Citrawarna 2010 .. sangat best~!!

setiap tahun rsnye menantikan event penuh warna-warni ni. i like traditional event!!huh.. darah seni sgt ke?huahaha .. maybe dpt dr arwah atok yg berjiwa seni. hahah .. kakak & adik aku pandai menari.aku?haha .. tak pandai sgt.maybe ms kecik aku lebih kepada sifat2 keras kot..menari2 lemah gemalai ni..tak reti den..uhh..

opss . .sudah menyimpang dr tajuk.sambung.

jumaat (21/05/2010) - full dress rehearsal Citrawarna 2010.diadakan di dataran merdeka.camne tau?kakak aku terlibat dlm event ni.dh bnyk kali kot dia masuk.sejak dia abis form 5.shima pun pernah masuk ms tu.nape aku tak masuk takyah tnya lah kan.huahaha...

sharp pkul 6ptg aku dh keluar dr ofis.park kat lrt cheras.naik lrt.sng skit.
smpi2 terus ke masjid jamek.maghrib dh ni.and for the 1st time solat kat situ.tak tau mana arah tuju.seb baik ringan mulut nk tny.selesai.terus ke dataran.

gamble je.dok lalu dpn ramai2.baju diorg warna warni.dok kat tmpt VIP.perghh .. ramai photographer neh.lens diorg takyah ckp la.advance! terasa kerdil je diri ini.kit lens jer.seb baik jgak la ada speedlite.tp itupun cap ayam nyer.huhu.takpela.sama2 chentakan seni fotografi.hal gadget takde masalah.tp utk zoom in kakak aku yg jauh nun di atas pentas, agak susah la.

tetiba Pak Ngah kata time break.pkul 9 start.so aku terus menuju ke pentas.konon utk amik gmbr kakak aku n kawan2 lain.tak smpi 5minit,tetiba jalan tu penuh dgn penari2 dan gendang.adoi.rs cam tak selamat jer duduk dpn pentas.kang tak pasal2 kena sound dgn Pak Ngah...ish.terus aku ke dpn..

show start.wah... terpegun aku dgn show ni.tarian.baju diorg warna warni.mmg pelancong suka la warna warni nih.hebat! lagu pun best2.terasa cam nk menari skali..:P

dan yg terbaek aku rs time dikir ramai2 tu.perghhh..mmg enjoy! aku rs cam nk dok skali join diorg berdikir barat.kagum! ramai giler.masuk dlm Malaysia Book of Record!..

hopefully nxt year Pak Ngah dpt tender buat citrawarna lagi.sbb last year punyer citrawarna tak best.

(gmbr coming soon.tgh nk edit.hehehe)

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.