[ hotfm ] - Mari beramal bersama colgate + hotfm




alhamdulillah .. hajat kesampaian utk bersama2 berbuka puasa dengan anak2/org2 yg kurang bernasib baik. 2 kali hantar penyertaan.

teringt masa 1st berbuka puasa dgn fafau & fun corner kat hotel berdekatan mid valley.dengan anak yatim jgak.tapi tak puas nak borak2.and kali ni, dpt peluang bersama penghuni PEYAKIN (PERTUBUHAN KEBAJIKAN ANAK-ANAK YATIM / MISKIN) di Klang. pergi bersama kakak. huh.sesat jgak la bila nak kesana.tp alhamdulillah, smpi jugak.

smpi2, daftar.aku tak nmpk pun AG,fafau or fbi.belum smpai kot.
then penghuni2 tu berkumpul.bahagi kumpulan.diorg ni campur2 .. ada yg dr darjah 3 ..sampai lah ke tingkatan.ada anak yatim, ada jgak dari kalangan keluarga miskin.
aktiviti : menghias pondok. aku satu kumpulan dgn AG.aduh .. dgn smua budak2 lelaki.. AG siap ckp .. "ha .. biar kakak ni yg hias semua". adoi ..

seb baek budak2 nbi kreatif jugak.ntah mana diorg dpt betik muda, kayu penyapu .. diorg buat bunga manggar .. pastu leh lak cari kayu penahan utk buat ala2 mcm nk bakar lemang.kreatif & boleh diharap.cuma ada yg sorg dua tu yg ckp lepas .. biasalah .. budak2.

and done.berjaya! cantek!!hehe. (sayang takde gmbr.tggu dr hotfm je la :( )

then masing2 tukar baju.aku & kakak pun.ke bilik warden.fafau pun ada dlm tu.huh ..dia siap bwk towel segala.tau2 je.hehe.katanya "saya dh tau asrama .. mesti ada bilik air..mandi la ..apa lagi" .. tp mmg sempoi la fafau. dia solat asar kat blik warden.

buka posa sama2. style bazar.not bad.budak2 ni pun displin jer.bagus btul.

lps maghrib berjemaah, smbg lagi.diorg ada buat persembahan.sedap sore masing2.
fafau balik .. aku & kakak pun balik.sbb rs mcm dah lewat.

> sgt best dpt borak2 dgn diorg. aku belajar 2 shortform baru - ABC & BMW kat sini.insyaAllah .. ada masa lapang, kita jmpa lagi yer. ;)



if ada peluang lagi mcm ni, aku nak pegi lagi. ;)


3 comments:

aizuemi said... [Reply to comment]
September 7, 2010 at 10:40 AM

alhamdulillah.. aritu pun tak sempat nk sembang2 gak kan?

Ermalina said... [Reply to comment]
September 7, 2010 at 10:51 AM

abc & bmw tu short form utk apa?

Hazniza Zin said... [Reply to comment]
September 7, 2010 at 10:51 AM

huhu.aritu smpat sembang skit2 dgn dak2 kecik tu.diorg siap mintak otograp.haha.klakor.

kali ni dpt borak lama sket.
diorg ni nmpk nakal,ganas sket..tp tetap hormat kat org laen. harap semoga diorg menjadi org2 yg terbaek.

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.