jalan-jalan di jalan T.A.R

dr thn lps teringin nk ke psr mlm jln TAR .. bkn shopping .. tp saje mau jln2.. so sabtu lps aku ajak akak ke psr mlm .. dia pun kebetulan mau ikut .. tp after dia balik dr skola (bnyk keje dia tu kat skola) ..last2 aku gi dgn mak dlu ..

pegi awal sbb mak aku nk ke chow kit (tmpt fav mak aku) .ke MENANG .. bkn menang apa .. tp kedai pinggan mangkuk daa.aduh..dekat 2 jam la kat situ.dah order.bayar.kuar check brg2 yg mak beli.. then mak masuk balik .. konon ada lagi brg dia nk beli .. beli snduk nasi pulak.. aiyo .. then kene tunggu plak utk barang yg diorg salah bagi.. aritu plak aku ada masalah sesungut ..apalagi .. mcm nk marah je la .. drpd aku marah ..baek aku blah.dok dlm kete.tggu lagi 10minit.mak dh sudah.terus ke jln TAR.hua ..agak bnyk kete arini.parking kat dpn Campbell (main belasah je eja) .. 5hinggit!! hua.. niat dihati nk park kat DBKL .. tp full!! .. parking lima hinggit,mak yg bayar.time kaseh mak ;D

kitorg mula dr awl..agak ramai org.aku soh mak kepit beg rapat2.waktu2 camni ..ramai jer peragut+pencopet.jamu mata dgn bnyk mende.tgk kedai tudung.wah.. udah bnyk yg jual tudung EKIN.tudung CT takde ke?? :P dh brp ramai aku tgk pakai tudung camtu..leh buat kump nasyid.opss.. lupe..mak aku pun pakai gak. :D :D ..terjmpa lelongan tudung lima hinggit.mak aku amik dua.aku amik dua.nanti kita tukar2 ye mak.heheh.

jln lagi.window shopping.nmpk laksa.aku ajak mak pekene laksa penang dkt dgn semuahouse.order air mata kucing.kuah dia tak brp nk sdp la.tp abes jgak.tetiba dpt es-em-es dr akak : "akak otw ke sana nk tggu katne?" .. aku bgtau dimana lokasi kitorg.dkt sejam tggu,baru muncul akak dgn kaki terhencut.sakit kaki,tp mau jln jgak.sama kes dgn aku la.sesungut melanda,tp ada ati mau jln2. :D

jln2 lagi.kali ni orgnye makin ramai.waktu dh hampir 8mlm.jmpa lak pin tudung.tiga biji sepuloh hinggit.rembat tiga biji...jln lagi.nmpk plak baju harga lima belas hinggit.aku satu.akak satu.mak takmau.even aku nak bayarkan pun [last2 kat umah .. mak kata mau beli baju tu minggu dpn].

tetiba ada org call.eh .. "hallu jat.jadi tak aku cucuk ko gi mlm ni??" .. suara tu mmg aku kenal. "kalau ko pujuk lebey skit, mesti aku dh ada kat sana.skrg aku kat psr mlm la" .member call ajak gi rehersal AJL.tp aku ada kelas gamelan la.belajar lagu baru.rugi plak tak dtg.aku tgk jam .. ha??dh dkt 8.30 .. aku ajak mak&akak chow dr situ.sblm ke parking ..smpt lak singgah kat kedai kain.dlm 10minit baru gerak.dropkan akak kat lrt sultan ismail.aku&mak ke studio pakngah kat setapak.boleh pulak salah jalan.smpi ke parlimen aku pegi.terpaksalah buat pusingan U haram.kene hon pulak dgn kete blkg.seb baik tak kene langgar.cepat2 mak pasang tali pinggang keledar.



aku mau jln lagi kat psr mlm tu .. tak abis round lagi la.huaaaa~

0 comments:

promo

Related Posts with Thumbnails

Back to Home Back to Top [ Life is Learning ]. Theme ligneous by pure-essence.net. Bloggerized by Chica Blogger.