[ Film / Theater ] - Lagenda Budak Setan



amacam?sudah menonton filem ini?sambutan agak hangat.dgr2nya .. penuh panggung!

promo selama 20minit kat Astro Prima bbrp hari yg lepas membuatkan aku nak sangat tengok filem ni.pada mulanya .. aku terpinga2 bila Astro Prima siarkan permulaan filem ni. "aik .. ni bukan filem ke?nape kuar kat TV?" .. Che Jah tertipu nok~!! promo rupanyer~ hahahha ..

ingt2 lupa jalan cerita ni dlm novel.yg pasti,antara novel yg terkenal zaman skolah.aku tak beli.pinjam.dr kawan ke kawan.sape punya aku dh lupa.hahaha.sharing is caring kan? ilmu tu kan bagus dikongsi2 (ilmu??huwahaha) ..

tergoda dgn LBS, ptg sabtu tu aku gi tgk dgn kawan2.diorg 'menculik' aku dr satu majlis.uhuhuhu..

uish.sesak TGV KLCC.panggung penuh.smpi seat dpn.ok.sedia menghayati cerita ....
jangkaan meleset la.... cerita best ..cinematography terbaik... tapi .. ish ..ada mende yg spoil.part2 patutnye sedey,jd gelak disbbkan hal skit je.hurm.

takpela.filem yg boleh la nk menonton.layan jiwang2 kan.aku sgt2 tabik kat Que Haidar.. dia sangat2 terbaek lah!! mantap lakonan.dan part dia nanges ms last tu..aku pun nak nanges.kesian kat dia. Lisa as AYU - pelat R jelas kedengaran.tp takpelah kan..dia cantik.pelat pun .. pelat lah~ heheh ..teruk dibelasah Azmi (Que)..kalau dia nanges betul2 masa ckp dgn Farah dia kena kawen dgn Azmi tu lagi ok kot.

pada siapa2 yg belum menonton LBS, pegilah.boleh la.support industri filem negara.
even aku rs Novel lagi best dr filem.hurm.ini pendapat aku tau.lain org,lain cerita. ;)


AKU SUKA :
1. camera angle .. apa org filem kata .. sinematografi ek?memang terbaik!
2. tempat2 yg diorg shooting.aku nak sgt tau kat mana tmpt pokok nan sebatang di atas bukit yg hijau tu.tggu smpi abis..takde tnjuk pun.hurm..sape tau katne tmpt tu?
3. lagu dia!! BILA CINTA. sedih.lagu dia mmg boleh buat nanges~!!
4. Que Haidar! dia memang pelakon yg bagus!! terbaek lah~!!
5. pelat R Lisa dlm citer ni.tak tau lah disengajakan atau Lisa mmg pelat R.hehehe.
6. Katherina dlm citer ni.hehe .. so sweet.cantik.Fazura lah.sape lagi. ;D

PELIK BILA :
1. konon cerita ni zaman takde handphone (Ayu tak tau mak dia sakit, smpi Azmi dtg utk jemput Ayu balik)..tapi Kasyah pakai kamera Canon 400D auto (dlu mana ada slr auto), laptop farah warna pink (baru lagi tu) .. pelik tak???
2. baju yg Ayu pakai ms kat taman (waktu Kasyah nk bg cincin kat Ayu) sama dgn baju yg Ayu pakai lepas dia dh berubah wajah.

KELAKAR :
1. mungkin yg bukabn pengguna SLR tak gelak.tp aku gelak dan terkejut.haha.. Kasyah .. waktu dia tiup2 lense kamera.giler tiup mcm tu.mana boleh!!pantang tau!huahaha.
2. mak Ayu peluk Kasyah ms kat hospital.huahaha .. amik kesempatan tau. :D
3. pelat R Ayu buat kitorg gelak skit.mula2 tak perasan.pastu ..lama2..hahahha.

TAK SUKA :
1. owh .. pelakon yg ganti AYU (ayu berubah wajah) .. er.. nape pilih dia ye?bukan apa .. mcm .. tak brp best nk tgk la.huhu...
2. ke'blur'an AYU lepas kepala terhantuk pasu bunga.haiya .. geram. Ayu hilang ingatan.. bukannyer blur tahap maksima.adoi~

EDIT :
owh ... ada kawan2 aku komen.skrip sgt hampeh!menghancusskan bahasa melayu.mulanya aku tak perasan (sbb asyik gelak or asyik dgn keayuan AYU ...or asyik dgn keindahan alam ciptaan Allah..)
cth skrip :    1. "owh..awak nk apply utk jawatan kosong yg belum diisi tu ye?"
                   2.  masa ayu minum air yg ade cicak kot: ade seswatu dlm salur pernafasan aku.

 aku tgk tgk balek ke utk gelak skali lagi??huahahhaha~





HARAPAN (huwawawa) : uhh .. best kan dapat kekasih hati macam Kasyah.cinta sampai akhir hayat. masalahnya, ada lagi ke lelaki mcm tu???

Edit : HARAPAN utk filem Katherina (kalau ada la..) - tlg buat skrip baik2.guna ajela bahasa melayu yg sebetulnya.kita kan ramai penulis skrip yg bagus2. hurm.. karya yg bagus .. tak sepatutnya dihancuskan dgn filem yg ... uh .. tak tau nk kata apa.

2 comments:

Lin said... [Reply to comment]
June 9, 2010 at 12:26 PM

hm....takpela aku baca novel je la..bca review byk komen negatif..haha lisa pelat R..lawak plak.tak semuanya perfect even dia cantik, itu la kelemahan dia..sebutan pelat..kekeke

Hazniza Zin said... [Reply to comment]
June 9, 2010 at 4:02 PM

uhh .. nnt pengarah filem ni marahkan aku sbb review tak best.hahahah .. ok je if nk tgk Lin.ko akan jatuh cinta dgn tempat2 yg diorg shooting. hurm.. tp aku nk sgt tgk sambungan citer ni. babak Katherina pulak.hehehe

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.