KL to JB, JB to KL - Day 1





lepas dpt tau akak tak boleh nk cuti utk sama2 hantar Shima, pagi Ahad (13/9) tu aku terus ke ofis.nak amik keje utk disiapkan waktu kat JB nnt.pkul 9 dh call Ms June (ladyboss aku daa~) .. uhh .. suara baru bangun.rs bersalah pulak sbb kaco dia pagi2 tu.tp terpaksa.masuk ofis,aduh,server tak ON lagi.kene tunggu dia dtg ofis pulak~ uhh ..

settle transfer file, aku terus bergegas balik.sbbnya .. abah dh tunggu kat umah.tunggu masa je nk bertolak.pkul 11 kitorg chow.aku drive. dh smpi tol baru aku teringt "alamak!! kamera tak bawak!!!" .. aduh~ ..

kete tak bnyk.half way,berhenti jap kat R&R Ayer Keroh.mulanya nk tukar driver dgn shima,tp hujan.so tak jadi.aku jugak yg drive.biasa aku bwk 120km/j ..then ada la laju skit.then tetiba aku melepas 2,3 accident.terus aku 'kayuh' pelan2.1 accident tu agak ngeri! .. kete tu 'merodok' pembahagi jln.remuk teruk.tgk mcm ada bungkusan plastik hitam.sah ada kematian!.ngeri2..

uhh .. dh smpi JB!!rindu aku kat JB .. bila nmpk sigboard SKUDAI,aku soh shima amik gmbr..dkt 5 tahun aku dok sini.dan dekat 4 tahun aku tinggalkan JB.. uhh~


carik tmpt shima nk dftar dlu.sok pagi senang.dh jmpa, terus check in kat Strait View Hotel (hotel ni la yg slalu kitorg duduk if kat JB) ..abah&mak lepak2 .. terus tito.aku?siapkan keje ofis.shima?dia tgk TV, pastu TV tgk dia!! ..


uhh ..tak sedar dh pkul 6!.. SMS member tny tmpt mkn yg best.tapi ... alih2 abah takmau jauh2.mkn kat sblh hotel tu je (nama tmpt aku tak ingt) .. mkn ala kadar.tmpt ni aku tau agak mahal.tp yg bestnyer .. abah order TAHU BAKAR!! uhhh .. my fav!! nyum2 .. kira tertunai jgak la hajat nk makan TAHU BAKAR sedap yg dh lama aku nak makan!! ALHAMDULILLAH~ ..

after mkn.terus ke hotel.tgk TV .. menunggu citer FATAMORGANA ... akhirnye .. FATAMORGANA ntah kemana .. sayup2 je aku tgk .. sebabnya .. mata aku dh terbukak tertutup .. dan .. terus aku tertido~ ..

huwa~ .. sedih tak dpt tgk citer Fatamorgana~ :(




promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.