[ Me ] - cerita 1,2,3 Syawal

raya tahun ni tak mcm tahun lepas. tahun ni aku & kakak takde sibuk2 nak gi jalan TAR utk shopping last minit.tahun ni aku tak beriya-iya nak beli baju untuk raya.biasa2 saje.langsir pun dah siap pasang seminggu before raya. baju pun.dah gosok 1 week before raya.now tinggal nak masak2 jer.owh ya .. 1day before raya aku sibuk nak buat kek lapis asam manis.bahan-bahan semua aku dah beli.resipi ambil kat myresipi.com

leceh gak buat kek ni.hadoi.tp at least .. kek menjadi~!!!
dan .. sekarang ni hampir-hampir nak abes.. (camne nak bagi kawan2 makan ni??)


awal jugak aku bangun kali ni.lepas mandi sunat raya,siap-siap.
owh..tak dapat lagi nak solat sunat hari raya. :(
hurm .. tunggu nak solat hari raya bersama future husband ke?? :P

bermaafan dipagi raya.mula dgn mak dlu.then barulah kami adik beradik.
owh .. shema takde.terpaksa bekerja.
hurm.ye..kali ni aku takde teruja sangat nak amik gmbr.mungkin pengalaman tahun lepas kot..yelah .. baru aku perasan..smpi skrg..aku takde bergambar masa raya.
ish...

hah..pagi beraya di ampang & kota damansara.
then terus ke Tg Karang.. kampung mak.
rumak Mak cik ciah,mak odin,then mak alit.
kenyang seh~!!
malam tu jugak balik KL.


2nd Syawal : bersiap-siap untuk ke Alor Gajah Melaka pulak. tapi kena tunggu kawan2 abah datang beraya.pelik?taklah ..ini kawan2 India.diorg kerja as driver dbkl.siap cakap tamil dgn abah ni.aku confuse .. abah paham ke??

owh .. as usual .. highway ke selatan mesti jem.baru sampai bdr seri putra .. hadoi.seb baik abah yg drive.
pkul 2 smpi kat umah pkcik ajis.wah~ dah tmbah kerusi baru!!
mkn2 ..pastu ke umah makcik2 yg lain .. kecuali umah Mak Ngah ..
sengketa lama tak terubat lagi kot.
tp bila dgr citer dr pkcik2 yg lain.. tak teringin kot aku nk gi umah mak ngah.
fitnah abah macam2.huh!

balik ke KL, aku yg drive.abah ngantuk.
owh.dah biasa.aku lah 2nd driver.
kalau siapa2 perasan .. cantik bulan masa malam ke-2 syawal.
bulan sabit, then ada 1 bintang kat atas bulan tu.


raya ketiga ..
menunggu kedatangan tetamu.
owh .. masak..masak..dan masak.
rumah kami mmg takde konsep umah terbuka.
datang jer .. kalau bagitau awal..mmg macam2 lah ada.
tapi kalau datang mengejut pun .. ada jugak .. simple2 je la .. as mee goreng..
kalau ada lagi rendang .. kira bernasib baik lah. ;)


owh ..apa yang aku suka tentang raya ... MAKANAN~!!
dan berat dah naik dah ni..camno??

huwaaaa~

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.