CUCI The Musical is ..... WOW!!!!




huh .. 1st ingt dah tak boleh nk tgk teater ni .. last week my sis ada pegi IB tanya tiket .. 'penjual' tiket tu kata tiket harga RM43-RM63 dh SOLD OUT!! kecewa beb!! tiket harga rm100 ke atas je yg ado .. uhh .. rsnye mcm tak mampu .. akhir2 thn bnyk nk pakai duit ..... and tetiba jer Nana call tny nk tgk tak mlm esok (khamis) .. cpt2 la aku kata NAK~!! .. thx to Nana yo~! ;D

uhh ..dgr2 nyer tiket CTM ni lebey mahal dr biasa sbb tajaan tak banyak ..erm ..ntahla.tp mmg mahal dr biasa pun.. tapi .. kalau dh tgk .. mmg BERBALOI-BALOI la wa ckp .. 3jam beb .. puas!! mcm citer hindustan lak.tak aku nafikan kdg2 meleret2 .. tapi meleret2 CTM ni menghiburkan!! gelak sakan smpi ke sudah.mmg gandingan Awie+Afdlin+AC Mizal+Hans buat kitorg pecah perut!! hahhahha~

erm .. sape2 yg dh tgk film CUCI akan tau jln citer awal smpi abis .. mmg sama la jln citer .. tp lawak2 diorg yg live tu yg best! ..lagu pun boleh tahan...gerak tari pun nice.. set pentas & props mcm biasa2 jer .. tak sgt yg aku kagum ..tapi boleh la.. tak boleh la harap mcm PTM & PGL yg semmgnya ada budget besar~


Afdlin mengkagumkan.aku suka lagu impianku (dlm subtitle kat atas tu - My Dream) ..best!!! .. as usual lawak2 dia yg kita tgk .. spontan (aku tak tau la ada dlm skrip ke takde :P ) .. suara Afdlin ms nyanyi lagu2 dlm teater ni kdgran agak lain.lebih sedap dr biasa~


AC Mizal dr PGL aku tau dia mmg hebat.dlm CUCI pun sama.sape kata dia tak beri komitmen yg baik??watak dia yg mmg dia (sape tgk AC? .. tau karakter dia kan?) .. suara dia mmg sedap.then dr watak2 sempoi .. tetiba dia jadi garang dan marah .. switch mcm tu jer .. mmg aku rs bagus. Awie pun smpi tergamam gak la. ;D

Awie?? .. uhh ..sgt comel bila berpasangan dgn Adibah Noor.psgn yg sgt comel.. yg dahsatnyer .. Awie menari beb!! buat split lagi!! haha .. kalau 2 minggu buat mcm tu .. agak2 sakit pinggang tak???hope Awie dpt bertahan smpi ahad ni~ [uhh .. bila dgr suara Awie nyanyi .. pergh ..naik bulu tengkuk aku!!]

Vee ..tidak mengecewakan.boleh thn jugak suara dia bila menyanyi.babak romantik dia dgn Hans tu aku suka.naik gondola ..tetiba ada effect lampu yg menampakkan byg2 diorg ditgh2 bulan mengambang.cantik!!

kehebatan vokal Adibah Noor tak boleh dipertikaikan ... and aksi comel bila terbau pisang goreng yg Awie bawak antara babak yg akan aku ingt smpi bila2 .. waduh .. klako beb~ tetiba suara Adibah bertukar dr tegas&garang kpd keanak2kan ..sgt comey!!lagi satu .. babak dia pakai baju hitam + rambut gerbang2 ala2 Diana Ross. yg paling tak thn .. bila C'Tan (AC Mizal) kata .. dah macam Man Kidal!! masa ni mmg aku gelak giler.rs cam nk guling2 pun ada.adeh~

watak2 lain sebagai penambah 'perisa' : watak ayah CJ - Ramli Hassan, Reefa as pengacara, Harith Iskandar as Wira;boyfren CJ (Vee) dan pelakon2 tambahan yg lain - aku nmpk Esther OIAM.

teruja giler aku nk bercerita psl teater CUCI ni kan?smpi dh berjela2 aku rasa!!hahaha .. tp memang .. teater ni ..kalau sape2 yg tension2 .. tgk la teater ni .. mmg boleh hilang kejap masalah.gelak tak hengat!! smpi kan nmpk Awie & AC Mizal tahan gelak .. siap cover2 lagi.spontan tu~ hahahhahha~!


bnyk perkataan2 n lawak2 diorg yg masih aku ingt smpi skrg .. WOW~!! (sape yg akan tgk & dh tgk akan tau apa itu .. WOW~!) .. balik tu dpt la bergmbr dgn diorg.tp tak smua.dan smpi skrg aku rasa masih nk gelak dgn lawak2 diorg..


Bebel :

1. ms sesi autograf .. hans nmpk sgt kepenatan.nmpk P.A dia kat blkg bg gula2 sakit tekak.
2. AC Mizal tak kelihatan ms sesi autograf.erm .. Ramli Hassan kata dia tak sihat.
3. Hans tak bnyk menyanyi dlm teater ni.just menyelit2 skit.then ada 1 part dgn Vee.itu dia nyanyi full.
4. maybe ada lawak spontan.smpikan Awie & AC Mizal tertahan2 gelak.
5. Ada part yg Awie boleh tersalah/lupa skrip .. tp mmg pandai cover.kitorg tak perasan lah~ hahahha
6. tak puas hati skit dgn 'pengurusan' lampu dan chy .. patutnye masa nk gerakkan props yg masih ada pelakon didepannye beraksi .. gelapkan la skit kat blkg tu .. takde la nmpk sgt 'rumah' tetiba bergerak.
7. sape2 yg beli tiket RM43 .. akan terlepas bbrp aksi pelakon yg mmg tak akan nmpk dr atas.dengar je la yer bila org2 kat bwh gelak.dh berdiri pun still tak nmpk apa yg berlaku kat bwh.masa ni .. aku duduk bersandar jer la .. tgk subtitle!!hahahah~


gambar menyusul kemudian.yg pasti .. as usual bila lepas tgk teater ... aku teruja!! smpi termimpi2!! hahahahha~


3 comments:

|L|e|o| said... [Reply to comment]
November 6, 2009 at 4:10 PM

siap mimpi tu....mimpi jdk pelakon cuci d musical ek :p

sabrina said... [Reply to comment]
November 6, 2009 at 6:41 PM

erm...bertambah x sabar bila baca citer iejat ni

iejaZin said... [Reply to comment]
November 9, 2009 at 3:49 PM

kak leo : hehehe .. mimpi bercinta dgn Hans dlm teater ni .. ahaks~

sabrina : so .. how???best tak???

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.