[ Me ] - just take it .. before its too late ..

cerita aku bukanlah sbb aku dh jadi part time agent insurans .. tapi dh mmg bnyk berlaku depan mata aku.kesedaran org2 sekarang utk memiliki insurans hayat masih kurang.

semalam, kakak aku gi check kaki dia yg slalu jer sakit.dh bbrp tahun dh, semalam baru nk pi check.sbbnye baru2 ni dia ada jatuh (ter accident kat sekolah).pastu takmau gi klinik.just urut2 camtu jer.gi jln2 smpi ke Perlis.balik umah saket lagi.ha.. smlm check dgn doktor pakar .. bad news~! ligamen apa ntah terputus.dia kene buat MRI, then doctor bg cuti 25hari.seb baik masa ni cuti sekolah.risau jgak la bila dpt sms dari dia smlm.dan mula tanya kat aku boleh claim ke tak? owh .. time ni lah aku bgtau segala apa yg aku tahu.mesti dpt surat laporan doktor.then, cpt2 call agent dia tu.. tp agent kakak tu mcm tak concern jer.just reply sms.maybe sibuk kot. (medical card kakak aku pun dh hampir2 rosak tak ganti2 smpi skrg.ish)

then mlm tu kakak aku ada ckp ..
"seb baik ada insurans Ngah.hurm..selama ni akak ada terpikir tiap2 bulan bayar utk insurans, tak dapat apa..cam rugi jer.tapi bila dh kena ni, baru terpikir.nasib baik kan?kalau tak,banyak tu akak kena bayar.hurm.."

yup.dulu aku pun ada fikir camtu.buat rugi je byr insurans tiap2 bulan,tp takde claim.bukan sakit pun.tapi bila mende2 camni dh berlaku, perkara yg sama jadi kat abah aku (sebulan before abah kena heart attack,ada agent insurans jumpa utk abah amik insurans,tp dh terlambat.mana lah abah tau dia nk kena sakit jantung kan?seb baik la DBKL tlg bayarkan sket..itupun lama jgak nk tggu utk operation.biasalah .. proses 'MENUNGGU' sbb duit didahulukan..) kebetulan kak yati (my agent) jumpa aku.mmg masa yg sesuai sgt.mmg skrg ni aku takde claim apa2 pun.tp rs mcm dh secure sket.alhamdulillah~

yup.ambillah tindakan skrg.jangan sampai masa kita sakit, kita dah tak layak untuk ambil mana2 insurans pun.


and pada yg dah ada insurans hayat sendiri..SYABAS!..anda telah mengambil langkah yg bijak utk masa depan sendiri dan juga utk yg tersayang. ;)


Oh ya.yup.memang betul.saya rasa Prudential BSN Takaful(PBTB) adalah produk terbaik buat masa ni.kad medikal yg terbaeklah! (i'm not satisfied with Etiqa, agent dia tak pernah call,and tetiba dpt tau dh berhenti.and now ..aku nk refer kat sape pun tak tau.at least,just sms yg dia dh resign..uhh~)


promote lagi ;D :
sape2 yg nak tau pelan PBTB, just call me ya. ;) ..

email me  nama, D.O.B, smoking status , budget & no tepon  kat >  hazniza.prubsn@gmail.com. saya buat quotation FREE utk anda. ;)


iejat : mula2 cam segan2 je nk post psl insurans.skrg ni tak lagi.misi saya : Lets Save Life.

4 comments:

Rita Razif said... [Reply to comment]
June 16, 2010 at 10:47 AM

huhu.. now i know why u know so much about insurance? thee thee.. chaiyuk2 iejat.. yups btul tu! insurans sgt penting u all.. dh bnyk contoh.. knp plak rasa rugi byr tiap2 bln? lps tempoh matang kn kita bleh withdraw duit dr account kita..

sebenarnya ins nie 2 in 1.. sbg saving + keperluan di kala sakit..

Hazniza Zin said... [Reply to comment]
June 16, 2010 at 11:46 AM

eita : ngeh3 .. takde la bnyk sgt.still dlm belajar.tp i promise to myself,nk bljr dgn cpt and tau lebey bnyk.sng nnt if client nk tny,nk buat claim. huhu..bukan apa,dlu masa ala2 cam taktau sgt, rs cam rugi sbb taktau apa yg diinsurankan.so bila dh tau dan faham, rs nk tmbh lagi premium & rider2 yg lain.yup.utk kesenangan kita dan keluarga.protection,saving & investment.

>PLUS : if kita tak claim, PBTB ada 1 plan baek punye.No Claim Bonus. kalau tak claim, PBTB bagi bonus.terbaek kan?

aizuemi said... [Reply to comment]
June 17, 2010 at 10:44 AM

tak sia2 promotekan akk kepada PBTB~

Hazniza Zin said... [Reply to comment]
June 17, 2010 at 10:52 AM

zue : hehehe .. yup.tq 2 u.kak harry takyah xplain bnyk2..akak terus proceed je nk amik dgn dia.haha.sng.

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.