[ Food ] - main masak-masak .. seronok~!!


huhuh .. tak tau nape sejak 2 menjak ni ..suka sangat nak main masak2.. try an error ... kadang2 jadi, kadang2 tak.huwawawa.

semalam aku try buat roti gulung sosej.resipi dapat dari mana?internet la~ hihihi. dah lama resipi tu aku baca (time bosan2 kat ofis la), baru semalam rasa nak buat. semalam pun taklah busy sangat nak masak lauk,smuanya mak dah beli.jadinya aku terrrajin nak buat roti ni.


Roti Sosej Gulung 

Bahan-bahan? senang~!

ROTI, SOSEJ, TELUR, BISKUT  (aku pakai biskut Jacob yang dpt FREE masa Jacob Walk Of Life ..hihihi .. ha .. biskut ni hancurkan.aku tumbuk je pakai lesung~)

cara?owh .. lagi senang. aku rebus dlu SOSEJ tu.so,masa goreng nanti,takyah la lama sangat.then gulungkan dgn roti. ha, cara nak lekatkan tepi dia tu, aku letak tepung gandum yg dicampurkan air sikit.

then celup dengan telur (yg dah dipukul), then golek2kan atas serbuk biskut.

lepas tu .. goreng la. (make sure minyak betol2 panas.nnt roti masuk minyak .. tak sedap.)



..buka puasa semalam .. aku,mak & akak makan ni je.nyum3~

owh ye .. masa nak goreng last2 tu, serbuk biskut dah abes, mak gi letak oat.belasah aje la .. sihat betul.biskut Jacob + Oat. hurm ... ;)



ni pulak aku nak share gambar buah betik yang takde biji langsung.first time dapat camni.huhu..

2 comments:

Honey said... [Reply to comment]
August 26, 2010 at 2:20 PM

Sedap nyer ... Roti tu tak yah penyek2 kan dulu ker ??

Hazniza Zin said... [Reply to comment]
August 26, 2010 at 3:42 PM

owh .. ye .. lupa nk taip kat situ.kena penyek2kan dlu.. ;)

mesti honey dah biasa buat kan? ;D

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.