Filem Geng PEngembaraan Bermula - sangat BEST


awal2 lagi mmg aku tunggu2 filem ni ..aku slalu je tgk episod Upin dan Ipin ms bln puasa .. bila dpt tau filem terbitan Les Coparque ni kuar 12hb Feb .. aku terus gi booking tiket kat tenet ..mula2 aku tgk ..mcm tak ramai jer ..then bila masuk panggung .. penuh beb!!..bukan takat remaja2 .. mak bapak,budak2 lagi ramai ..aku gi dgn mak and kakak aku.. ada satu famili dok dpn aku .. anak2 dia kcik2 lagi ..rs2 dlm 5thn dan 3 tahun .. ayah dia siap warning "janji jgn bising2..jgn gaduh2 .. kalau tak ..kite balik" .. ni kes 1st time bwk anak2 masuk wayang .. tp aku tgk kan .. ayah dia yg terlebey xcited ..sbbnye ..ayahnye yg terlebih gelak!! ;D ;D

panggung wayang yg penuh dgn kanak2 ni .. tau2je la .. mesti ada 'sound effect' terlebey ... tp takpe .. aku suke .... rs cam dtg skali dgn diorg (sound effect camni better than sound effect yg tak sepatutnye .. phm2 je la ... )



aku suka permulaan filem ni .. logo corporat Les' Copaque .. huruf O digantikan dgn tempurung kelapa yg bwhnye ada seekor KATAK .. dan kemudian KATAK tu berada di atas tempurung kelapa .. ha... phm tak maksudnye??? lu pikirla sendri - kata NABIL.. ;D ;D



jln citer yg biasa bagi aku .. tp elemen2 dlm citer ni yg superb...dr suasana kampung,watak2 tmbhn spt ayam,itik dan lembu (lembu ksygn Rajoo- SAPY) ..elemen ke MALAYSIA an .. hehe...bagus sgt kalau citer ni leh bwk keLUAR.. dr permainan guli,Upih,Durian,suasana kampung... smuanye ada imej MALAYSIA .. dan smmgnye aku amat bangga biler tgk citer ni .. mmg aku TABIK HORMAT la kat krew2 Les' Copaque n sesape yg menjayakan filem animasi ni .. bravo!!!

scene yg paling aku ingt - Masa Upin ,Ipin dan Rajoo berhenti di tebing tinggi (atas upih) .. Upin n Ipin yg tak tau nk takut tu .. siap lompat2 .. "jatuh .. jatuh..jatuh" .. Rajoo plak berada dihujung "jgn Upin .. fikirkan masa depan!!" .. haha .. satu panggung pecah dgn gelak tawa!!

dan scene yg sama tp watak yg lain - Atok,Opah dgn ayah rajoo ..ditmpt yg sama masa last skali ..lawak2 ...

dan .... aku suka dgn oopet .. bhs dia tu .. aku rasa mcm bahasa France+Japan!! .. hahah .. "passi..passi..masamata.. .. mashta mashta"

BINTANG2 yg bertaburan kat langit .. aku bg kat filem ni.... syabas!!!

8 comments:

Adam said... [Reply to comment]
February 13, 2009 at 3:19 PM

salam sis,

Jemput lihat dekat blog rombongan Cik Kiah ke MBO Melaka menonton GENG!!More pictures otw.

pejal82 said... [Reply to comment]
February 13, 2009 at 4:20 PM

bile aku nak gi tgk nie..kalu sok kompem penuh punye..malam nie cam available jer..hahahaha

sebiji eejean said... [Reply to comment]
February 13, 2009 at 4:40 PM

Hai! I'm sebiji eejean from Les' Copaque.
Really glad you like GENG the adventure begins.
Its nice reading your blog here and got to know some of the happenings in other cinemas for the GENG show.

"..ayah dia siap warning "janji jgn bising2..jgn gaduh2 .. kalau tak ..kite balik" .. ni kes 1st time bwk anak2 masuk wayang .. " thanks for sharing this with us. We are so glad to know about this.

Thank you so much again for supporting our movie GENG!

iejaZin said... [Reply to comment]
February 13, 2009 at 4:52 PM

Adam - wokeh2 .. akanku lihat.. cpt2 upload gmbr ye .. suke2 ..

pejal - ha.. pi cpt2 tempah tiket .. er ..tanak ajak aku tgk ke??aku nk tgk 2,3 kali pun takpe..hehehhe ..

sebiji eejean - hai!! .. thx sbb sudi baca ..hehe ..tp yg pasti .. nk ckp jutaan time aceh sbb buat filem animasi mcm ni .. sgt kagum dgn apa yg korang usahakan ...and 1 thing .. watak2 lain tu boleh dikembangkan lagi jadi satu citer lain .. especially si OOpet .. ramai yg suka watak tu .. "pussi..pussi .. mashi .. mashta!!" .. hahaha

ermalina said... [Reply to comment]
February 13, 2009 at 5:58 PM

wow... bestnya.. kami xtgk lg huhuuh :D

Adam said... [Reply to comment]
February 13, 2009 at 8:34 PM

haa...rombongan kak temah plak? ok..go2!! hehe

iejaZin said... [Reply to comment]
February 14, 2009 at 3:45 PM

erma - pi la tgk ... nak ajak aku tak??heheh

pejal82 said... [Reply to comment]
February 20, 2009 at 10:21 AM

hahahaha..aku dah tgk....akhirnyer....mmt best..aku nak tgk lagi..

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.