- Siti Nurhaliza .. 14tahun -

1 April genaplah 14tahun pembabitan my fav singer dlm dunia seni .. dan kebetulan pulak ye .. sama dgn ulangtahun perkahwinan mak&abah (yg tak pernah kami raikan .. maybe nxt year .. insyaAllah~)

apa kene mengene dgn aku??haha .. mmg takde kene mengene scr mendalamnyer .. tp dh 14tahun jgak la aku minat sama itu Siti Nurhaliza .. sejak tahun 1996 .. lagu tuk 1st album dia yg berjaya kalahkan ZZ waktu tu - 'Jerat Percintaan' jadi siulan .. ms tu tak mampu lagi nk beli kaset dia .. then tahun 1997 .. lepas kumpul duit banjer sekolah .. dptla beli album dia yg kedua .. lagu yg best antaranya - 'Aku cinta padamu' , 'kesilapanku keegoanmu' , 'bisikan asmara' dan 'wajah kekasih' .. pergh .. mmg tiap kali balik kampung .. aku psg kaset ni .. smpi abah pun naik bosan .. hahahha ..



paling teringt .. ms kat skola .. ckup ramai kawan2 aku yg tak suka CT ni .. nape ntah .. mcm2 diorg ngata .. tp aku cool jer .. kipas susah mati (die hard fan :P ) ni .... dr gosip dia takmau bergmbar dgn lelaki,merokok .. sampailah ke kes Datuk K tu .. aku tetap minat dia .. theee~


pernah jmpa???eh .. tentulah pernah .. tp semuanya before dia kawin ... 1st jumpa masa majlis hari raya .. ms tu PakNgah jemput dia meraikan sekali majlis tu .. rsnye kat Matic kot .. tgh dia dok seronok2 tgk show ms tu .. aku ajak akak .. mau bergmbr dgn dia .. ms tu dia cam malu2 lagi .. gmbr tu ada lagi kot dlm simpanan .. tp dlu2 gmbr kan kat filem .. ada kot kat umah lama .. then .. 2nd jmpa masa dia perform kat Panggung DBKL .. abah yg mmg tau aku minat giler kat CT .. dpt pulak gi kat backstage .. huh .. dia still malu2 and segan2 (dan aku pun penyegan jugak) .. membisu tanpa bicara .. tp happy giler ar ms tu sbb dpt jmpa .. ;D .. and last time ms sebelum dia kawin .. show utk Zoom In bersama CT .. ms tu utk bbrp minggu je dia nk kawin dgn Datuk K (frust jgak la .. nape dia pilih Datuk K .. tp nk wat camne .. dah jodoh dia .. ) .. ms ni tak smpt pun nk bergmbr .. sbb dia balik terus ..


kalau nk dibandingkan suara CT dlu dan skrg .. bnyk btul beza ... dulu ada la jugak dengar sengau2 skit .. biasalah .. awal2 lagi .. then tgk lak pd fesyen dia ms mula2 .. mmg ala2 cam gadis desa .. skrg?? pergh .. takyah ckp la kan .. ada style lah!! ;D ..


konsert??smua konsert dia ... aku tak pernah pegi .. hahhaa .. bukan apa .. takde peluang pun .. tgh belajar waktu tu.. tahun ni .. insyaAllah .. kalau jadi dia buat konsert kat IB .. aku mau tgk .. and hopefully .. dia akan nyanyi lagu2 lama dia .... hope time tu aku ada la masa2 free nk tgk .. ada sape2 mau tengok tak??? :P



layan antara video2 CT yg aku amek kat youtube (thx to tukang2 upload ;) )

Jerat Percintaan - AJL 1997

video
ada nmpk anuar zain la dlm ni.. hik3


Aku Cinta Padamu - AJL 1998


video
teringt ms ni .. kumpulan A to Z .. suka btul bila CT tak menang AJL

Kau mawarku - Siti ft 2 by 2

video
tgk fesyen CT masa ni .. dulu dan sekarang berbeza .. ;)
(tak boleh blah ha Aznil .. kesian CT masa ni)





[internet sgt slow .. aku pelan2 kayuh utk upload video2 CT dlm nih .. ]

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.