Teratak Minang the musical

mlm tadi aku berkesempatan menonton preview utk teater muzikal teratak minang .. tiket/pas percuma ihsan dr Pak Ngah (hehe ..thx Pak Ngah!!) .. owh .. rupa2nyer Pak Mgah pun terlibat dlm teater ni .. konduktor muzik! ;D

kali ni terpksa keluar awal dr umah.sbb free seating ..so mesti la berebut nnt.nk dpt seat yg best.. kene dtg awal.pkul 8 jgak aku smpi.ramai~!! dan .. ramai jgak warga emas ..hurm .. masuk pun agak berebut.kesian kat nenek & atok kene himpit.aku yg berebut skali ni ..tak smpi ati nk potong line nenek kat dpn tu.

show bermula .. alamak aiii .. sepatah haram aku tak phm ckp org minang neh.aduh~!! huh .. masuk ebby yus .. aku phm la sikit2 sbb loghat org nogori ..pokat bonar..saat2 mcm ni lah aku perlukan subtitle .. tapi .. takde!!uhh~

aku tertarik dgn permulaan persembahan.tarian ala silat.main belasah je namanye.tp lebih kurang la.

keluar pulak 2 lagu minang yg mengingatkan zmn kecik2 aku .. "tak dum dum tananam jagung .. tagunda2 ....." .. mak slalu nyanyi lagu tu..hihihi..

set pentas mcm biasa je.takde yg special.. tapi aku tak puas hati dgn pergerakan / pertukaran set pentas yg aku kira lambat! mencacatkan perjalanan teater tu sendiri.lighting ok, tp sound tak brp nk best.aku duduk kat sblh kiri pntas, background sound lebih kuat dr suara pelakon.cukup menggangggu!


yg lain2 ok je.


lps abes, aku terus balik.takde lak nk tggu sessi autograph ..malas la.sok keje. (eleh .. kalau siti tu .. tggu aje kan??hahahhaha)

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.