[ Bisnes/ Info ] - alhamdulillah .. thanks to Fuel Saver~!

masa harga petrol naik sampai RM2.80, aku tercarik2 produk2 yg boleh jimatkan minyak.mcm2 ada kat intenet.try la satu produk ni.kene isi dlu before isi petrol.hurm.tak nmpk bnyk sgt perubahan.pulak tu, kene beli sampai 3 botol.kalau habis, kena beli lagi.hurm .. 3 botol rm99.mcm sama jer.tak jimat pun.then bila harga petrol kembali ke rm1.80 .. dh tak guna.

and now, dengarnya.. harga petrol akan naik lagi.ini apa yg bos aku cerita,paper sin chew daily (kot) ada keluarkan..harga petrol akan naik bulan JUNE ni.eh.. dh masuk bulan June.betul ke ni?

awak amik ni.pasang.gerenti jimat punyer~!!

ya.aku dah gunakan fuel saver ni.mulanya macam tak percaya.tapi atas desakan bos aku sendiri, suruh aku mencuba produk yg dia jual ni.cuba pakai utk 2 hari, if mmg menjimatkan, baru aku bayar kat dia.cepat2 aku gi pasang.kebetulan bengkel kereta kat sebelah office jer.upah mekanik tu RM5.harga Fuel Saver ni RM120.so total RM125.yg penting, mende ni life time warranty.

owh .. dahsat.selama ni aku naik bukit dgn kereta Iswata 1.2 (manual) mmg susah.lambat jer naik.bila dh pakai fuel saver ni, mmg terasa lain.gear 2 dh mcm gear 3.aku tekan minyak skit jer.then nk tau jimat ke tak, aku isi minyak rm20, then tulis metering yg tertera.and.. tak sangka.. congak2 ..sejauh 1 km, aku guna dlm 0.14sen jer minyak.selalunya ulang alik dr rumah ke tmpt keje, seminggu rm30..tp kali ni, seminggu pun RM20.tu pun ada lebih skit.jimat.mmg jimat.
>aku dh psgkan utk abah n kakak aku.diorg happy~!! ;D


untuk maklumat lebih lanjut, sila kunjungi IejatBiz

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.