Tahajjud Cinta - Siti Nurhaliza





video credit to ayul79 (http://www.youtube.com/watch?v=kY6V7stmWp8)



Kau datang ketika duka
Dan bintang bercahya
Tunjukku ke jalan syurga

Ku haus di tengah laut
Lemas mencari tempat berpaut
Kirimkan aku kekuatan
Serta pedoman dikesesatan

Ku sunyi dalam gembira
Perih pedih tanggung derita
Sungguh aku bukan wali
Yang suci dari hina dan benci

Kau datang ketika duka
Dan bintang bercahya
Tunjukku ke jalan syurga..

....
....

Terlalu lama aku mencuba
Terlalu banyak cinta yang ku damba
Tiada yang sempurna hanyalah fana
Tuhan.. ampuni hambaMu

....
....

woo.. Kau datang ketika duka
Dan bintang bercahya
Tunjukku ke jalan syurga..

Ku rebah di dada malam
Memecah dendam yang lama diam
Ku tanggalkan baju dunia
Dakapku dengan selimut syurga

Ya Tuhanku hanya padaMu
Tempat mengadu segala rindu
Limpahiku rahmat kasihmu
Dalam Tahajjud Cinta bersujud







aku : sgt syahdu lagu ni.buat aku nanges jugak la~.lagu yg aku sgt suka dlm album Tahajjud Cinta.

antara MIMPI dan Realiti


uhh ... aku mimpi aku KAWIN!! 3 minggu yg lps.bangun2 je tgk jam dh pkul 6pagi .. uhh .. terus dup dap dup dap jantung aku nih~! .. giler .. mimpi kawin??!! dlm mimpi tu kira lagi 2 minggu nak berlangsung ..aku boleh tak sure nk kawin ke tak... kira hati aku bukan utk dia lah .. cewah~! .. dia tu sape???opss .. tak dpt la nk bgtau .. RAHSIA!! .. rs dlm mimpi tu bercmpur baur perasaan aku .. gembira ada .. sedih ada.. berdebar ada ..menggelabah pun ada!! ..uhh .. bangun2 terus beristighfar aku bnyk2~ mintak dijauhkan perkara spt itu~


beberapa hari lepas tu .. aku dpt SMS dr seorg sahabat .. dia akan melangsungkan perkahwinan dia 3 minggu lagi .. dan SMS dia btul2 mengejutkan aku .. "AKU RASA AKU NAK BATALKAN MAJLIS KAHWIN AKU LA~!" ..aku tersentap!!biar betul.. terus aku soh dia call aku (uhh..kreditku tak mencukupi :P ).. aku dgr cerita dia .. masalah dia .. erm .. begitu rupanya.. (cerita dia tak dpt diterangkan disini.RAHSIA jugak~)

erm .. aku bukanlah org yg pandai menasihati .. takde pengalaman sgt pun ..cuma mmg aku pendengar yg setia (uhh .. masuk bakul angkat sndri ni~) ..apa yg aku cdgkan kat dia .. bawak berbincang ..mende2 kawin mana boleh buat main2 .. perlu berbincang ..takde masalah yg tak boleh diselesaikan..dan terus terang aku ckp .. mmg rumit masalah dia .. melibatkan smua orang.mana nak jaga hati sendiri .. mana nak jaga hati famili ..ramai lagi..dan aku sndri kagum yg sahabat aku tu mampu utk tempuhi smuanya .. tabik jgak la.aku sndri .. kalau difikir2kan .. aku tak mampu nk tanggung sndiri ..lemah rasanya.

lepas panggilan tu jer .. aku teringt balik kat mimpi aku tu .. erm .. tak tau lah itu secara kebetulan atau...?? .. yang pastinya .. aku mengharapkan dan mendoakan yg terbaik utk sahabat aku tu.insyaALLAH .. ALLAH permudahkan segala urusan kita sekiranya kita selalu memohon pertolongan dariNya.



aku : mcm2 ujian yg kita dpt .. tanda Allah sayang sangat kat kita. itu ungkapan yg slalu aku bgtau kat sahabat aku tu.dan .. aku terfikir kat diri sndri .. aku takde apa2 ujian .. maksudnya .. uhh .. "kumohon jangan lupai aku ya Allah ...walaupun aku slalu melupai Engkau" .. (*_*)





CUCI The Musical..WOW!! [pictures]




sangat best okay~! .. terbaek~!!!







sporting giler Awie nih~


uhh .. encem~


at las .. dpt gak bergmbr dgn VEE~


ahli ke-lima Cuci-Cuci Services .. hehehe.. boleh??




CUCI The Musical is ..... WOW!!!!




huh .. 1st ingt dah tak boleh nk tgk teater ni .. last week my sis ada pegi IB tanya tiket .. 'penjual' tiket tu kata tiket harga RM43-RM63 dh SOLD OUT!! kecewa beb!! tiket harga rm100 ke atas je yg ado .. uhh .. rsnye mcm tak mampu .. akhir2 thn bnyk nk pakai duit ..... and tetiba jer Nana call tny nk tgk tak mlm esok (khamis) .. cpt2 la aku kata NAK~!! .. thx to Nana yo~! ;D

uhh ..dgr2 nyer tiket CTM ni lebey mahal dr biasa sbb tajaan tak banyak ..erm ..ntahla.tp mmg mahal dr biasa pun.. tapi .. kalau dh tgk .. mmg BERBALOI-BALOI la wa ckp .. 3jam beb .. puas!! mcm citer hindustan lak.tak aku nafikan kdg2 meleret2 .. tapi meleret2 CTM ni menghiburkan!! gelak sakan smpi ke sudah.mmg gandingan Awie+Afdlin+AC Mizal+Hans buat kitorg pecah perut!! hahhahha~

erm .. sape2 yg dh tgk film CUCI akan tau jln citer awal smpi abis .. mmg sama la jln citer .. tp lawak2 diorg yg live tu yg best! ..lagu pun boleh tahan...gerak tari pun nice.. set pentas & props mcm biasa2 jer .. tak sgt yg aku kagum ..tapi boleh la.. tak boleh la harap mcm PTM & PGL yg semmgnya ada budget besar~


Afdlin mengkagumkan.aku suka lagu impianku (dlm subtitle kat atas tu - My Dream) ..best!!! .. as usual lawak2 dia yg kita tgk .. spontan (aku tak tau la ada dlm skrip ke takde :P ) .. suara Afdlin ms nyanyi lagu2 dlm teater ni kdgran agak lain.lebih sedap dr biasa~


AC Mizal dr PGL aku tau dia mmg hebat.dlm CUCI pun sama.sape kata dia tak beri komitmen yg baik??watak dia yg mmg dia (sape tgk AC? .. tau karakter dia kan?) .. suara dia mmg sedap.then dr watak2 sempoi .. tetiba dia jadi garang dan marah .. switch mcm tu jer .. mmg aku rs bagus. Awie pun smpi tergamam gak la. ;D

Awie?? .. uhh ..sgt comel bila berpasangan dgn Adibah Noor.psgn yg sgt comel.. yg dahsatnyer .. Awie menari beb!! buat split lagi!! haha .. kalau 2 minggu buat mcm tu .. agak2 sakit pinggang tak???hope Awie dpt bertahan smpi ahad ni~ [uhh .. bila dgr suara Awie nyanyi .. pergh ..naik bulu tengkuk aku!!]

Vee ..tidak mengecewakan.boleh thn jugak suara dia bila menyanyi.babak romantik dia dgn Hans tu aku suka.naik gondola ..tetiba ada effect lampu yg menampakkan byg2 diorg ditgh2 bulan mengambang.cantik!!

kehebatan vokal Adibah Noor tak boleh dipertikaikan ... and aksi comel bila terbau pisang goreng yg Awie bawak antara babak yg akan aku ingt smpi bila2 .. waduh .. klako beb~ tetiba suara Adibah bertukar dr tegas&garang kpd keanak2kan ..sgt comey!!lagi satu .. babak dia pakai baju hitam + rambut gerbang2 ala2 Diana Ross. yg paling tak thn .. bila C'Tan (AC Mizal) kata .. dah macam Man Kidal!! masa ni mmg aku gelak giler.rs cam nk guling2 pun ada.adeh~

watak2 lain sebagai penambah 'perisa' : watak ayah CJ - Ramli Hassan, Reefa as pengacara, Harith Iskandar as Wira;boyfren CJ (Vee) dan pelakon2 tambahan yg lain - aku nmpk Esther OIAM.

teruja giler aku nk bercerita psl teater CUCI ni kan?smpi dh berjela2 aku rasa!!hahaha .. tp memang .. teater ni ..kalau sape2 yg tension2 .. tgk la teater ni .. mmg boleh hilang kejap masalah.gelak tak hengat!! smpi kan nmpk Awie & AC Mizal tahan gelak .. siap cover2 lagi.spontan tu~ hahahhahha~!


bnyk perkataan2 n lawak2 diorg yg masih aku ingt smpi skrg .. WOW~!! (sape yg akan tgk & dh tgk akan tau apa itu .. WOW~!) .. balik tu dpt la bergmbr dgn diorg.tp tak smua.dan smpi skrg aku rasa masih nk gelak dgn lawak2 diorg..


Bebel :

1. ms sesi autograf .. hans nmpk sgt kepenatan.nmpk P.A dia kat blkg bg gula2 sakit tekak.
2. AC Mizal tak kelihatan ms sesi autograf.erm .. Ramli Hassan kata dia tak sihat.
3. Hans tak bnyk menyanyi dlm teater ni.just menyelit2 skit.then ada 1 part dgn Vee.itu dia nyanyi full.
4. maybe ada lawak spontan.smpikan Awie & AC Mizal tertahan2 gelak.
5. Ada part yg Awie boleh tersalah/lupa skrip .. tp mmg pandai cover.kitorg tak perasan lah~ hahahha
6. tak puas hati skit dgn 'pengurusan' lampu dan chy .. patutnye masa nk gerakkan props yg masih ada pelakon didepannye beraksi .. gelapkan la skit kat blkg tu .. takde la nmpk sgt 'rumah' tetiba bergerak.
7. sape2 yg beli tiket RM43 .. akan terlepas bbrp aksi pelakon yg mmg tak akan nmpk dr atas.dengar je la yer bila org2 kat bwh gelak.dh berdiri pun still tak nmpk apa yg berlaku kat bwh.masa ni .. aku duduk bersandar jer la .. tgk subtitle!!hahahah~


gambar menyusul kemudian.yg pasti .. as usual bila lepas tgk teater ... aku teruja!! smpi termimpi2!! hahahahha~


promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.