[ Family ] i luv to spend time with my mum

mak dah pandai buat peace~!! (gmbr ms cuti2@melaka)

...walaupun kadang-kadang bebelan dia yang menderu laju tu membingitkan suasana pagi.Iyelah, siapa je yg suka dengar bebelan pagi2 buta.. itu tak kena .. ini tak kena.sakit jugak la hati.memang kadang-kadang buat aku marah dan terkeluar jugak kemarahan tu kat mak.uhh .. maaf ye mak.

semalam,even aku dah kenyang pun, still temankan mak makan.hehe.ntah.rasa berselera la pulak bila makan sama2.mana la anak mak ni tak naik berat badan.ish.mak dah pesan jangan makan, tapi mlm tadi mak kata "jom la makan~" huwahaha.

hari minggu, menjadi kemestian aku tolong mak kat dapur.pagi dah kejutkan aku, mau ke pasar katanya.rutin 2 kali sebulan.pasar jauh nun kat lembah pantai.haha.lepas ke pasar,belanja dia breakfast (tapi selalunya mak yg banjer .. heheh)

yg bestnyer, kacau dia masa tido.haha.jahat tak aku?sbb ms dia tido tu la aku ajak borak .. ntah apa2 word yg keluar.hahah..tengah mamai kan .. heheh.tp kdg2 tu kena marah la dgn dia..sbb kacau dia tido... heheh .. nakkal~!!

chow kit.ye .. tmpt fav mak aku.beli pinggan mangkuk kat Syrkt Menang.mcm2 barang la dia beli.penuhkan bonet.amik katalog, pastu suruh aku jual kat member.ish .. ada ke?

kadang2 suka tengok gelagat mak. selalu jer tersasul nk cakap sesuatu perkataan. nk beli Dunkin Donut jadi Donut King , French Fries jadi franchise ..huwahahah .. macam2 lagi la..

hurm ... selagi boleh ..dan selama boleh, sangat2 suka luangkan masa dgn mak.selagi mak ada or selagi aku  ada nyawa. luv u mak~!!

[ Tazkirah ] - Ikhlas ... susahnya ...


betapa sukarnya untuk kita ikhlas.kdg2 kita merasakan kita ikhlas.. datang pula bisikan syaitan .. lalu ikhlas yg kita rasakan pada mula nya itu .. bertukar menjadi riak.nau'zubillahiminzalik .. mintak2 dijauhkan perasaan itu.

dan .. ketika membaca artikel dari iluvislam ini, aku mengangguk.ada benarnya.susah betul utk menghadirkan rasa ikhlas dalam diri.beberapa kali mengucap istighfar.. (ketika ini juga doa dlm hati .. mintak2 apa yg aku kongsikan artikel ini, perasaan riak dpt dijauhkan .. tentunya hati & diri sntiasa ingin dipuji..namun  apa yg ditakuti, timbul pula rasa riak & bangga diri. aduh.sgt2 ingin dijauhkan.susahnya~ )

mari .. sama2 kita baca artikel dari iluvislam.com yg bertajuk GARA_GARA TIDAK IKHLAS ini. [peringtan untuk diriku sendiri juga ]

[ ME ] - it's all about your dreams









Everyone have their own dreams .. when we talk about dreams .. it will make us think about this things :- Car , Home & Money .. right? ..dreams is not like 'angan-angan Mat Jenin' .. dreams is something that we want to achieve ..we believe we can achieve ..

owh...continue in bahasa ....

hehehe .. siang tadi ..hampir seharian di ofis the agency kat USJ Taipan.agak lewat sampai.keadaan diri tak berapa sihat.gagahkan diri jgak.pada mulanya hasrat nak balik rumah after lunch.tapi session PMD buat aku nak stay sampai habis.

aktiviti buat skrap book.letakkan gmbr2 apa yg kita nak impikan dr segenap aspek. kerohanian, famili, kerjaya, komuniti & kesihatan. owh...bila dah siap, review dreams masing2...owh .. ye lah.bila kita bayangkan nak sesuatu,mesti dalam fikiran kita ialah sesuatu itu dlm bntuk gambaran .. dan bukan perkataan.thats why la kena carik gmbr yg best2.

ye.suke buat xtvt ni.dan secara tak langsung, menaikkan kembali semangatku yg turun naik.owh ... by end of this year... hopefully dapat beli laptop sendiri.yeay~!!


>dlm buku skrap tu jgak ... aku ltk gmbr org kawin.means target nak kawen bila.hurm .. kena mula carik calon skrg la kan???huwahahhaha ...wak wak btol~!!



[all the picture ... i  Google. credit to the owner ;) ]

[TAG] - from eita ... EPPY AWARD



owh .. kali ni excited lebih pulak.slalu if kena TAG .. mesti cam lmbt ke nk buat.hahha..lama kot tak kena TAG. kali ni dari Eita .. baru je tadi baca blog dia. seronok baca pasal cuti2 kat Redang tu .. alang2 dh baca..terus scroll smpi bwh .. alih2 .. lor ... namaku ada.

eppy award?


selalu je baca blog org2 yg dpt mcm2 award .. tp aku tak pernah pun dpt award.ni kira eita pemberi award yg pertama lah~ weeee~

1. Adakah anda rasa happy sekarang ?
happy jgk la even tak brp sihat now.

2. Kenapa anda rasa happy ?
happy sbb dpt buat buku skrap psl my personal dreams.whole day kat office PRU. self-motivated!

3. Apakah yang boleh membuatkan anda happy ?
owh.buat ms skrg... happy dgn keadaan diri yg ingin berubah.happy dgn kawan2.sharing dgn wak wak wak.weeee~

4. Pernah anda menerima tag ?
pernah .. tp .. dah lama tak dpt tag ni.xcited nk reply terus.hahhahhaa

5. Nyatakan warna yang anda suka
nak brp bnyk?? hurm .. hitam+merah+hijau (not striking green la)+oren

6. Beritahu orang yang anda tag
*LEEN
*ZUE 
* KAK LEO

[Film] - Knight & Day Summer

film poster ..mcm poster citer James Bond je kan?


mesti tonton!!.mula2 tgk preview kat Star Movies VIP Access... terus teruja nak tengok.. and finally .. last 2 weeks secara 'tak sengaja' nya dapat tengok citer ni... walaupun Tom Cruise dah nmpk tua sket .. and sama lah dgn Cameron Diaz , tp aksi2 dalam citer ni .. pergh~ mantop!!

aku teringt Tom Cruise dlm citer Top Gun. bbrp belas tahun dlu kot.skrg ni .. still buat aksi2 mencabar tu sndri. citer ni semua ada. aksi, romantik, komedi, sedih , serius .. lengkap lah. tak rugi lah bila aku beli tiket untuk tgk citer ni (pd mulanya aku nak tgk citer Karate Kid dulu .. tp sbb waktu tak sesuai .. pilih citer ni sbb tgk preview pun best)







skrip?..ya ...skrip yg aku paling ingt "with me .. or without me" .. hahahha .. mmg best ar.teringt smpi skrg....dan .. mcm nak tengok lagi la~ hikhikhik ..




[ Me ] - kerja sekarang ni bukan kerja ke?


tertekan jgak la.hurm.bukan aku tak pernah nak apply mana2 job gomen. slalu jer isi borang itu dan ini.kerja2 lain pun ada apply.dr yg lower qualification smpila ke yg betul2 high qualification yg aku ada.tak pernah nyer nak dapat.sampai setakat interview ke-2. pastu dah tak panggil2.then .. lama dah aku tak apply.bukan putus asa, maybe kerja aku sekarang ni pun dh banyak. ada jugak la curik2 masa kat ofis, isi borang online.

now aku ada buat part time sikit2. mula berjinak2 la dgn insurans. baru nak belajar.biasalah.merangkak lagi.dan aku dh pun bagitau kat mak.mintak support dr dia.and maybe aku nak tukar kpd full time.kena dpt restu dr dia lah kan.

hurm.semalam kene tegur lagi dengan mak.abah pun.suruh aku apply gomen job.aku jawab OK dgn nada yg .. tak tau la camne.mak anggap keje yg aku as admin kat company skrg ni bukan kerja tetap.even aku dh hampir 5 tahun keje kat sini.ok fine.aku tau dia risau.tak terjamin.tapi kalau bukan rezeki aku dpt gomen job, apa salahnya support aku utk part time job aku ni?

help me~

pressure gak neh. semangat aku turun naik lah.camne la nak kuatkan diri ni????

wak wak wak .. tolonglah ....huwaaa~


sumber gambar  : http://www.rd.com/living-healthy/stress-at-work-could-be-killing-you/article50969.html



[ Me ] - don't worry mak..

Pengumuman-pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasihani aku
Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

bait2 lagu Cari Jodoh dari Wali Band buatkan mak aku tersengih2 ..pastu gelak sorg2.. then semalam waktu kitorg tgk Jangan Lupa Lirik, peserta tu pilih lagu ni.aku & akak nyanyi sama .. then part yg chorus tu .. mak tersengih2 ..gelak lak. rupanye2 ada kawan2 dia yg sengaja nyanyikan lagu tu kat mak.mak kata kwn2 dia perli la kot.and .. dlm gelak2 tu .. ada la dia risau sbb anak dia tak laku.hahaha..

hurm.jangan risaulah mak.jodoh tu tentu ada.cuma cepat dgn lambat je.sekarang ni biarlah kitorg stabil dlu kewangan,kerja, kehidupan sendiri. Jodoh ,rezeki, maut semuanya ketentuan Allah.bukan lah tak berusaha .. tapi .. bagi aku sendiri .. biarlah ianya datang diwaktu yg sesuai dan kadang2 tanpa kita duga pun.


alahai Omak .. don't worry ok. insyaAllah ..angah doakan umur mak & abah panjang utk tgk angah kawen ye mak... yang pastinye .. kita tunggu bakal husband akak datang meminang dulu~ weeee~

[Friends ] - BBQ gath with xCPR members

BBQ Gathering @ Sg. Kemensah
9.00pg - 4.00ptg



alhamdulillah .. segala perancangan yg diatur oleh kami akhirnya menjadi walaupun ditunda dan hampir2 tak jadi. nak sgt jmpa member2 skola convent jalan peel.weee ... ramai jugak yg join. dgr citer psl sg kemensah ni dr FF jer..sgt teruja.apa pun nk join sgt BBQ ni.

kete merah tu cantek ar...heheh..sape punyer ek? :P

uhh.. kumpul dpn pintu utama zoo negara.meriah.Nik dgn 2org hero, Wan Nor bersama 2 anak daranya (sesuaila tu .. Nik & Wan berbesan ) , Intan Salina yg nampak lain tetapi suaramu tetap maintain.hahaha.

so yg dtg : Ipah, Intan Syazwani, Shaliza,Intan Salina,Nik Rohaizat, Emmy , Maizura, Erma & Wan Nor , Raja , Mona & Ecah (lewat smpi.ada hal kot)

konvoi 5 kereta masuk dlm hutan.hehe.agak hutan la.first time nih.excited giler...wah~ hijau lagi.org pun tak ramai pagi2 ni.terus ke pondok yg emmy dh book.nice place.ok.siap2 utk bentang tikar & sediakan mknn & BBQ.

nk citer bnyk pun tak best.tgk gmbr ek.hehe

antara menu yg ada.yummy~!!

sedap giler! Emmy nyer resipi neh~!

 posing dulu yer

sumber gmbr : FB emmy


 sangat sejuk OK~ tp .. bila ada kamera .. tetap posing taw~!!hahaha

nice view from jmbatan kecil.


nak balik dah .. aku takde?ada la .. tukang amik gmbr ni la.
(sumber gmbr : FB emmy marlina)

banyak giler gmbr.huh.tak leh ltk bnyk2 kat sini.hehehe.

yg pasti, gathering kali ni paling best.dgn gosip2 nyer .. dgn aksi masing2.. sgt happy~!! hilang kejap masalah sndiri.weeeee~

len kali .. jom kita pegi kat sini nak??mmg best giler~!!

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.