[ Article] - Selamatkan rumah ini....!!

tadi aku selak2 majalah Wanita edisi Jun 2010.dapat free (thx Mosk) masa lepak2 bersama Fun Corner kat Restoran AMber Shirinbano kat lrt cheras (promote restoran kak yana jap.hehe) .. terbaca lah kisah warga RTK (Rumah Titian Kaseh).. kisah nenek Sumarni..kisah remaja cacat saraf yg dh pun berusia 24tahun... sedih jugak.masing2 dah takde tempat mengadu.RTK tempat diorg berteduh bersama 84 penghuni yang lain.

selak ke depan .... terkejut dgn tajuk nye .. "Tolong Kami .. Selamatkan rumah ini!" .. rupa2nya rumah RTK ni sedang dlm rancangan utk dijual oleh pemiliknya dgn harga RM2.7juta!!! omak aiii ..

owh .. rumah ni terletak dikawasan tgh bandar.tempat elit.berhmpiran Tasik Titiwangsa.patutlah pun.hurm ..yelah .. mungkin pemiliknya pun memerlukan duit masa tu.. (fikir positif yer ..) ..owh .. tak semena2 aku teringt masa fun corner & fafau buat lawatan ke rumah org2 tua kat puchong. tapak masjid.alhamdulillah tapak tu mmg pemiliknya mewakafkan utk buat rumah kebajikan.cuma biasalah .. perbelanjaan harian tinggi.masih memerlukan bantuan dan sumbangan orang ramai.

berlainan pulak dgn RTK.jumlah penghuninya ramai.pelbagai.tidak khusus utk org2 tua saja,atau anak yatim saja.sewa sehari RM5ribu.and now rumah tu nak dijual pulak.buat masa skrg, dgn bantuan daripada pihak2 yg bermurah hati, baru terkumpul RM100ribu.RTK perlukan lebih dr RM2.3juta lagi...

gambar2 kat majalah ni ish .. tak sampai hati pulak.kat mana diorg nak tinggal if rumah ni dijual?takkan takde bantuan dari jabatan khidmat masyarakat?

terpanggil untuk membantu, jadinya diharap rakan2 yg membaca,adalah sudi kiranya untuk menghulurkan bantuan.


INFO RTK

Alamat : 62A-2, Lorong Maran, Jln Kuantan,Tasik Titiwangsa,KL
Penghuni : 86 org (80 anak yatim, 2 ibu tunggal, 14 OKU & 4 warga emas)
Telefon : 03-4025 5246 / 019-645 5769 (Mak Pah)
email : rumahtitiankaseh@yahoo.com.my

Sumbangan boleh disalurkan atas nama Persatuan Pengurusan Pusat Jagaan Titian Kaseh KUala Lumpur.
No. Akaun Maybank : 5640 6100 2172



sumber&credit to : Majalah Wanita edisi Jun 2010. halaman 160-162

[update] - owh .. sudah kuar buletin utama .. sudah keluar di akhbar2 utama. begitu kisahnye.hurm.apa2pun .. selamatkan lah dlu penghuni2 RTK ni. apa2 konflik atau kisah disebaliknya, selesaikan secara berhemah.

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.