hari Sabtu yang ... mcm2 ada~

erm .. lately ni aku sgt2 tertekan .. lepas tu bnyk berfikir .. macam2 .. bila aku tension ni .. mula la pantang larang dilanggar saja .. haha .. mkn pun dh tak control .. tempoh 2 minggu yg aku tetapkan pun tak terikut ..

pagi Sabtu .. awal2 dah bangun .. sediakan breakfast .. akak ke sekolah, ada kursus katanya .. abah awal2 dh kuar gi keje .. tinggal aku dgn mak .. mcm biasa .. kemas2 dan bfast bersama .. borak2 .. then timbullah niat mak nak ke MARA .. tukar baju yg dia dh beli tu .. aku ok jer .. dlm hati mau gi ke SACC , tp rsnye tak perlulah .. mau spent time with my mom .. rsnye dh bnyk kali tinggalkan dia sorg2 kat umah .. and rsnye dh bnyk kali aku buat dia kecik ati sbbkan sorg nih.. biasalah bila usia mak kita dh meningkat .. kdg2 hormon tak stabil .. bila dia bnyk membebel .. mulalah aku pening .. campur plak dgn tekanan aku .. huh .. kdg2 meletops gak la ..
dpt sms dr sahabatku .. ajak ke SACC.. "sorilah kawan .. aku sgt mls mau pegi .. lagipun dh lama tak dok spent time dgn mak aku ni " .. mmg aku kangen bangat sama kamu .. maybe nxt time k ;) [ sbnrnye aku rasa something .. takut xdpt bersama2 lagi dgn org2 yg aku sayang .. tapi rs something tu aku sndri tak dpt nk citer camne .. :( ]

pkul 10pg dh siap2 .. terus je ke KL .. park kat dpn Pertama .. uhh .. lps tukar baju kurung kain cotton tu .. terus ke Sogo .. uhh .. tiap2 bulan pun SOGO ni asek Sale ajer ... aku mau carik satu mende jer .. JEANS .. uh .. Charges ada sales kat situ .. apa lagi .. terus choose & try .. harga RM50 kira oklah kan .. then BEKERJASAMA dgn mak carik baju kemeja utk abah & Ja'a .. murah seh .. SepuLoh hengget jer .. amek kesempatan gak utk beli selai t-shirt utk aku .. hehehe.. nk bayor .. skali Jeans yg aku ingt harga RM50 tu.. rupa2nye 30hengget!! .. best giler!! .. asalnyer budget rm50 utk Jeans saje .. tp RM50 tu aku dpt selai Jeans + 2 helai tshirt!! .. alhmdulillah .. dlm keadaan takde2 duit .. boleh plak aku berbelanja .. takpelah .. skali skala ... then terus ke atas .. mak mau tgk pinggan mangkuk! .. tak sah kalau tak tgk .. kat chow kit pun tgk pinggan mangkuk .. kat SOGO pun,pinggan mangkuk takboleh dilepaskan .. haha .. layankan aje .. tak jadi beli pggn+mangkuk .. mak gi beli bantal pulak .. uhh .. shopping sakan!!


tangan dh penuh .. aku ajak mak balik .. "mak, balik .. dah dekat pkul 2 ni .. kang abah balik nak makan..takde lauk plak" .. adeh.. inilah dia kalau dh shopping .. lupa tak masak lagi .. senang2, mak gi beli lauk kat dpn SOGO tu ... nmpk lak rojak .. dia pegi beli rojak pulak~ ... uhh .. seb baik ingt nak balik .. kalau tak .. mesti dia ajak gi pasar mlm jln TAR pulak .. uhh .. penat2 ... hari ni sgt2 panas+bahang .. smpi umah .. rest kejap .. kemas2 .. lepas mkn ... pkul 6 kuar balik .. akak ajak ke PEsta Buku kat PWTC ...


kat PWTC .. smpi2 dh pkul 7 .. lps berhabis duit siang td .. aku takde nafsu nk beli buku2 kat situ ..temankan akak je la .. dekat 2 jam gak kat situ.. pkul 9.30 baru balik .. mau kejar Konsert AF daa .. terlps tgk Aril+Akim .. takpe .. sok ada lagi~ .. OMG .. Qhaud kuar???sore dia sedap apa ... awat tak kuarkan Yazid??? uuhhh~

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.