nonton Jangan Tegur

ahad lepas .. usai mkn tghari (lewat makan ..pkul 2 sbb tunggu abah balik keje) .. leka menonton Intan .. tup2 dh pkul 4.. huaa .. terus siap2 .. park kete kat LRT BtS ... aduh .. lupa lak bwk HP .. call kakak utk amekkan (betul2 nyusahkan dia) .. uhhh .. i'm late!! .. LRT lak terasa cam lmbt bebenor .. uh.. tak sedap ati lak biarkan member menunggu .. rushing & berlari aku .. pkul 5.40 baru smpi TGV,KLCC .. kak wanie keluar mengambil aku .. beli pop corn dlu .. aku mengah~

masuk2 panggung je bunyi menyeramkan .. org menangis .. scene kat lorong sepital .. aduh .. ini movie seram kedua aku tgk kat panggung .. 1st Jeepers Creepers .. uhh .. itupun buat2 berani je tgk ... seat agak selesa diblkg..


sound effect dahsat .. hantu yg rambut2 pjg ke depan tu mmg aku tak leh nk tgk .. huaaa .. beg sandang peneman aku la .. tutup mata sebelah ... diah&adeqbun kat sblh dh selubung dgn sweater diorg .. uh .. abg budiey kat sblh aku siap gelak2 kan .. jalan citer aku rs biasa .. tp effect2 dia yg buat citer ni giler seram!! ..

dlm pada tu .. aku tak brp nk concentrate sgt la kat citer ni .. bkn apa .. ada budak kecik bising dok dpn seat aku .. time senyap2 camtu leh tny mcm2 kat kakak dia .. "mak su tu gi mana?" [masa scene julia carik mak su lps dpt tau hal sebenar] .. kakak dia boleh lak jawab "mak su gi kedai kot" .. aduh .. citer seram camni leh jadi citer komedi! .. sengal tol la ..

haha .. tapikan .. aku nk gelak babak akhir citer ni .. masa Julia dh kene rasuk .. jadi antu kaler biru ... dia rasuah Tok Imam tuu.. dahsatnyer antu .. rasuah org yg bukan calang2 .. TOK IMAM!! .. scene ending dpt diagak (rsnye scene ni bukan Piere yg arahkan kan??) ..

so .. citer ni bolehla dikatakan seram ... selain hantu ala2 cam ponti rambut panjang mengurai tu.. mmg menakutkan .. ditambah dgn sound effect yg superb .. jalan citer .. biasa2 ajer .. brp bintang??? aku tak tau nk kasi brp.. sbb aku bukan penggemar citer2 seram ... maybe dr 5 .. aku bagi 3.5 bintang .. ;)



terus balik ke rumah .. nak naik LRT kat masjid jamek .. tetiba dgr bunyi anak kucing mengerang kesakitan ... tersangkut kakinye kat escalator tu .. ngeri gak la ... sebab terlalu ramai org kerumun .. aku tak jadi nk tgk jgak keadaan anak kucing tu .. seb baik ada sorg kakak ni .. dia yg tlg kucing tu ..smpi umah takdelah lewat .. uhh~

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.