sengal dgn 'ulat-ulat' gonggok dalam PC nih

huh .. sengal btol .. baru je nak transfer gambar2 dr kad memori kamera digital ke laptop .. tetiba je laptop jadi semacam .. tak kuar apa2 .. then folder tu tetiba hidden .. tgk2 nk Ctrl+Alt+Del pun tak boleh ... nak Run utk ke cmd pun tak boleh .. nak gi ke Folder Options pun takde ... adeh .. sengal2 ... baru je nak burn gmbar2 yg dh bersarang lama kat dlm kad memori tu ... ish .. mana nk carik solution ni??? AVG Free tak detect apa2 .. nk pakai Malwarebytes' Anti-Malware kat laptop adik aku ni takde (dlu pernah jadik kat laptop akak aku .. bila guna Malware ni .. boleh la nak gi ke Run & sbgnyer .. skrg ni laptop tu sedang dibaiki .. sbb takleh On langsung .. ) ...

last2 aku gi tny kat huda (dia mmg tau bab2 virus, worm & trojan yg membinasakan pc/laptop ni) .. dia cadangkan guna Kapersky .. lps dload software ni ... kiranye nk install la kat laptop adik .. skali ... ada AVG daaa .. Kapersky takleh skali dgn AVG .. nnt diorg 'bergaduh besar' .. nk remove tak leh jugak .. sbb 'virus' or 'ulat' yg melanda laptop ni telah meng'hidden'kan folder and software tertentu .. hampeh betul!! ..

balik lunch .. aku bwk laptop tu ke ofis .. terus install secara online ....huh .. settle ... giler bnyk virus ... dlm pendrive aku pun ada .. mmg ulat2 gonggok ni buat aku sengal semacam ..

iejat : nama ulat gonggok durjana itu adalah Worm.WIn32.Auto It.i . Nama dh la tak sedap .. worm ni biasanye akan auto run .. 'dia' akan copy mana2 folder yg ada dlm PC/laptop/ pendrive kita .. then akan hiddenkan folder asal. kiranye bila kita double click utk bukak folder yg kita sangka betul tu .. 'dia' akan kuarkan 'anak2' dia .. jahatnyer ulat gonggok!! uhhh ..

3 comments:

mr.syazwan said... [Reply to comment]
March 5, 2009 at 10:50 AM

aloooo cianye die... ade mcm2 ulat erk...
releks2..cool.. hahahaha

ieja cpt lerr post gmbr2 kat hot fm big jam...
nk tgk.. ada x gmbr wan?? klau ade send kat email lerr ni email wan ice_blanded88@yahoo.com erk.. huhu

tak sabar2 ni nk tgk gmbr... hehehe

iejaZin said... [Reply to comment]
March 6, 2009 at 9:17 AM

wan .. nnt tgk email .. ok ;)

- jgn lupa bg kat aku gmbr jugak .. hahahah

mr.syazwan said... [Reply to comment]
March 6, 2009 at 12:46 PM

OK...

iejazin... asal lak nk malu nyee.. apa daa..

kite smeua kat hot fm tu semua gilo2.. hahaha

ieja.. wan da daftar kat ffc usernama MATKECOH..
hahaha

klau ade apa2 g tau la erk wan x reti sgt kat forum ff tu..huhu

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.