah waktu ni .. rileks2 .. gementar ye???


lepas bergmbr dgn fafau dan org2 kuat F.E .. then, xtvt wajib FUn Corner > bergambar .. haha .. oleh sbb bnyk kamera .. org2 kuat Fafau jd la yg tukang amek nyer (terima kasih ya) .. bnyk betul aksi .. itulah FUn Corner namanye .. tak sah kalau tak bergmbo camni kan??!! hehe ...






macam2 aksi korang dlm nih .. "kata Fun Corner" .. hik3


keluar dr DOmino's pun masih nk bergmbr ramai2 .. smpi menarik perhatian org diluar .. seronok bangat .. hari tu adalah antara hari yg best dalam tahun 2009 ... yeay!!


sangat2 fun .. yeay!



[ gmbr2 adalah dr kamera2 member2 Fun Corner (kak zai, kak wani, pejal dll) .. aku amek kat FB .. haha .. almaklumlah .. gmbr2 dikameraku masih lagi tersimpan .. kamera pinjam la katakan .. tak smpat nk transfer lagi ... huaaaa~ .. er .. mintak izin ye korang .. letak gmbr kat sini (paste dlu baru mintak izin .. apa daaa??? :P ]


thank fafau for this card .. hehe .. susah2 ajer - (smua org yg dtg dpt kad ni ;) )



so .. kepada sesape yg berminat nk Fun2 mcm ni bersama FUn Corner .. marilah join bersama kami .. slalu join xtvt jika ada kesempatan terluang .. even takde Fafau pun .. bila dh join lama sket .. susah senang bersama .. dptlah join xtvt bersama fafau pulak .. kan kak zai kan??? hehehhe .. [ promote2 .. hahahahha ]





kelakar ?


waktu keje aku main2 .. waktu main aku keje .. haha .. tgh boring2 buat keje .. aku check yahoo mail jap .. then terjmpa lah email fwd dr sape ntah .. buat aku gelak memanjang .. hadoi~


selalunye aku jmpa kes camni .. tp guna troli barang la ..ni kes dera anak ni!



sanggup btul diorg duduk kat kerusi patah ni .. lama sgt kot menunggu..



kat situ tulis 'Live Grasscarp' .. agak2nye 2 ekor ikan tu tgh tido kot~



ada bnyk lagi .. tp rsnye inilah yg paling best .. best jgak kan dpt amek gmbr2 spontan cenggini .. cuma ada kat Malaysia tau .. hahaha~

nonton Jangan Tegur

ahad lepas .. usai mkn tghari (lewat makan ..pkul 2 sbb tunggu abah balik keje) .. leka menonton Intan .. tup2 dh pkul 4.. huaa .. terus siap2 .. park kete kat LRT BtS ... aduh .. lupa lak bwk HP .. call kakak utk amekkan (betul2 nyusahkan dia) .. uhhh .. i'm late!! .. LRT lak terasa cam lmbt bebenor .. uh.. tak sedap ati lak biarkan member menunggu .. rushing & berlari aku .. pkul 5.40 baru smpi TGV,KLCC .. kak wanie keluar mengambil aku .. beli pop corn dlu .. aku mengah~

masuk2 panggung je bunyi menyeramkan .. org menangis .. scene kat lorong sepital .. aduh .. ini movie seram kedua aku tgk kat panggung .. 1st Jeepers Creepers .. uhh .. itupun buat2 berani je tgk ... seat agak selesa diblkg..


sound effect dahsat .. hantu yg rambut2 pjg ke depan tu mmg aku tak leh nk tgk .. huaaa .. beg sandang peneman aku la .. tutup mata sebelah ... diah&adeqbun kat sblh dh selubung dgn sweater diorg .. uh .. abg budiey kat sblh aku siap gelak2 kan .. jalan citer aku rs biasa .. tp effect2 dia yg buat citer ni giler seram!! ..

dlm pada tu .. aku tak brp nk concentrate sgt la kat citer ni .. bkn apa .. ada budak kecik bising dok dpn seat aku .. time senyap2 camtu leh tny mcm2 kat kakak dia .. "mak su tu gi mana?" [masa scene julia carik mak su lps dpt tau hal sebenar] .. kakak dia boleh lak jawab "mak su gi kedai kot" .. aduh .. citer seram camni leh jadi citer komedi! .. sengal tol la ..

haha .. tapikan .. aku nk gelak babak akhir citer ni .. masa Julia dh kene rasuk .. jadi antu kaler biru ... dia rasuah Tok Imam tuu.. dahsatnyer antu .. rasuah org yg bukan calang2 .. TOK IMAM!! .. scene ending dpt diagak (rsnye scene ni bukan Piere yg arahkan kan??) ..

so .. citer ni bolehla dikatakan seram ... selain hantu ala2 cam ponti rambut panjang mengurai tu.. mmg menakutkan .. ditambah dgn sound effect yg superb .. jalan citer .. biasa2 ajer .. brp bintang??? aku tak tau nk kasi brp.. sbb aku bukan penggemar citer2 seram ... maybe dr 5 .. aku bagi 3.5 bintang .. ;)



terus balik ke rumah .. nak naik LRT kat masjid jamek .. tetiba dgr bunyi anak kucing mengerang kesakitan ... tersangkut kakinye kat escalator tu .. ngeri gak la ... sebab terlalu ramai org kerumun .. aku tak jadi nk tgk jgak keadaan anak kucing tu .. seb baik ada sorg kakak ni .. dia yg tlg kucing tu ..smpi umah takdelah lewat .. uhh~

hari Sabtu yang ... mcm2 ada~

erm .. lately ni aku sgt2 tertekan .. lepas tu bnyk berfikir .. macam2 .. bila aku tension ni .. mula la pantang larang dilanggar saja .. haha .. mkn pun dh tak control .. tempoh 2 minggu yg aku tetapkan pun tak terikut ..

pagi Sabtu .. awal2 dah bangun .. sediakan breakfast .. akak ke sekolah, ada kursus katanya .. abah awal2 dh kuar gi keje .. tinggal aku dgn mak .. mcm biasa .. kemas2 dan bfast bersama .. borak2 .. then timbullah niat mak nak ke MARA .. tukar baju yg dia dh beli tu .. aku ok jer .. dlm hati mau gi ke SACC , tp rsnye tak perlulah .. mau spent time with my mom .. rsnye dh bnyk kali tinggalkan dia sorg2 kat umah .. and rsnye dh bnyk kali aku buat dia kecik ati sbbkan sorg nih.. biasalah bila usia mak kita dh meningkat .. kdg2 hormon tak stabil .. bila dia bnyk membebel .. mulalah aku pening .. campur plak dgn tekanan aku .. huh .. kdg2 meletops gak la ..
dpt sms dr sahabatku .. ajak ke SACC.. "sorilah kawan .. aku sgt mls mau pegi .. lagipun dh lama tak dok spent time dgn mak aku ni " .. mmg aku kangen bangat sama kamu .. maybe nxt time k ;) [ sbnrnye aku rasa something .. takut xdpt bersama2 lagi dgn org2 yg aku sayang .. tapi rs something tu aku sndri tak dpt nk citer camne .. :( ]

pkul 10pg dh siap2 .. terus je ke KL .. park kat dpn Pertama .. uhh .. lps tukar baju kurung kain cotton tu .. terus ke Sogo .. uhh .. tiap2 bulan pun SOGO ni asek Sale ajer ... aku mau carik satu mende jer .. JEANS .. uh .. Charges ada sales kat situ .. apa lagi .. terus choose & try .. harga RM50 kira oklah kan .. then BEKERJASAMA dgn mak carik baju kemeja utk abah & Ja'a .. murah seh .. SepuLoh hengget jer .. amek kesempatan gak utk beli selai t-shirt utk aku .. hehehe.. nk bayor .. skali Jeans yg aku ingt harga RM50 tu.. rupa2nye 30hengget!! .. best giler!! .. asalnyer budget rm50 utk Jeans saje .. tp RM50 tu aku dpt selai Jeans + 2 helai tshirt!! .. alhmdulillah .. dlm keadaan takde2 duit .. boleh plak aku berbelanja .. takpelah .. skali skala ... then terus ke atas .. mak mau tgk pinggan mangkuk! .. tak sah kalau tak tgk .. kat chow kit pun tgk pinggan mangkuk .. kat SOGO pun,pinggan mangkuk takboleh dilepaskan .. haha .. layankan aje .. tak jadi beli pggn+mangkuk .. mak gi beli bantal pulak .. uhh .. shopping sakan!!


tangan dh penuh .. aku ajak mak balik .. "mak, balik .. dah dekat pkul 2 ni .. kang abah balik nak makan..takde lauk plak" .. adeh.. inilah dia kalau dh shopping .. lupa tak masak lagi .. senang2, mak gi beli lauk kat dpn SOGO tu ... nmpk lak rojak .. dia pegi beli rojak pulak~ ... uhh .. seb baik ingt nak balik .. kalau tak .. mesti dia ajak gi pasar mlm jln TAR pulak .. uhh .. penat2 ... hari ni sgt2 panas+bahang .. smpi umah .. rest kejap .. kemas2 .. lepas mkn ... pkul 6 kuar balik .. akak ajak ke PEsta Buku kat PWTC ...


kat PWTC .. smpi2 dh pkul 7 .. lps berhabis duit siang td .. aku takde nafsu nk beli buku2 kat situ ..temankan akak je la .. dekat 2 jam gak kat situ.. pkul 9.30 baru balik .. mau kejar Konsert AF daa .. terlps tgk Aril+Akim .. takpe .. sok ada lagi~ .. OMG .. Qhaud kuar???sore dia sedap apa ... awat tak kuarkan Yazid??? uuhhh~

Meraih Hidup Bahagia .. bagaimana ya??

tiap2 hari jumaat .. pkul 11 je aku tukar siaran radio dr hotfm ke Ikim.fm .. sua dgr tips2 masakan + resipi dr chef sabri .. saje je .. manalah tau boleh cuba balik umah nnt .. tp akhir2 ni takde la pulak ..tp aku teruskan je mendgr sbb ada tips2 / info2 lain yg aku dpt .. kalau minggu lepas psl ibu tunggal .. kali ni DJ tu citer psl 'bagaimana meraih hidup bahagia' ..


persoalan yg selalu kita bangkitkan .. "adakah Ujian hidup yg kita lalui hari2 .. rasa sakit yg datang, kemiskinan dan keperitan hidup; penyebab kepada hilangnya rasa bahagia kita?" .. kalau kita mengatakan 'Ya' .. ini bermakna kita termasuk dlm golongan org2 yg pesimis atau org yg bersikap negatif. Ini kerana sememangnya .. hakikat dalam kehidupan .. kita diuji dg pelbagai dugaan .. tidak kiralah dgn kesenangan ataupun kepayahan. [kdg2 aku pun berfikir begini.. ah .. pesimis jgak aku kdg2 ya .. hmm.. ]


erm .. ya tak ya jugak ... lps berfikir2 .. dgr lagu2 dr IKIM tu .. DJ tu smbg lagi dgn sesuatu yg aku tak terfikir .. "air limau yang dititiskan diatas tangan,kita tak merasa apa2, tapi jika air limau yg sama diletakkan atas tangan yg luka, kita terasa pedih. Jadi, apakah penyebab rasa pedih itu?adakah air limau atau tangan yang luka? " ...


aku berfikir lagi .. dan terus mencari artikel yg berkenaan kat google .. dan aku jmpa artikel yg menerangkan dgn panjang dan lebar ... selamat membaca ... ;)




1. http://grelovejogja.wordpress.com/2007/06/14/bagaimana-meraih-hidup-bahagia/

2. http://totalwellness.blogsome.com/2006/11/28/25-tip-meraih-hidup-bahagia/

Data Recovery Software

semalam, sambil2 aku buat keje dan takde keje .. aku tolong lady boss aku recover dia nyer memory card .. memory card kamera dia wat hal .. takleh nk detect apa2 document dlm tu .. pdhal dlm tu dia kata ada bnyk gmbr+video masa dia gi China ..
dulu2 aku ada carik software ni utk recover memory card Olympus aku yg wat hal tahun lepas .. tp sangat2 lupa apa dia .. carik punyer carik .. haaa .. dh jmpa pun .. free jer ..takyah bayar .. aku carik kat http://www.download.com/ .. so .. inilah dia interface PC Inspector smart recovery 4.5



interface dia sempoi jer .. so, pada sesape yg ada mslh mcm ni .. try la ek .. sesuai utk apa saje removable disk .. software ni akan detect apa sahaja file yg kita nk (2. Select Format Type)

hangin

uhh .. pagi2 buat aku hangin nih .. niat murni sediakan breakfast .. alih2 camni jadinyer .. hangin satu badan la dibuatnyer!!


[uhh.. terpksa membataskan kelajuan jari2 menaip .. jari-jari yg menekan papan kekunci yg mulanye laju menyusun perkataan .. akhirnyer terpksa aku tekan 'backspace' .. simpan sajelah dlm hati .. hati org perlu dijaga .. hati sendiri sakit tak mengapa .. ;( ]


Pergi - Aizat

lagu terakhir dlm citer Talentime .. sangat sedey .. dan .. betul .. aku menangis masa ni .. hua ...
(good job Yasmin Ahmad .. citer2 dia mmg tak pernah mengecewakan .. even ada komen2 yg aku rs cam tak brp best .. tapi .. "ada aku kisah??" ) .. sekali lagi aku begitu kagum dgn konsep citer + filem Yasmin Ahmad .. and view2 yg sgt menarik .. view2 mcm ni yg bg idea utk aku amik gmbr .. theeee~

Pergi - Aizat

video


LAGU: PETE TEO
LIRIK: PETE TEO/AMRAN OMAR

sayu terpisah...
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini ..
bagaikan tiada henti...
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..

sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia



iejat - sape tak tgk Talentime .. rugi!! (aku tak dpt apa pun promot citer ni .. )

[credit to http://deennasour.terbaek.com/ ]

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.