[ Tazkirah ] - 14 Februari or 15 Februari

huh .. pastinya sekarang ni dah meriah lah shopping complex .. dgn promosi sana sini sempena 14 Feb. coklat, bunga, bentuk 'love' , couple tshirt ... uhh ..istimewa sangat ke 14 Feb????

teringat dulu masa sekolah menengah, tapi masa tu sekolah semua pompuan, sibuk jual bunga dgn coklat.ntah buat apa diorg neh. tp yg best bila dpt coklat ar..dpt bunga buat apa ...tapi itu dulu, zaman skolah,zaman takde tahu sgt ilmu2 agama, zaman main2 or zaman budak2 ...skrg ni dah tau ..still nak sambut ke 14 Februari tu? (sengaja tak mau taip nama hari tu .. buat apa disebut2 , takde paedahnyer~!).

bukan takde hari lain nak tunjukkan kasih sayang kepada yg tersayang.huh ..nnt dikatanya aku ni kuno,tak ikut zaman,tak open minded.tapi baca dan selidik dulu kisah disebalik kenapa mereka menyambut 14 Feb dgn begitu gah sekali. tiap2 tahun, nampak meriah. Anak2 muda skrg apa nak kisah. cuma tau berseronok saja. tapi mungkin juga mereka tak tau ..or buat2 tak tau?atau malas nak amik tau? sebab yg mereka mau hanya 'SERONOK' ... 'FUN' .. uhh ..pekejadahnya!! .. smpikan ada anak muda yg tanpa segan silu bercium molot depan KLCC!!! ye ..aku tgk video tu kat youtube. memalukan!! huh, orang yg lalu lalang buat dek je?guard kat KLCC tengok jer?guard yg seberang jalan tgk dari jauh je???takde tindakan??huh..geram~!!


14 Feb dgn 15 Feb mana lagi penting untuk kita raikan?? ayuh kawan2 ... lupakan 14 Feb .. sama2 raikan 15 Februari ini ... ulangtahun kelahiran junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w kita .. Rasulullah s.a.w yg amat kita kasihi. Jadi marilah kita sama2 berselawat...ke atas Nabi Muhammad. hayati pengorbanannya, contohi akhlak2 mulianya ... lupa kan 14 Feb buat tahun dan seterusnya~ ayuh!!


Kepada semua ... :selamat menyambut Maulidurrasul 2011


0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.