akan tiba .. 2010

uhh .. terasa cpt sgt ms berlalu.aku rs baru je nak 'bermanja2an' dgn 2009 .. 2010 bakal menerjah sehari je lagi .. kenapa mengeluh?? erm .. banyaaaak sbb .. antaranya plan2 utk dilaksanakan thn ni tak dpt dilaksanakan ..dan .. tahun bertmbh .. maknanya .. umur pun makin bertambah .. terfikir2 apa kebaikan yg aku dh buat spjg tahun ni..erk .. mcm sikit jer~ :(


2009 dilalui dgn bnyk kenangan ..ada yg sedey .. ada yg gumbira .. lumrah hidup, begitulah..aku masih ingt xtvt bersama2 rakan,keluarga .. dan paling aku tak lupa sambutan ulangtahun aku pd thn ni.ya, akui ..tak pernah smbutan spt itu.tak pernah mengharap smbutan spt itu .. sgt bersyukur .. sgt2 menghargainya.ya .. kawan2 yg sgt memahami.i like it very much!!

dlm suka2 .. ada jgak duka .. hubungan 'itu' terputus ditgh jalan .. salah aku rsnya .. entah .. tp yg pasti .. aku ttp berdoa yg terbaik utk aku dan dia ..biar masa & Allah tentukan.. dlm ms yg sama, aku ttp berharap pd yg dlu .. susahnyer nk lupa .. mcm mana ye???

thn 2010 aku harapkan semangat baru.sinar baru.aku yg baru.harapan itu masih ada kan???



SELAMAT TAHUN BARU 2010 ;)







Natrah - aku simpati dgn nasibmu!






lps menonton CUCI the Musical, mmg dlm plan nk tgk Natrah..aku tak booking tiket sbbnye akak aku kata akan dia yg akan beli.last2 ..aku dpt tau dr Ipah,tiket hmpir2 nk abis!!!aik??takkan kot.aku cpt2 bgtau akak.and .. at last dpt la tonton teater arahan Erma Fatimah ni.

seat yg agak best.berbaloi spent RM51.masuk lewat 2 minit gara2 lmbt kuar umah.masuk2 je dh projector perkenalkan para pelakon.1st espectation aku - teater ni bukan teater musical..jd aku kene hayati.aku perlu tahu sape NATRAH yg sgt popular satu ketika dlu.aku baru tau kisah dia bila kuar berita yg NATRAH sudah meninggal dunia.sana sini org cerita psl NATRAH.sape NATRAH ni??

2 jam tanpa henti ..aku cukup sedih dgn penderitaan yg 3 org ini lalui; 1. NATRAH 2. CHE AMINAH (ibu angkat NATRAH) 3. MDM ADELINE

ya, sblm menonton teater ni, aku spt yg lain2, agak marah & kesal bila Natrah terpaksa murtad.aku bencikan pihak Inggeris & famili Natrah.benci sbb maruah Islam tercalar. tapi .. bila menonton karya Erma Fatimah .. monolog Natrah, che Aminah & Mdm Adeline, perasaan berbelah bahagi.


aku simpati dgn nasib Mdm Adeline.. dia hanya menyerahkan anak perempuannya kpd che Aminah utk dijaga ketika keadaannya yg sgt2 terdesak.ibu mana yg tidak sayangkan anak?ibu mana yg tidak sedih apabila mengetahui anak kandungnya sudah tidak mahukannya lagi.Ibu mana yg tidak marah bila anak kandungnya spt dilarikan,diubah agamanya dan seolah2 dibawa lari.dia pasti mahukan keadilan.

bagi Che Aminah pula, Natrah dijaga sejak dr kecil.kasih sayang dicurah spt anak sendri,dididik dgn sempurna,diajar tentang Islam.baginya Natrah segala2nya.Apabila anak yg dididik dgn didikan Islam yg cukup kuat,tetiba mahu dituntut kembali oleh keluarga Natrah, dia amat bimbang jika Natrah dikembalikan kpd agama Kristian.dia tidak kisah jika Natrah bertemu dgn keluarganya,asalkan Natrah tetap Islam..jika tidak,seolah2 mencalar maruah Islam.maruahnya juga tercabar.dia mesti mempertahankan Natrah spt dia mempertahankan aqidah Islam!

Natrah, aduh .. kasihan melihat dilema sorg gadis yg dibwh umur.cantik manis.sopan dan berbudi bahasa.dibesarkan dlm suasana Islam..dia masih muda.baru saja mahu mencipta bahagia bersama suami tercinta, berdepan dgn kemelut yg tidak sesuai dgn usianya.seakan mahu sama2 meronta dgn Maya Karin (Natrah),dia tak bersalah.dia hanya ingin hidup bahagia.dan bahagianya pd ms itu hanya bersama Pn Aminah & suami - Mansor Adabi.dia sgt marah bila ibu kandungnya mahu memisahkan dia dgn che aminah yg dia syg spt ibu kandungnya.dia sygkan Islam.dia juga tidak sanggup berpisah dgn Mansor Adabi... dan akhirnya ... Natrah kembali menjadi Maria Bertha Hertogh.


yup. aku rs teater ini berjaya!aku dah kenal Natrah.dan aku dh tahu sejarahnya.dan aku simpati kpd smuanya.pelakon smuanye hebat2 .. SOfia Jane (yg pdmulanya aku tidak kenal,suara dia sgt lain!!), Umie Aida hebat, Maya Karin mmg mengkagumkan (this is her 1st theater rigth?).watak2 pembantu tidak kurang hebatnya. percubaan pertama Remy Ishak juga ternyata memberi kesan. Jgn serik berlakon teater lagi sudah (gara2 insiden dipukul sekump. lelaki yg takde akal!) ..

erm ..set? not bad.sgt suka set rumah che aminah, pejabat peguam dan rumah di singapura. boleh naik turun mcm rumah betul2!! ..then set Gereja.terpampang besar org yg disalib ditengah2 pentas..dan pintu yg seakan2 pintu penjara tu .. sgt seram ok!! syabas la pd pereka set pentas!!


ada kekurangan skit la .. lagu2 mcm ada yg tak kena.lebih kpd bunyi gendang india / hindustan. Miming pulak tu (bukan remy / maya yg nyanyi ), tp takpelah .. boleh layan lagi la.sbb ni bukan teater musical.takmau demand lebey2. :P




corat-coret :

1. ada bnyk seat kosong pd awlnya ..lps teater dh bermula dlm 2minit, ada bbrp kump masuk.my sis kata, diorg masuk guna pas percuma.erm ..patutla..apa2pun, aku bangga dpt beli tiket sndri utk karya bagus spt ni.


2. datuk seri rais yatim ada skali menonton.patutla lmbt start n lmbt abes.kene tggu VVIP.protokol katanya~


3. tak sangka ..dlm pd nk kuar, ternmpk fara fauzana. selang sebaris jer dgn tmpt duduk aku.aku pndang ke blkg.cuba utk memanggil..tp suara aku tak cukup kuat..keluar jer .. aku segan2 nk tegur,tp last2 tegur jgak. ;D


4. mulanya nk beratur utk sesi autograf.tp pjg sgt.ramai tertumpu pd remy ishak.smpikan aku kene himpit ke dr blkg sbb org2 blkg sibuk nk amik gmbr remy!!aduh!!


5. sesi autograf abis awal.so ada yg beratur blkg2 tu hampa!kesian.nasib aku tak beratur.


6. keluar dr IB ..eh .. FF ada disitu lagi.aku tercari2 kakak aku sbnrnye,tp maybe FF perasan aku.dia terus dtg kat aku, terus amik kamera aku tu, dia soh saudara lelaki(encem!!) dia ni amikkan gmbr. ..rupa2nya watak Harun tu, anak sedara FF yg berlakon. smpat jgak kakak aku amik gmbr dgn dia.yup.dia still bertongkat.






7. terfikir2 .. brp bnyk kes spt Natrah dinegara sndri tidak diendahkan.kisah benar yg tidak ditonjolkan.apa2pun ..sentiasa berdoa agar aku,keluarga dan kita smua tetap dlm landasan dan agama yg benar yakni Islam.Aminnnn~

Piknik ketiga FUN CORNER with FF

[posting pasal KElantan akan ditunda.. sbb gmbr tak diedit lagi. :P]


Sumber gmbr : Fafau Fun COrner (thx to kak zai (^_^)v )


uhh .. piknik kali ketiga di tasik Taman Jaya (kali ketiga ditmpt yg sama ;D ) kali ni sgt best!!! BONUSnye sbb ada Fara Fauzana yg sekian lama tak berjumpa & kedengaran suaranya di hotfm (cuti sakit-operation lutut kanan) .. dan rsnye dah lama takde xtvt bersama fun corner.berbulan2 jugak lps cuti raya dsbgnya.masing2 sibuk dgn kerjaya & pelajaran. kalau takat jmpa kejap2 tu ada la kot.tu pun tak seramai begini.

makanan pun .. sgt meriah!!! FF bwk sate ayam,daging & perut (uish . sygnye aku tak mkn sate perut), Opah bwk buah tembikai dgn nasi beriani & lauk aym msk merah,daging dan acar (didtgkan khas dr Pahang!!), kak yana bwk karipap (take over my menu??hahaha goood~)dan vitagen,jaja bwk kek buah, Eza bwk puding jagung, Air botol - kak leo dll , lain2 menu mcm bluebarry cheese tart, KFC (sape bwk ni ek?FF ke??),agar2 telur (ke??).. sgt LUMAYAN makanan aritu.pergh~ alhmdulillah!

eh .. tak lupa pada yg bwk pinggan,mangkuk,sudu & garfu plasik.Mai ek?? ;)

mkn2 dlu baru main game.kak zai bhg kump pd 4.aku cabut undi,dpt group 1 bersama OPAH (yeay!!), Intan, Jumaat, Kak Yana & Aten.

game buat gaya paling best!!! mcm2 gaya. paling aku ingt aksi Jaja, lukisan Aira (jari hantu???!! hahah)..bnyk lagi~!

last skali , cabaran meneka apa yg FF buat gaya.ada adiah..tp tak kisah la adiah tu.yg best aksi tu .. buat gaya org sapu smph utk word KAMPUNG, tgn cam tnjuk kuat = TENAGA, aksi mcm panjat tangga/perah susu lembu = NEW ZEALAND!! aduh~ mmg MENCABAR.

sape dpt jwb .. dpt la adiah... yg lain2 .. tak dpt adiah .. tapi sweet moment kan??adiah jgak tu .. ;)

erm .. layankan gmbr yg aku amik dr forum FUN CORNER.teruja???marilah join bersama kami di FUN CORNER



FF yg mmg PRO amik gmbr.cayalah~



kumpulan SATU!! always number ONE!!JUARA beb..juara!!


ni la aksi jaja yg paling diingati ..utk lagu "bila aku sudah mati!!"hahahhaha~

tengok muka masing2 .. hahaha


taken by FF : "lompat smua!!"



Opah pun lompat jugak~ salute!!!


bersama FF .. smoga kaki cpt smbuh (bertongkat2 pun .. ada kat muar ye utk nite jam?? semangat!! ;) )



balik tu .. membwk mknn yg ada.yg pastinyer .. aku sibuk bungkus nasi beriani .. last2 .. nasi tu aku lupa bwk.adeh.kerepek yg Opah bagi pun tertinggal.erm .. takde rezki~

Weddings .. [uhh .. bila giliran aku pulak??? :P ]



masuk je bulan November .. smpi la Disember .. bnyk sgt kad jemputan kawin yg aku dpt .. tak kira la dr kawan2 or sedara .. almaklumlah .. time cuti skola .. dan ada yg clash tarikh..erm .. slalunye aku akan gi jmputan yg aku rapat & tgk jauh ke tak ..

okla .. nk share bbrp gmbr wedding yg aku amik... [ bila dh ada kamera besar bagak ni ...smgt sket nak amik gmbr dpn pelamin tuh~ .. takde la rs terpencil sgt3 dgn kemunculan bbrp kamera laen yg lebih bagak dr aku.huhu.at least.hey .. i'm photographer too!! .. hahaha .. nmpk mcm PRO la kunun~ :P ]




[Nor Saidah @ Che Da & Azran]

sedara aku.. majlis akad nikah & bersanding diadakan di ampang.and masa knduri menyambut menantu pun aku ikut.jauh nun kat kelantan..tp itu kemudian.ada bnyk kisah jadi ms kat kelantan..tunggu nxt posting ya .. :P


baju ni sgt cantek!!suke~

aksi spontan nih.bagus btul~

melangkah ke majlis akad nikah

smpi tergelak besar .. tok kadi ni mmg kelakar!!


[Kak Masjuniwati & husband(helmi kot namanye.. :P ) ]

senior aku masa kat UTM..boleh dikatakan agak rapat.org JB .. tp atas sebab2 tertentu, pindah ke KL.erm..mmg bnyk dugaan yg dia tempuh.tapi ..alhmdulillah .. kebahagian akan jadi milik org2 yg bersabar.kak mas,ja sgt happy bila tgk kak mas happy.semoga berbahagia hingga akhir hayat.heheh .. lps2 ni ..tak leh dah call malam2 ye.takut mengganggu~ hahhaha


pelamin yg tersergam indah dlm dewan perdana felda.solekan ala2 jawa.nice!!


inilah mak kak mas



nana, barry and Oare .. "wah~!" .. (who's next???)






iejat : menunggu2 giliran sape lepas ni antara kawan2 aku yg masih single.Oare??Barry??Nana?? Khawa?? ..atau aku sndri??owh .. tidak .. biar kakak aku dlu la~ mana leh langkah bendul.nnt kene bagi adiah.takmau!! [dasar kedekut!!hahhaha]



promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.