sayang semasa mereka masih ada




Al-Fatihah buat Allahyarham Din Beramboi ..

malam tadi smpi ke 4pagi aku tak dpt tido .. aku tak tau pun berita psl Allahyarham .. aku just tak boleh tido .. layan movie smpi ke 3 pagi.. bosan .. aku update status FB via mobile .. ternmpk status bbrp org rakan aku .. Din Beramboi disahkan meninggal dunia pkul 12.30 tgh mlm td .. berita yg mengejutkan ...

erm ... Din BEramboi .. simbolik & istimewa namanya. membesar dgn lawak2 nya .. ingt pd karekter kartun dlm sebuah majalah lawak dlu .. dgn selipar di tgn .. botol air .. gigi terkeluar .. rambut kerinting2 .. spek mata .. lawak arwah spontan .. ms arwah jadi DJ,aku jarang dgr celoteh arwah kat Era ... sbb kesetiaan pd radio lain :P .. tp yg aku pasti .. segmen Pagi Era rating agak tinggi sbb lawak2 arwah ..

on the way to office .. dgr luahan rasa pendengar yg dah kehilangan org tersayang kat Hotfm .. bagaimana diorg menyesal sbb tak dpt bersama mereka semasa mereka masih ada .. tak dapat nak mintak maaf, sering bergaduh, kurang luangkan masa bersama .. bila org itu telah tiada .. mereka menyesal,terkilan .. dan macam2 lagi .. lagu Salam Terakhir kedengaran .. uh ... lagu yg minggu lps terngiang2 dikepala aku.tak semena2 aku menangis bagai nak rak..dan .. nyaris2 nak berlanggar dgn kereta Waja yg melulu potong line .. uhh .. nasib baik ..

dan waktu tu jgak la aku teringt kat kata2 mak semalam bila aku nyatakan hasrat nak ke suatu tempat Ahad ni .. dia melarang... tapi aku tetap mau pergi .. dan ayat dia .. "nanti mak tinggal sorang .. " .. itu ayat yg terus aku ingat otw to office tadi .. dan ketika ini aku rasa ... baiklah.aku akur.sementara mak masih ada atau umurku masih ada .. luangkan masa .. walaupun kadang2 agak xberapa suka menghadapi bebelan & kesenstitifan mak yg menjadi2 .. takpelah .. tahan aje lah ..


sayang mak.sayang abah.sayang adik2 dan kakak2 .. sayang kawan2 aku.
dan scr tetiba aku carik polisi insurans PRUdential aku.. aku ltk kat dlm tmpt2 simpanan sijil kat bilik mak&abah... if anything happen to me kan .. at least boleh kurangkan beban mereka.











5 comments:

lin muhamad said... [Reply to comment]
April 2, 2010 at 3:29 PM

nape ko ckp kalu ko kawin aku lum tentu datang tak.kecik ati aku.yela..taula..

Okie dOkie said... [Reply to comment]
April 3, 2010 at 3:18 PM

kak, boleh tak jangan berkata begitu.
hurm. ;(

iejaZin said... [Reply to comment]
April 14, 2010 at 11:24 AM

lin : alah lin .. jgnla kecik ati.. tu ayat power aku spy ko takde excuse tak dtg bila wedding aku nanti .. heheh .. jgn kecik2 ati ok .. cheers~!! ;D

aten : kata apa??

|L|e|o| said... [Reply to comment]
April 15, 2010 at 10:18 AM

btol la jat...kdg2 ena muhasabah diri gak...kdg2 kiter x sedar dh sakitkan hati org...so sementara ader peluang nk mntk maaf...cpt2 la mntk maaf dgn sumer org...x kira kiter buat salah ke x...

iejaZin said... [Reply to comment]
April 15, 2010 at 11:28 AM

hurm .. betol2 .. jadinyer .. jat nk mintak maaf dlu la kat akak.hehe~

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.