keterujaan dek kerna Konsert SATU

huh .. sangat teruja .. baru malam tadi menonton konsert SATU -Dato Siti Nurhaliza .. malam termimpi2 .. uhh .. sangat best .. sangat berterima kasih kat Siti sbb nyanyi lagu2 yg tak pernah kuar kat radio (walaupun lagu tu sgt best!) .. lagu2 dr album pertama .. hingga lah skrg .. terima kasih jgak sbb memahami kami yg dok kat atas skali ni .. susah2 je sediakan skrin tv kiri dan kanan .. skrin besar kat pentas .. sgt prihatin!!







akhirnya!! suke!!


antara yg menarik :
1. turut hadir pada malam konsert terakhir : Tun Dr. Mahathir Mohamad & isteri, Rossa, Kris Dayanti,Jamal Abdillah, Ifa Radziah dan Dato' Suhaimi Md Zin

2. dimulakan dgn Aizat. arrangement lagu Engkau Bagaikan Permata mengkagumkan. asyik dgn saksafon. dan tak sangka, Aizat juga peminat Siti Nurhaliza. tiap2 kali raya datang beraya kat umah Siti di Kuala Lipis. kata Siti "Aizat hari2 datang umah siti, time tak raya pun datang. Dia idolakan SIti, Siti pun idolakan dia;mcmmana dpt kurus mcm tu".. "yelah ..dimana ada kemahuan,pasti ada jalan"

3. lagu Kurniaan Dalam Samaran , betul2 menguji vokal Siti.suka kostum Siti waktu ni.baju merah ala2 kimono..panjang keblkg .. ibaratkan perjalanan seni beliau yg penuh ranjau.. kagum!!

4. sempat berseloroh ms beliau menceritakan sudah hampir separuh perjalanan seninya diceritakan melalui lagu2 tadi. Kata Siti "sedar tak sedar, sudah hampir separuh perjalanan hidup Siti diceritakan.anda sedar tak?.. ke tengok Siti je ni??" .. heheh .. cam tau2 jer :P

5. koreografi tarian yg sgt menarik!terutamanya masa lagu (alah ..lupala lagu apa).penari & SIti berpakaian ala2 tentera.sharp.cantik & kagum! Pat Ibrahim nye keje lah ni kan??impress! (ada laporan kata koreografi tarian agak klise??)

6. ramai yg beratur utk sesi autograf.dlm hati : mesti tak dpt sbb aku antara yg blkg2..dan paling tak sangka, Siti tetap menghabiskan sesi autograf tu smpi pkul 1 lebih. Thank you very much!! ;D



p/s : dek keterujaan Konsert SATU ni, aku berhutang psl xtvt di Jacob's Walk of Life.hehehe~




5 comments:

|L|e|o| said... [Reply to comment]
June 29, 2009 at 1:05 PM

pijat pn tau minat dato' ct ek...:p

zai said... [Reply to comment]
June 30, 2009 at 11:28 AM

yg nari ala2 tentera tu mmg best kan... aizat opening jumaat & ahad la ek.. konsert sabtu... ct terus nyanyi...

iejaZin said... [Reply to comment]
July 2, 2009 at 4:48 PM

kak zai : best kan?hehe..rs cam nk ikut menari sama jer :P .. a'ah, aizat opening.best ar dia perform.mmg layan.

erma : heheh . sgt teruja.lagi2 kalau ko mmg kipas susah mati siti nurhaliza~

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.